Φροντίδα Βοηθήστε με να ημερέψω λίγο τα Κοκατίλ μου

Εγγραφή
19 Οκτ 2016
Μηνύματα
10
Πόλη
Νέα Αρτάκη
Γεια σας παιδια ευχαριστω για την αποδοχη στην ομαδα να σας πω και εγω τωρα αγορασα ενα ζευγαρι κοκατιλ χωρις βεβαια να γνωριζω ορισμενα πραγματα τα εχω τωρα στο σπιτι 2 εβδομαδες και ουτε κελαιδανε ουτε δεχοντε να παω κοντα τους τρεμουνε πανε πανω κατω οταν πλησιαζω πολυ φοβισμενα και στεναχωριεμε που δεν μπορω να κανω κατι μεταξυ τους εχω ανοιχτη την πορτα μηπως βγουνε εξω να εξερυνησουνε το μερος τιποτα δεν βγαινουνε τους πηρα και μια φωλιτσα οπως μου ειπε ο υποτιθεμενος καταστηματαρχης θα μπει μονο του μεσα ειναι απο τη φυση του την εχω τη φωλια 4 μερες και ουτε πλησιαζει προς τα κει παρακαλω βοηθηστε με να τα ημερεψω λιγο γιατι θα σκασω.
 
Νομίζω πως ο χρόνος που τα έχεις στην κατοχή σου είναι ελάχιστος για να μπορέσουν να συμπεριφερθούν "άνετα" και ήρεμα.
Αν σκεφτώ μάλιστα πως σαν νέο "παιχνίδι" τα επισκέπτεσαι συχνότατα είτε για να τα καμαρώσεις από κοντά, είτε για να τα ταΐσεις, είτε απλά για να τα δεις, τότε φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως η πίεση που νοιώθουν μεγαλώνει και σίγουρα θα καθυστερήσουν περισσότερο να βρουν την ηρεμία που χρειάζεται για να συμπεριφερθούν όπως περιμένεις.
Θα σου πρότεινα να τα αφήσεις να ηρεμήσουν για πολύ περισσότερο χρόνο, να ελαττώσεις τις δικές σου επισκέψεις σε ελάχιστες και απολύτως απαραίτητες και θα δεις πως κάποια στιγμή θα αρχίσουν σιγά-σιγά να ξεθαρρεύουν.
Άλλωστε το ο,τι "τρέμουν" όπως γράφεις... Δηλώνει φόβο... τρόμο θα έλεγα . Για σένα.
 
Xρήστο καλώς ήρθες. Καταρχήν έχεις 2 λουτίνο οπότε δεν μπορούμε με μια ματιά να ξέρουμε το φύλο τους. Δεύτερον κλείσε την πόρτα και βγάλε τη φωλιά. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για φωλιές και τα συναφή. Δώσε χρόνο στα πουλιά να συνηθίσουν την παρουσία σου. Βάλτα κάπου σταθερά και φωτεινά με τις 2 πλευρές να ακουμπούν σε τοίχο, αυτό τους δίνει ασφάλεια. Πέρνα όσο περισσότερη ώρα μπορείς μαζί τους και δώσε τους κεχρί μίλετ ως λιχουδιά κρεμόντας το στα κάγκελα έστω κι απο την έξω πλευρά όταν κάθεσαι δίπλα τους.
 
Νομίζω πως ο χρόνος που τα έχεις στην κατοχή σου είναι ελάχιστος για να μπορέσουν να συμπεριφερθούν "άνετα" και ήρεμα...
σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου ειναι οντως ετσι οπως τα λες απο χαρα παω συνεχεια αλλα οχι επιθετικα τους σφυριζω γκυκα τους μιλαω τρυφερα αλλα εκει τρεμουνε ρε γαμωτο θα κανω υπομονη οσο χρειαστει αλλα αν εχετε οποιοδηποτε τροπο να τα πλησιασω εστω και λιγο πειτε το μου

φοιβο ευχαριστω για τις οδηγιες σου θα το τηρησω αυτο που μου ειπες εβγαλα ηδη την φωλια και εκλεισα την πορτα απλα αυριο θα παω να παρω το κεχρι αυτο που ειπες μπας και τα δελεασω λιγο η θυληκια ομως πολυ αγρια λες να ηρεμησει και αυτη αργοτερα;
 
Το βασικο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι η υπομονη. Ολα τα πουλακια θελουν το χρονο τους για να συνηθισουν, για να ηρεμησουν κτλ. και φυσικα σε αυτο παιζει ρολο η υπομονη σου και ο χαρακτηρας τους.
Μπορει να παρει και μηνες μιλωντας τους γλυκα και να καθεσαι κοντα τους ηρεμα μεχρι να σε συνηθισουν, και να σε πλησιασουν. Εσυ προσπαθεις (οχι παντα με θετικο αποτελεσμα) αλλα η προσπαθεια με υπομονη θα ανταποδωσει!
 
