Αναπαραγωγή Βοηθάει ο αρσενικός στο στήσιμο της φωλιάς;

Νικόλας 76

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2020
Μηνύματα
107
Πόλη
Ηράκλειο
Υπάρχει περίπτωση ο αρσενικός να βοηθάει στο στήσιμο της φωλιάς; Γιατί ο δικός μου πάει και τραβάει τις τρίχες από την τσόχα και πειράζει το νήμα από το κουτάκι που το έχω.
 
Εάν βοηθούσε έπρεπε να ανησυχείς.
Η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική. Είναι μέσα στο παιχνίδι της αναπαραγωγής.
Βέβαια καλό είναι να ενώνουμε το ζευγάρι όταν η θηλυκιά έχει αρχίσει να κτίζει την φωλιά. Όμως όλα καλά.
Μην ανησυχείς.
 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 καλησπέρα. Γιατί θα έπρεπε να ανησυχεί αν βοηθούσε; Στο δικό μου το ζευγάρι και στις δυο γέννες την πιο πολυ δουλειά ο αρσενικός την έκανε. Νοικοκυρόπαιδο! 🙂
 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 αλήθεια σου λέω το έγραψα και κατά τη διάρκεια της πρωτης γέννας. Είχα βάλει νημα στη θηλυκιά και είχα το διαχωριστικό και τίποτα. Έβγαλα το διαχωριστικό και κατευθείαν ο αρσενικός πηρε νημα και άρχισε να στρώνει. Κάπου εκεί πηρε μπρος και η θηλυκιά αλλά την πιο πολυ δουλειά την έκανε ο αρσενικός. Έμπαινε στη φωλιά και τακτοποιουσε. Νοικοκυρόπαιδο πραγματικα.
 
...όσα χρόνια έχω καναρίνια δεν έχω δει αρσενικό να στρώνει φωλιά
Oύτε πρόκειται να δείς διοτι τα ατσενικά ΔΕΝ ΣΤΡΩΝΟΥΝ φωλιά.
ο αρσενικός πηρε νημα και άρχισε να στρώνει.
Έμπαινε στη φωλιά και τακτοποιουσε.
Ολα τα πυρωμένα αρσενικά,ιδιαίτερα αυτά με έντονο αναπαραγωγικό ένστικτο, παροτρύνουν με διάφορα "παιχνίδια" το θηλυκό να ξεκινήσει φωλιά. Κάποια απο αυτά τα "παιχνίδια" μπορεί να μοιάζουν με συμμετοχή στο κτίσιμο, αλλα ποτέ δεν έχουν σαν αντικειμενικό σκοπό,το ΣΤΡΩΣΙΜΟ της φωλιάς που είναι κάτι, πολύ πιο πολύπλοκο και ιδιαίτερο. Θα το διαπιστώσεις καθώς θα αποκτήσεις σιγά-σιγά μεγαλύτερη εμπειρία.
 
Back
Top