Ασθένειες Βούτες αδυνατίζουν (καρίνα) και σε δυο μερες τελειώνουν

xristosba

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ας δωσει τις γνωσεις του οποιος θελει και οποιος εχει καποια γνωση! Ο φιλος μου εχει μονο βουτες και ξαφνικά αδυνατιζουν (καρινα) καποια και σε μια με δυο μερες τελειωνουν! Τι φαρμακα
προτινετε; ευχαριστω!
 
Αν και οι γνώσεις μου πάνω σε βούτες είναι περιορισμένες αρχικά θα πρέπει να βρεί το αίτιο που τις οδηγεί σε καρίνισμα. Οι πιο συνηθησμένοι λόγοι είναι τα παράσιτα εσωτερικά ή εξωτερικά. Χωρίς επιπλέον στοιχεία (πτερόροια, εντοπισμένη ή όχι, διάρροια κτλ) δεν είναι δυνατό να ξέρεις τι αντιμετωπίζεις. Αν μεταφέρει ένα νεκρό πτηνό σε πτηνίατρο στη νεκροτομή σίγουρα θα βρεθεί το αίτιο (το πιο πιθανό μόλυνση του πεπτικού συστήματος) και θα δοθεί έγκαιρα η κατάλληλη αγωγή.
 
Χρήστο όπως είπε και ο Κώστας καρίνιασμα κάνουν και τα εσωτερικά παράσιτα, καρίνιασμα κάνει και η τριχομονάδα (σπλαχνική μορφή), καρίνιασμα και σε λίγες ημέρες θάνατος το μυαλό μας πάει στην σαλμονέλλα.
Αλλά η σαλμονελλα έχει συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις.
Καφεπράσινα νερουλά δύσοσμα κόπρανα και λερωμένη αμάρα, ανορεξία του περιστεριού, δεν πάει να φάει μαζί με τα άλλα περιστέρια, δεν έχει όρεξη να πετάξει και δεν πετάει.
Στα πόδια και στης κλειδώσεις των φτερών σχηματίζονται γρόμποι
Η σαλμονέλλα χρήστο σου δίνει αρκετά συμπτώματα που πρέπει να τα δεις πριν να είναι αργά.
Για την σαλμονέλλα πρέπει να πάρει Baytril 10% με Esb3 30% για 5 ημέρες.
 
Και μην ξεχασειs μετα τη θεραπεια να κανειs οπωσδηποτε απολυμανση στουs περιστερωνεs (υπαρχουν απολυμαντικα καλα στα κτηνιατρια) και να τα δωσειs και καμια βιταμινη με προβιοτικο.Φιλικα ακηs
 
φιλε την σωστη λύση πιστευω ότι θα στην δώσει ενας τοπικός κτηνίατρος που πιθανών να ερθει και να τα δει απο κοντά.
 
Οπως είπε και ο Λάζαρος συνήθως τόσο γρήγορος θάνατος είναι αποτέλεσμα σαλμονέλας. Αλλά επίσης μπορεί να είναι και παραμυξοίωση (τρέλα) έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την σαλμονέλλα. Αν οι κουτσουλιές είναι σαν νερό και όχι πράσινες τότε ίσως είναι "τρέλα" ακόμη και αν δεν έχουν γυρίσει το κεφάλι τους ή δεν τρέμουν. Δυστυχώς είχα στο περελθόν το ίδιο πρόβλημα (δεν είχα κάνει το εμβόλιο... Μεγάλο λάθος). Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει φάρμακο, μόνο
- χορήγηση βιταμινών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού,
- να βγάλει αυτά που είναι εμφανώς άρρωστα από το κουμάσι και
- αντιβίωση (Baytril 10%) για τυχόν άλλες ασθένειες που μπορεί να βρουν τον οργανισμό των πουλιών αδυνατισμένο.Αν ένα περιστέρι μπορεί να συνέλθει από την "τρέλα" θα πεθάνει σίγουρα αν κολλήσει και 2η ασθένεια.
 
βασικα ειχα το ιδιο προβλημα πριν απο καιρο και πηγα ενα νεκρο πουλι στον κτηνιατρο. Το ανοιξε και ειδε μολυνση στο συκοτι. Δεν θυμαμαι τι μου εδοσε αλλα εκανε δουλεια.
 
Back
Top