Καλημερα και καλως ηρθες στην παρεα μας.
Πρωτα απο ολα να χαιρεσαι την οικογενεια σου και τους νεους σου φτερωτους σου φιλος.
Παμε τωρα στις αποριες σου.
Οπως σου ειπαν και πιο πανω την φωλια βγαλτην αμεσως! Εκτος του οτι δεν ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ζευγαρι τα κοκατιλακια σου, εκτος του οτι δεν ειναι ακομα καιρος για αναπαραγωγη μιας και τα εχεις μολις 2 εβδομαδες, θα εχεις μεγαλο θεμα αν ξεκινησουν να μπαινουν στη φωλια γιατι θα την δουνε σαν σπιτι και μετα θα γινουν αντικοινωνικα και θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να τα πλησιασεις.
Επισης το γεγονος οτι πηρες 2 πουλια θα το κανει πιο δυσκολο να τα εξημερωσεις γιατι εχουν το ενα το αλλο, ενω ενα πουλακι μονο του θα αναζητουσε αργα ή γρηγορα την παρεα σου.
Επρεπε να παρεις ενα και μολις εξημερωθει τοτε να σκεφτοσουν για αγορα δευτερου.
Ξεκινα να διαβαζεις τον οδηγο φροντιδας παπαγαλων για να αρχισεις να μπαινεις στο κλιμα και στη συνεχεια διαβασε το αρθρο για την εκπαιδευση που θα σε βοηθησει να πλησιασεις τους παπαγαλους σου.
Το βασικο βημα για να σε εμπιστευτουν ειναι η ηρεμια.
Πρεπει να μιλας παντα με πολυ γλυκο τονο (ακομα κι αν ακουγεσαι λιγο "χαζουλης" ισως) γιατι ετσι τους δειχνεις οτι δεν εισαι καμια απειλη.
Επισης με πολυυυ απαλες κινησεις να βαζεις τα χερια σου στο κλουβι και να φτιαχνεις διαφορα (χωρις να τα κοιτας, χωρις να τους δινεις σημασια), για να δουνε οτι οταν βαζεις μεσα τα χερια δεν εχεις σκοπο να τα πειραξεις και να τους κανεις κακο.
Αυτο θα τα βοηθησει σε βαθος χρονου να μην φοβουνται οταν πχ πρεπει να τους βγαλεις το μπολ για να τους βαλεις τροφη κλπ κλπ.
Ακομα το μυστικο οπλο οπως σου ειπαν ειναι το κεχρι!
Ξεκινα με το να τους βαλεις ενα τσαμπι μεσα για να δουνε οτι τους αρεσει και μετα να το δινεις εσυ εξω απο τα καγκελα.
Ενας αλλος καλος τροπος για να σε εμπσιτευτει ο παπαγλος σου και να του προκαλεσεις την περιεργεια ειναι να βαλεις μουσικη και να χορευεις. Ω ναι! Να χορευεις (οντως πιανει το εχω δοκιμασει κι εγω στο λοβακι μου μολις το ειχα πρωτοφερει σπιτι, που ναι μεν ηταν μεγαλωμενο στο χερι αλλα εγω ημουν μια ξενη γι αυτο και δεν με πολυηθελε στην αρχη, με το που εβαλα μουσικη και αρχισα να κανω χαζες φιγουρες χορου πεταξε κατευθειαν πανω μου, απο τοτε δεν τολμαω να φυγω απο κοντα του και με κυνηγαει 😀).
Αλλα η βασικη λεξη που σου ειπαν και τα παιδια ειναι μια υπομονη.
Οταν εχεις παπαγαλο τοτε πρεπει να εχεις απειρη υπομονη.
Πριν απο την εκπαιδευση τους βεβαια το πρωτο που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι η σωστη διατροφη αυτο ειναι το Α και το Ω για να εχεις ενα υγιες πτηνο :)
Αν θελεις βαλε μας και μια φωτογραφια το κλουβακι τους να σου πουμε αν ειναι οκ η διαρυθμιση, γιατι καμια φορα αθελα μας τρωμε χωρο του κλουβιου γιατι μπορει να βαλουμε πχ τις πατηθρες κατα μηκος κλπ.
Οτι αλλη απορια εχεις μην διστασεις!
 
Back
Top