Φροντίδα Βοήθεια για την φροντίδα του νέου μου parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billtsak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billtsak

PB New Member
Εγγραφή
10 Οκτ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Thessaloniki
Καλησπερα απο εναν νεο χρηστη και νεο κατοχο ! ενος αρσενικου παροτλετ( προσπαθησα να ανεβασω φωτο αλλα λεει ειναι μεγαλος ογκος)
1η μερα σημερα, του χω παρει κλουβαρα, ποτιστρες ταιστρες φαγητο αρκετο, μπολικα κεχρι που δε του το βαλα ακομη το κραταω για τις εξοδους και να μαθει να τρωει απ το χερι, τον εχω βαλει σε ενα σκαμπο με ανοιχτη την πορτα (εχω και σιτα) και το βραδακι λεω να τον βαζω σαλονι.
επειδη σας παρακολουθω αρκετες μερες εχω κι εγω καποια ερωτησεις.
1) Σημερα πρωτη μερα και για μια εβδομαδα να τον πηγαινοφερνω απλα κουζινα σαλονι κ να μη του δινω πολυ σημασια; για να προσαρμοστει;
2) Να αρκεστω στη τροφη που εχει; ή να του βαλω και τιποτα αλλο;
3) τα μπροκολα καροτα αρακα κτλ που δινετε στους δικους σας, φανταζομαι βρασμενα ειναι;

4) θα επανελθω
[automerge]1665412882[/automerge]
οριστε και η φωτο!
 

Συνημμένα

  • 37DEDDC7-09CA-41B6-90BB-5D52D2237AEF.webp
    37DEDDC7-09CA-41B6-90BB-5D52D2237AEF.webp
    218,8 KB · Προβολές: 24
Τελευταία επεξεργασία:
@billtsak Καλώς όρισες! Να το χαίρεσαι!
Η αλλαγή περιβάλλοντος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος καθώς τα νέα πουλάκια προσπαθούν να προσαρμοστουν στον νέο χώρο. Αυτό διαρκεί περίπου 1 εβδομάδα αλλά εξαρτάται και από το κάθε πουλί.
Η κουζίνα είναι ακατάλληλη για να ζουν πουλιά εκεί καθώς στις κουζίνες υπάρχει κίνδυνος αναθυμιάσεων από τις διάφορες μυρωδιές. Το πουλάκι θα πρέπει να μένει σε ένα σταθερό μέρος ειδικά την περίοδο προσαρμογής του στο νέο περιβάλλον.
Οι παπαγάλοι είναι ζώα που χρειάζονται μια τεράστια ποικιλία τροφών όπως επίσης μυρωδικά και λουλούδια και δεν μπορούν να αρκεστούν μόνο στα μείγματα σπόρων ή στα pellets.
Να ξεκινήσεις να του δίνεις λαχανικά κάθε μέρα, αυγοτροφή ή αυγό δύο φορές την εβδομάδα και στην πτερορρια καθημερινά και φρούτα 1 φορά την εβδομάδα μόνο καθώς έχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης.
Το μικρό δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο σε ρεύματα αέρα καθώς υπάρχει κίνδυνος κρυωματος. Επίσης το κλουβί πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών μας για να νιώθει ασφάλεια.
Το μπρόκολο, τον αρακά και άλλα κατεψυγμένα λαχανικά πρέπει να βραζονται για να αποφύγουμε την σαλμονέλα. Το καρότο εάν βραστει χάνει σχεδόν όλη την διατροφική του αξία. Τα καλύτερα λαχανικά κατά την άποψή μου είναι το μπρόκολο, η πιπεριά, το κουνουπίδι και το καρότο.
Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία του κλουβιού?
 
