Γενικά Βοήθεια στα είδη παπαγάλων

Hamsterokoritso

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Κρεμαστή
Λοιπόν η οικογένειά μου κι εγώ σκεφτόμαστε να πάρουμε έναν παπαγάλο για τα Χριστούγεννα...2 χρόνια τώρα περιμέναμε... Μου είπαν να διαλέξω εγώ μια ράτσα-είδος για να παραγγείλουμε(αφού δεν φέρνουν συχνά εδώ)...όμως δεν έχω ιδέα!
Εδώ έχω 2 εικόνες που βρήκα στο ίντερνετ. Μου άρεσαν πολύ αυτοί οι χρωματισμοί,όμως μπορείτε να μου πείτε τί ράτσες-είδη είναι, παρακαλώ;
Αυτός μου αρέσει πάάάάρα πολύ [x]
Και αυτός επίσης(cockatiel δεν είναι;)

hoboken-cockatiel.webp

Ευχαριστώ προκαταβολικά! 🙂
 
καλως ηρθες και σε αυτο το φορουμ(εμεις τα λεμε και στο pets)
στη ροδο εχετε ενα καλο εκτροφειο παπαγαλων!
πατα στο google παπαγαλοι ροδος και θα δεις!
πες μας τη σκεφτεσε... Οτι θες να εχει ο παπαγαλος σου και τι μπορεις εσυ να προσφερεις στο παπαγαλο!
 
Μαρια στο πρωτο λινκ υπαρχει ενας Blue and Gold macaw. Ειναι απο τους μεγαλυτερους σε μεγεθος παπαγαλους και χρειαζονται ενα παρα πολυ μεγαλο κλουβι, πολλα εξοδα και εχουν πολυ δυνατη φωνη.


Το δευτερο λινκ αν και δεν μου ανοιξε η σελιδα γραφει οτι προκειται για κοκατιλ. :) Εγω προσωπικα το θεωρω καλη επιλογη για καποιον που δεν εχει ξανασχοληθει με παπαγαλους. :)

Διαβασε λιγο και αυτο. Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
 
Καλή ερώτηση Άγγελε...
Ο παπαγάλος που θα πάρω θα ήθελα να δέχεται τα χάδια και να μπορεί να μιλάει.
Εγώ από την άλλη μπορώ να του προσφέρω ολόκληρο δωμάτιο ή τεράστιο κλουβί και φυσικά τροφή καλής ποιότητας. Επίσης(επειδή αγαπώ πάάάρα μολύ τα ζώα και έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί τους) μπορώ να παίζω μαζί του καθημερινά...Αυτάάάά!
 
αν μας ελεγες και το χρονο που μπορεις να προσφερεις καθημερηνα... Μενεις σε πολυκατοικια ή μονοκατοικια;

ΥΠ που ειναι οι ερωτησεις που ειχαμε για αυτους που ψαχνουν να αγορασουν παπαγαλο;
 
Επίσης δεν είναι κριτήριο ιο χρωμματισμοί.. Αυτοί δυο που μαε έδειξες είναι δυο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά είδη με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις ο καθένας.. Εδώ στο forum έχει πολλά είδη παπαγάλων και άρθρα για τις ανάγκες τους. Κάνε μια αναζήτηη ώριμη και αποφάσισε τί σου ταιριάζει.. Επίσης έχε υπόψην σου ότι όλοι οι παπαγάλοι μιλούν άλλοι με μεγαλύτερες και άλλοι με μικρώτερες πιθανότητες.. Αλλά για κανέναν δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα μιλήσει, οπότε μην αποτελεί αυτό κριτίριο για την αγορά σου. Χρειάζεται μια υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη απόφαση η αγορά σου! Αυτά από εμένα...
 
Οκ, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από παπαγάλους, αλλά ήλπιζα ότι θα βρώ εδώ βοήθεια...☹
Δεν είπα ποτέ ότι άντε και θα πάω και θα αγοράσω έναν παπαγάλο, λες και ήταν κανένα χρυσόψαρο!

