Βρέθηκε Βρέθηκε κοκατίλ Κυψέλη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης myr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

myr

PB Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2018
Μηνύματα
600
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά μάζεψα μόλις ένα κοκατίλ απ τον δρόμο! Το άκουσα απ το σπίτι (ωχ!μπελάς σκέφτηκα...τσέκαρα κ τα δικά μου μην έλειπαν) άρπαξα κλουβί μεταφοράς, φαγητά, πατήθρες και σεντόνι και ευτυχώς το πρόλαβα και πιάστηκε σχετικά εύκολα με κεχρί και σεντόνι.
Είναι ασφαλές και φαίνεται γενικά υγιές αν και λίγο αδυνατούλι. Τρώει και πίνει νερο με μανία.

Δεν ακούω να το ψάχνουν τριγύρω προς το παρόν (ουτε στα γκρουπ fb). Αν δείτε κάτι σχετικό πείτε μου.

Για το πουλάκι λέω μόνο ότι είναι κυρίως γκρι για να έχω κριτήρια αναγνώρισης αν εμφανιστεί ιδιοκτήτης. Αν κάποιος ισχυριστεί πειστικά ότι είναι δικό του, θα δωθεί μέσω κάποιας εξειδικευμένης κτηνιάτρου σε επίσκεψη τσεκ-απ και γενικής ενημέρωσης που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης
 
Κοιμάται του καλού καιρού το γλυκάκι...(ευτυχώς γιατι πριν φώναζε αν φευγαμε απ το δωμάτιο😆)
Ελπίζω να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του αν έφυγε κατά λάθος από κάποιον που το ψάχνει.
Αν κ το κόβω Κρικάκο νούμερο δύο κ το μικρό να υποβάλει τα σέβη του στην αρχηγό του σμήνους! . 🤭
 
@MARY58
Η αλήθεια είναι έχω ελπίδες μήπως και βρεθεί εντάξει ιδιοκτήτης γιατί είναι πολύ ανθρωπόφιλο (ούτε καν πολυμιλάει στους άλλους, εγώ θέλει να είμαι τριγύρω) αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν βρίσκω αγγελία ακόμα πουθενά...
Ας μην είναι απλά από κάποιους στην περιοχή που έχουν ένα σωρό παπαγαλάκια στιβαγμένα στο μπαλκόνι... δεν θα αντέξω να το έσωσα για να ξαναπάει κάπου άσχημα😔

Είναι συμπαθέστατο και με συγκίνησε που συνεργάστηκε τόσο (ενα άλλο πάλι πριν μήνες δεν είχα καταφέρει να το σώσω, ανέβηκα σε γειτονική ταράτσα αλλά εν τέλει μου έφυγε) και με βάζει σε σκέψεις εννοείται... αν και θεωρούσα ότι εχω κλείσει από ζωντανά 🙄
Είναι νωρίς όμως για όλα αυτά, προς το παρον πρέπει απλώς κάπως να το βολέψουμε να μείνει καραντίνα και αγχώνομαι μέχρι να το εξετάσει ειδικός... Λέω να βάλω διορία μια εβδομάδα μέχρι να θεωρήσω το θέμα λήξαν. Μπορεί πχ κάποιος να έλειπε διακοπές και να μην τον έχουν ειδοποιήσει ακόμα πχ.
 
Ας μην είναι απλά από κάποιους στην περιοχή που έχουν ένα σωρό παπαγαλάκια στιβαγμένα στο μπαλκόνι... δεν θα αντέξω να το έσωσα για να ξαναπάει κάπου άσχημα😔
Μύρινα, αν και δεν είναι καθόλου σωστό αυτό που θα σου πω, θα έλεγα, να ρωτήσεις στην αρχή αρχή της συνομιλίας σου, όποιον επικοινωνήσει μαζί σου, τη διεύθυνσή του (πχ, εσείς σε ποια οδό μένετε;) και αν δεις ότι πρόκειται για συγκεκριμένα άτομα, ίσως θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν ταιριάζει η περιγραφή του. Θα μπορούσες να ρωτήσεις επίσης αν έχουν άλλα πουλιά.
 
@ianos
Η αλήθεια είναι πως εκτός αν μου ερθει κάποιος μέσα στο σπίτι ή με εξέταση DNA για ταυτοποίηση ή microchip (μιας που δαχτυλίδι δεν) και με έγκαιρη δήλωση απώλειας στην αστυνομία, εγώ ζωάκι σε ακατάλληλο/επικίνδυνο κηδεμόνα (που δεν θα ξερω καν αν είναι όντως δικό του στο κατω κατω) δεν δίνω.
Αν εμφανιστεί όντως κάποιος που το νοιάζεται και το έχασε απο ατυχία (και για σοβαρο λόγο δεν εχει ανεβάσει ήδη παντού αγγελίες) πρόθυμος να πληρώσει επίσκεψη σε ειδικό, να ενημερωθεί κλπ, τότε φυσικά (αφού το μελετήσω όσο πιο εξονυχιστικά γίνεται πρώτα) θα χαρώ να επιστραφεί.

