Φροντίδα Βοηθάνε τα video στο youtube στο κελάηδημα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cplk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cplk

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
75
Πόλη
Αθήνα
Το είδα σε άλλο θέμα στο forum αλλά δεν αναλύθηκε πολύ. Εάν έχεις ένα καναρίνι αρσενικό, και είναι από αυτά που αρνούνται να κελαηδήσουν για οποιοδήποτε λόγο, τα video στο youtube αληθεύει ότι βοηθάνε να μάθουν ή δεν ακούν σωστά τους ήχους που βγάζουν τα ηχεία; Ή υπάρχει άλλος τρόπος; Και επίσης, εάν παίξεις τους ήχους στα θηλυκά, τρελαίνονται; (Ρωτάω γιατί στην αρχή μας είχαν πει να το κάνουμε και στο δικό μας για να κελαηδήσει ο "ειδικός" στην αλυσίδα pet shop, και αυτό απλά τρελαινόταν και τιτίβιζε νευρικά. Μετά μάθαμε ότι είναι θηλυκό)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Εάν έχεις ένα καναρίνι αρσενικό, και είναι από αυτά που αρνούνται να κελαηδήσουν για οποιοδήποτε λόγο
Μόνο τα άρρωστα θα αρνηθούν σθεναρά να κελαηδήσουν.
Όλα τα υπόλοιπα που είναι σε φυσιολογική κατάσταση θα κελαηδήσουν ανάλογα με το ταλέντο τους.
τα video στο youtube αληθεύει ότι βοηθάνε να μάθουν ή δεν ακούν σωστά τους ήχους που βγάζουν τα ηχεία;
Η παραποίηση στις νότες που επικαλείσαι αμφιβάλω αν μπορούν να αλλοιώσουν το ωδικό "ταλέντο" απ' το φιλαράκι σου. Ακόμη δηλαδή και να υποθέσουμε πως κάποια "άριστα" και "μοναδικά" καναρίνια μπορεί να χαλάσουν τις νότες τους από μια κακή ηχογράφηση αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος δεν θα παρασύρει τα δικά μας καναρίνια. Και θέλω να πω, πως για τους ειδικούς στις φωνές... εκτός από αρκετά από τα καναρίνια φωνής... όλα τα άλλα... απλά ξεφωνίζουν.
Ή υπάρχει άλλος τρόπος;
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ακούει σε φυσικό ήχο το τραγούδι από κάποιο "καλό" αρσενικό που κελαηδά. Να ξέρεις όμως πως ένα καναρίνι που τραγουδά μακρυά και εμείς ίσα που το ακούμε είναι αρκετό για να μας ξεσηκώσει το δικό μας και να του μάθει να τραγουδά καλά ή κακά τα τραγούδια του.
Και επίσης, εάν παίξεις τους ήχους στα θηλυκά, τρελαίνονται;
Όχι όλοι οι ήχοι και όχι όλα τα τραγούδια.
Μόνο το κελάηδισμα "επικράτησης" που κάνουν τα αρσενικά στην εποχή που ζευγαρώνουν μπορεί να τα "ξεσηκώσει".
(Ρωτάω γιατί στην αρχή μας είχαν πει να το κάνουμε και στο δικό μας για να κελαηδήσει ο "ειδικός" στην αλυσίδα pet shop, και αυτό απλά τρελαινόταν και τιτίβιζε νευρικά. Μετά μάθαμε ότι είναι θηλυκό)
Αυτό για μένα δε χρειάζεται σχολιασμό...
Στην Ελλάδα άλλωστε όλοι είμαστε ειδικοί... καλύτεροι μάλιστα κι από τους πιο εξειδικευμένους στο είδος.
 
Με έβαλες σε σκέψεις αυτό με το μάτι και τα φτερά... Παίδες... Παίζει να είναι και αρσενικό και να μου λένε διάφορες αρλούμπες στα καταστήματα ε; 😛
Αν ναι, τότε γιατί μόνο τιτιβίζει ένα συνεχόμενο τριτριτρι, τριτριτρι; Θα πρέπει να ψάξω γιατί δεν κελάηδησε ε;

dTojKds.jpg
 
Πολλές φορές αγοράζουμε πουλιά και προσδοκούμε σύντομα να κελαηδήσουν. Σε πολλές όμως περιπτώσεις αυτό μπορεί να καθυστερήσει κι αν πρόκειται για νεαρά σε ηλικία πουλιά ή σε αυτά που πρόσφατα βγήκαν από πτερόρροια ή ακόμη και σ αυτά που η αλλαγή τα στρεσάρισε πάρα πολύ... Να κελαηδήσει για μήνες.
Εμείς σε κάθε περίπτωση δείχνουμε υπομονή και στατιστικά αυτη παντα μας δικαιώνει. Υπομονή λοιπόν κ σύντομα θα δείξει τις προθέσεις του και το φύλο του.
 
Back
Top