Να το χαίρεσαι.
Έτσι μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία : https://community.petbirds.gr/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996/
Επίσης ανέβασε φωτό κλουβάρας και συναφών σκευών στην οποία να φαίνεται και όλη η εσωτερική διάταξη του κλουβιού, μήπως και σου προταθούν βελτιώσεις
  1. Καλύτερα να το έχεις το πρώτο διάστημα σε σταθερό σημείο, όχι στην κουζίνα / μπάνιο, με ησυχία, καθαρό αέρα, χωρίς οσμές, ώστε να αποδεχτεί το περιβάλλον του και εσένα. Να μην τον πηγαινοφέρνεις δλδ, και ειδικά στην κουζίνα
  2. Πες μας για την τροφή...μάρκα / χύμα κλπ
  3. Τα μπρόκολα δεν χρειάζεται να είναι ζεματισμένα, για τα άλλα δεν ξέρω να σου πω, αλλά και το καρότο μπορεί πολύ άνετα να το φάει σε φλοίδες
  4. ναι, θα χαρούμε πολύ
 
απο petshop τον πηρα παρακατω η τροφη κ του κλουβι
 

Συνημμένα

  • B8745A62-4CC5-4F41-A110-5584A7630BE5.webp
    B8745A62-4CC5-4F41-A110-5584A7630BE5.webp
    556,3 KB · Προβολές: 16
  • 5210D4F3-E00D-43FC-86F1-9ED2E569AD3B.webp
    5210D4F3-E00D-43FC-86F1-9ED2E569AD3B.webp
    218,8 KB · Προβολές: 16
@billtsak η τροφή είναι σωστή. Τι κλουβί όμως πολύ λάθος δεν θα έπρεπε να πουλάνε τέτοια.... μπορείς να το κάνεις μια πολύ ωραία γλάστρα κρεμαστή 😅και με 30-40€ βρίσκεις μια 60αρα ζευγαρωστρα, με λίγο παραπάνω μια 76αρα
 
@billtsak Τα στρογγυλά Κλουβιά είναι εντελώς ακατάλληλα γιατί τα πουλιά δεν μπορούν να οριοθετησουν τα όρια τους και αυτό οδηγεί σε στρες και feather plucking.
Πάρε μια 60αρα ζευγαρωστρα καλύτερα είναι μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα για να ζει και να γυμνάζεται άνετα μέσα στο κλουβί. Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και άλλα προβλήματα των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του. Επίσης πρόσθεσε μέσα και παιχνίδια από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα τεμαχισει καθώς και παιχνίδια αναζήτησης τροφής ώστε να απασχοληθει το μυαλό του.
Θα σου πρότεινα να πας σε μια τροφή καλύτερη από την Vitakraft όπως η Versele Laga, η Vadigran κα.
 
Καλησπερα @billtsak Το κλαδι που καθεται ειναι φρεσκοκομμενο και νωπο? το εβαλες εκει απλα για να κατσει οσο ειναι εξω ή το εχεις μονιμα σε αυτη την θεση?
[automerge]1665764211[/automerge]
@billtsak το p15 einai pellets οπως ξερεις. ειναι ηδη μερος της διατροφης του ηδη ή θα το δρομολογησεις τωρα να γινει?
 
@billtsak


Αυτο ειναι πιο πληρες


Αυτα τα pellets ειναι σε καταλληλοτερο μεγεθος για parrotlet
 
Καλησπερα @billtsak Το κλαδι που καθεται ειναι φρεσκοκομμενο και νωπο? το εβαλες εκει απλα για να κατσει οσο ειναι εξω ή το εχεις μονιμα σε αυτη την θεση?
[automerge]1665764211[/automerge]
@billtsak το p15 einai pellets οπως ξερεις. ειναι ηδη μερος της διατροφης του ηδη ή θα το δρομολογησεις τωρα να γινει?
Καλησπερα, το εχω μονιμα ναι απλα το κοψα μεγαλο για να προεξεχει και εξω. δεν ειναι σωστο;
 
θελει καποια προεργασια πριν βαλεις το κλαδι το φρεσκοκομμενο σε ρολο πατηθρας. το κοψες και το εβαλες κατευθειαν ? Ειναι απο τα δεντρα που συνηθως φυτευουν οι δημοι στα πεζοδρομια? απο μελία ειναι?
 
θελει καποια προεργασια πριν βαλεις το κλαδι το φρεσκοκομμενο σε ρολο πατηθρας. το κοψες και το εβαλες κατευθειαν ? Ειναι απο τα δεντρα που συνηθως φυτευουν οι δημοι στα πεζοδρομια? απο μελία ειναι?
ηταν ενα δεντρο το οποιο ειχε αγκαθακια αν σε βοηθα.
υπαρχει σχετικο αρθρο για την προεργασια;
 
Back
Top