Ήδη έχουμε κλείσει άμεσα ραντεβού σε ειδικό, θα κρατησω την αποδειξη μήπως φανεί κάποιος μετά. Δειχνει καλά γενικά, ο πρισμένος πρόλοβος (ειναι ενήλικο) με είχε ανησυχήσει όταν το εξέτασα και γιαυτό επιτάχυνα την επίσκεψη σε γιατρό, αλλά τελικά μαλλον απλά ειχε πέσει με τα μουτρα στο φαΐ (αδειάζει μετά απο λίγες ωρες δηλαδη).

Φυσικά είναι εντελώς αξιαγάπητο και αφού είναι και ίδιο είδος με τα δικά μας δεν το κόβω να ψάχνει υιοθεσία που μου είχε περάσει απο το μυαλό αρχικά😅 Επίσης 1η φορά μου τυχαίνει πουλάκι να δείχνει τόσο "σαν στο σπιτι του" από τα πρώτα 5 λεπτά! Σαν κάτι αδέσποτα γατάκια που μπαίνουν σπίτι σου μια μέρα και σαν να λένε με θράσος "τώρα μένω εδώ, τί παιζει για φαΐ βρε συγκάτοικε?"...
 
@myr άμα λέω εγώ Κρικάκος νούμερο δύο!🤗 Κ το μικρό κ πεινασμένο κ πανέξυπνο. Σε μυρίζονται Μύρινα! Σου λέει, αν είναι να εξημερωθούμε, πάμε στα σίγουρα! Υποψιάζομαι ότι κάπου σε ένα παράλληλο παπαγαλόκοσμο, υπάρχει χάρτης κ το σπίτι σου Μύρινα φαίνεται με ένα κόκκινο σημάδι κ την λέξη: Για τον νικητή! 🤩
 
@Avrolimos
Κοντινή περιοχή αλλά όχι δεν είναι η Κίρα δυστυχώς 😕

Παρακολουθώ διάφορα γκρουπ στο fb τοπικά, φιλοζωϊκά και παπαγαλογκρουπ, γενικές αναζήτησεις με λέξεις κλειδιά fb και google κλπ...
Αλλά αν δείτε κάτι για γκρι στην Αθήνα γενικά (μπορει να εχει πετάξει απο αλλη περιοχή) πείτε μήπως μου ξεφύγει τίποτα.
 
Είμαι σίγουρη ότι θα κοίταξες κ το lostandfound αλλά για την μια στο εκατομμύριο, στο λέω κ εγώ. Έχει αρκετές περιπτώσεις κοκατιλ που χάθηκαν κ κάποια είναι γκρι.


Καλημέρα σε όλους. 😊
 
@MARY58
Δεν το είχα δει αυτό το σάιτ, ευχαριστώ! Ωστόσο ειναι οι ιδιες αγγελίες πανω κατω με το fb και δεν υπάρχει κάποιο που να μοιάζει στην Αττική το 2023.
Τσεκαρα και στο parrot alert μπας και.
 
Οκ εντάξει φαίνεται το μικρό, το καταπαίνεψε και η γιατρός😁
Απλά είχε φάει πάρα πολύ τις πρώτες μέρες και ήταν ο προλοβος τίγκα και με ανησύχησε.
Περιμένουμε απλά και το τεστ της ψιττάκωσης για σίγουρα (ακριβούτσικο αλλά με άλλα 4 πουλιά δεν το διακινδυνεύουμε).
Θα πάρει απλά για λίγο προβιοτικά και ενα συμπλήρωμα βιταμινών + να ισορροπήσει η μικροχλωρίδα γιατί είχε λίγο αυξημένα βακτήρια στην κουτσουλιά (το εμφανίζουν και τα κοκατίλ μας καμιά φορά).

Απλά τώρα αν το αναζητήσει κάνεις πάει μαζί με έναν χοντρούτσικο κτηνιατρικό λογαριασμό (με την απόδειξη φυσικά).
 
@ianos Ευχαριστούμε, σε 7-10 μέρες μας είπε θα βγουν.
Στην Δουκάκη πήγαμε, 65€ το τεστ ψιττάκωσης +40€ εξέταση κλινικη και κοπρανολογική (15 η κοπρανολογική, 25 η κλινική πρακτικά). Νομίζω 15% αυτών είναι ο φπα.
Πολύ ευχαριστημένοι μείναμε πάλι με την γιατρό γενικά (μας βρήκε και κατευθείαν ραντεβού που της ειπα στο τηλέφωνο ότι το βρήκαμε κλπ) και εννοείται χαλάλι του το ζωάκι.

(Ακριβούτσικο εννοώ για την τσέπη μας το σύνολο έτσι απ το πουθενά, οχι ότι δεν αξίζει τοσο ή ότι υπάρχει φτηνότερο για να είμαι ξεκάθαρη. Εδώ ενας ενειδικευτος κτηνιατρος που ήθελε να αναλαμβάνει και άσχετα ζωα χωρίς γνώσεις παλιά μου είχε πει 150Ε το ίδιο τεστ, λογικα επειδή το έστελνε αλλού και έπρεπε να βγάλει κέρδος και εκείνος)
 
Back
Top