Τέλος πάντων, εγώ μένω σε μονοκατοικία και όλα τα μέλη της οικογένειας συμφωνούν για αυτό το ζώο...
 
εδω θα βρεις οση βοηθια θελεις!
πηγενε στο αρθρα για παπαγαλους... Και διαβασε για τα διαφορα ειδοι και τις απετησεις τους! Επισκεψου την σελιδα με τον εκτοφεα και αν μπορειτε παρτε τηλ ή πηγενετε και απο κοντα να συζητησετε κτλ, απ οτι εχουν πει αλλα μελοι ειναι πολυ εξηπηρετηκος!
 
Βρε κοριτσάκι μη στεναχωριέσαι.. Δεν είπαμε ότι δεν σου δείνουμε βοήθεια.. Απλά τα είδη των παπαγάλων είναι τόοσα πολλά και μόνο εσύ ξέρεις τί πραγματικά είναι αυτά που μπορείς να προσφέρεις και να καταλάβεις τί μπορείς να πάρεις.. Σίγουρα το κριτίριο δεν είναι η εμφάνηση και οι χρωμματισμοί.. Αν δεν έχεις ξανασχοληθεί ποτέ με παπαγάλους, τότε θα συμφωνήσω ότι τα κοκατίλ είναι μια παρα πολύ καλή επιλογή για αρχάριους! :D
Είμαστε ok τώρα;
 
Εντάξει, ευχαριστώ πολύ γαι την βοήθεια όλων σας!:DΜαλλον λοιπόν για κοκατίλ...

Α! Δεν μου λες. Άγγελε ποιό είναι το username σου στο pets?Απλά από περιέργεια ρωτάω...😛
 
Aπο τιμες εχεις ιδεα; Τα συγκεκρημενα ειδοι που μας εδειξες ο macaw απο 1500-2000$ και το κοκατιλ απο 30-80$
 
απ οτι καταλαβα στεφανε το οικονομικο δεν αποτελει προβλημα για την φιλη μας!
οποτε ψαχνει ποιο ειδος ταιριαζει με τον τροπο ζωης της!
 
Βρε κοριτσακι μου, μην απογοητευεσαι!
Για πρωτη φορα που θα αγορασεις παπαγαλο καλο θα ηταν να αγοραζες ενα πουλακι που δεν εχει πολλες απαιτησεις και σιγα σιγα με εκεινο αλλα και τις γνωσεις των παιδιων εδω θα ερθει η στιγμη που θα μπορεσεις να παρεις εναν πιο μεγαλο.
Εχουν πολλες απαιτησεις τα πουλακια και θελουν πολυ χρονο για να ασχολεισαι μαζι τους.
Γι'αυτο, διαβασε τα ποστ που σου εχουν στειλει τα παιδια, δες για το καθε ειδος παπαγαλου και μετα κρινε ποιο σου ταιριαζει.
 
Αν εχεις χρόνο και διάθεση, κάνε μια προσεχτική μελέτη στα έιδη των παπαγαλων που αναφέρονται εδώ. Θα βρείς μερικά σημαντικά στοιχεία για την προσωπικοτητα και τον χαρακτήρα τους, τις συνήθειες και την διατροφή τους. Ενημερώσου και καλη επιτυχία στην επιλογή σου!
 
Συμφωνω με οσα σου ειπαν τα παιδια. Μην αγχωνεσαι και σκεψου σωστα. Επειδη εισαι αρχαρια θα σου προτεινα να προσανατολιστεις σε κοκατιλ ή σε Lovebirds.Eγω εχω Lovebirds και ειναι εξαιρετικα πλασματακια. (Σαν αυτο που εχω στη φωτογραφια μου).
Παντως ριξε μια ματια σε αυτα τα λινκ
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/

https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/
 
Back
Top