Γενικά Βρήκαμε πουλάκι πεσμένο στο πεζοδρόμιο

Crazy Bird Lady

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2018
Μηνύματα
51
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Λίγο research μας έδειξε ότι μάλλον είναι κάτι σαν έφηβο δεκαοχτουράκι που έπεσε στο πεζοδρόμιο στην προσπάθειά του να πετάξει. Πέραν του ότι δεν ξέραμε ότι δεν έπρεπε να το μαζέψουμε (αν όντως είναι αυτό που νομίζουμε) ήταν περιτριγυρισμένο από γάτες με μωρά γατάκια που δε θα δίσταζαν να το σκοτώσουν, οπότε τώρα είναι στην ταράτσα. Το ερώτημα είναι... Τώρα τι κάνουμε; Το ταίζουμε; Καλούμε κάποιον αριθμό; Για να πιει νερό, φτάνει να βουτήξω το ράμφος του σε αυτό, ή χρειάζομαι σύριγγα;
Κινείται μόνο του, μπορεί να στηριχτεί πολύ καλά στα δάχτυλα μου και δε δείχνει να είναι τραυματισμένο. Ανοιγοκλείνει συνέχεια το ράμφος, πράγμα που με ανησυχεί και το ένα του μάτι είναι σχεδόν μόνιμα κλειστό.
... και τώρα, τι κάνουμε;

Καταγραφήolk000.webp Καταγραφήolk00.webp Καταγραφήolk0000.webp
 
Όταν είχα ταχυδρομους και για κάποιο λόγο έπρεπε να ταισω, αγόραζα μαλακό σιτάρι σπασμένο το εβρεχα και άνοιγα το στόμα τοποθετοντας μια μικρή ποσότητα. Τότε δεν υπήρχε ούτε κρέμα ούτε τίποτα τέτοιο.
 
Δεν θυμάμαι καθόλου, έχουν περάσει και καμιά 20αρια χρόνια.
Και κρόκο νομίζω μπορείς, δηλαδή ολόκληρο αυγό αφού το λιώσεις και το αραιωσεις λίγο με χλιαρό νερό.
Περίμενε να το δει κάποιος που γνωρίζει όμως
 
Επικοινώνησε με τη Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι, εάν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις το τηλέφωνο τους. Θα σου δώσουν οδηγίες για το πως να το φροντίσεις αλλά λογικά δεν θα μπορέσουν να το αναλάβουν αυτοι για να το περιθάλψουν όπως κάνουν πάντα διότι αυτή την εποχή έχουν φουλάρει από τραυματισμένα ζώα και δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα προλάβουν όλα.
 
Βάλε λίγους σπόρους σταριού μια δυο ώρες σε χλιαρό νερό και με ένα χοντρό καλαμάκι του καφέ που θα το γεμίζεις κάθε φορά φύσα λίγους λίγους μέσα στη "γούσα" του.
 
Επικοινώνησε με τη Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι, εάν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις το τηλέφωνο τους

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά κάπως έτσι θα σου φέρω τώρα τα άσχημα νέα ότι δε λειτουργεί πια - το αναφέρει και το site τους http://www.drasi-agriazoi.gr.

Βάλε λίγους σπόρους σταριού μια δυο ώρες σε χλιαρό νερό και με ένα χοντρό καλαμάκι του καφέ που θα το γεμίζεις κάθε φορά φύσα λίγους λίγους μέσα στη "γούσα" του.

Σε ευχαριστώ πολύ! Μου είπαν ότι υπάρχουν πιθανότητες, μιας και το πουλάκι είναι και πολύ κοντά στο σημείο που έπεσε και σε ψηλό μέρος, να το δουν οι γονείς του και να έρθουν. Τι λες, να ελπίζω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
να το δουν οι γονείς του και να έρθουν. Τι λες, να ελπίζω;
Αν ξέρεις τη φωλιά του τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα.
Τη φωλιά τη βλέπεις.. αν ναι.. μπορείς να το βάλεις πίσω;
Αν όχι...
Πάρε ένα ρηχό κουτί (χάρτινο) και αφού το ταΐσεις αύριο το πρωί, τοποθέτησέ το κάπου ψηλά και κοντά στη φωλιά.
Να το βλέπουν οι γονείς αλλά όχι τα αρπακτικά.
Παρακολούθησε για λίγη ώρα...
Σίγουρα θα το πλησιάσουν και θα το ταΐσουν.
 
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά κάπως έτσι θα σου φέρω τώρα τα άσχημα νέα ότι δε λειτουργεί πια - το αναφέρει και το site τους http://www.drasi-agriazoi.gr.
Θα σου δώσουν οδηγίες για το πως να το φροντίσεις αλλά λογικά δεν θα μπορέσουν να το αναλάβουν αυτοι για να το περιθάλψουν όπως κάνουν πάντα διότι αυτή την εποχή έχουν φουλάρει από τραυματισμένα ζώα και δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα προλάβουν όλα.
Ναι και εγω αυτο αναφερω στο μηνυμα.:)
Να τους καλεσεις για να σου δωσουν οδηγιες και λογικα το πρωτο που θα σου πουν ειναι για τη φωλια. Μπορεις ειτε βα καλεσεις ΕΚΠΑΖ ή ΑΝΙΜΑ αλλα αφου λες οτι βρηκες και τη φωλια, ολα καλα.
 
Back
Top