Ασθένειες Βράχνιασμα και διακεκομμένο τραγούδι καναρινιού

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα παιδια. Τι μπορω να κανω για τον καναρινακο μου ωστε να τον βοηθησω να ξεπερασει το πιθανο κρυωμα; Εχει μια βδομαδα που εχει κοψει το κελαηδισμα και εχει βραχναδα στο "τσιου". Δεν ειχα προμηθευτει ναυλον για τα πλαινα του ντεξιον κ του ειχα βαλει λεπτο πανι. Οποτε σκεφτομαι μηπως την άρπαξε απο αερα. Τρωει κ πινει κανονικα και εκει που ειναι ορεξατο καθεται ξαφνικά στην πατηθρα κ φαίνεται λιγο αδιαθετος κ νυσταγμενος. Καποιες στιγμές που του μιλαω παει να ξεκινησει τις νοτες του κ σε 3 δευτερολεπτα σταματα. Επισης ραμφιζει συνεχως τα φτερα του, πλατη και κοιλια βγαζοντας αρκετα πουπουλα σαν να εχει φαγούρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλη σου μέρα. Διαγνωση μπορει να κανει μονο γιατρος ετσι. Απλα αυτη την περίοδο ειμαι πολυ πιεσμενος με τη δουλειά και δεν μπορω να βρω καποια ωρα(ραντεβου) που να βολευει.2 τηλεφωνα που πηρα μου ειπαν πρωι. Εγω φευγω πρωι κ επιστρεφω αργα το απογευμα. Εχω προμηθευτει aviomycine και aidonine. Δεν εχω δωσει τπτ απο τα δυο γιατι δεν ξερω αν πρεπει. Απλα να εχω στοκ για ψυχολογικους λογους.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Πριν δύο χρόνια περίπου μου είχε τύχει κάτι αντίστοιχο με αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις. Όσο περνούσε ο καιρός το πουλάκι άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Στην αρχή πήγα σε έναν κοινό κτηνίατρο γιατί δεν ήξερα ότι υπάρχουν ειδικοί γιατροί για τα πτηνά και αυτά που μου είπε να κάνω δεν βοήθησαν. Εν τελει πήγα σε πτηνίατρο και ύστερα από αγωγή που μου συνέστησε να ακολουθήσω, το καναρινάκι μου σώθηκε. Θα σου πρότεινα να επισκεφθείς έναν γιατρό (με εξειδίκευση στα πτηνά) σύντομα.
 
Καλημερα παιδια. Επανερχομαι να σας πω για την κατασταση του καναρινιου μου. Την Τρίτη το απογευμα γυρνωντας απο την δουλεια εκανα μια σταση να μιλησω στον ανθρωπο που το πηρα. Αφου του ειπα την κατασταση του μικρου κ τους προβληματισμους μου μου ειπε οτι το καναρινι σου κρυωσε διοτι το ειχες εξω χωρις την απαραίτητη προστασια και το πουλι ηταν σε εσωτερικο χωρο, οποτε θελει λιγη προσοχη η προσαρμογη σε μονιμο εξωτερικο χωρο. Μου ειπε να του χορηγησω avimiocyne στο νερο και να αφησω μονο το μιγμα σπορων για τις επομενες μερες, αντε κ λιγο αυγό. Απο χθες το βραχνιασμα δεν υπαρχει. Εχει πολυ καθαρο τσιου. Δεν φουσκωνει κ δεν καθεται νυσταγμενο οπως πριν.σημερα ξεκινησε κ δειλα το τραγουδι.. Αυτα τα λιγα. Ελπιζω οτι το αφηνουμε πισω το κρυωμα.
 
Πόσες ημέρες χορήγησες ή σκοπεύεις να χορηγήσεις το φάρμακο;
Αν πράγματι κρύωσε, και λόγω του ότι ο καιρός είναι άστατος ακόμα, θα ήταν ασφαλέστερο να παραμείνει σε εσωτερικό χώρο μάλλον για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα (για να μην "ξανακυλήσει")
 
@ianos 5-7 μερες λεει η συσκευασια για θεραπεια.λεω να την χορηγησω για 7 μερες να ειμαστε σιγουροι. Μετα λεει να χορηγησεις aidonine για καποιες μερες. Επειτα απο αυτο το περιστατικο θα ειμαι πολυ προσεκτικος ωστε να μην την ξαναπατησω.
 
Back
Top