Αναπαραγωγή Βρήκα ένα αυγό αλλά δεν γνωρίζω από ποιο παπαγαλάκι είναι

Nikitasgeorgiou

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2019
Μηνύματα
2
Για σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι είμαι καινούριος και έχω παπαγαλάκια και μου έχουν γέννησης αλλά μαζί τους έχω άλλα 6 παπαγαλάκια και τώρα βρήκα ένα αυγό σπασμένο αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι από αυτή που γέννησες τι λέτε εσείς;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα Νικήτα, και καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Γενικά, προσπάθησε να γράφεις με Ελληνικούς Χαρακτήρες, ώστε, μεταξύ άλλων, τα μηνύματά σου να είναι και εύκολα αναγνώσιμα.
Αν καταλαβαίνω σωστά, έχεις 7 ή 8 παπαγαλάκια budgie, όλα στο ίδιο κλουβί, και κάποιο από αυτά έκανε ένα αυγό, το οποίο βρέθηκε σπασμένο και δεν ξέρεις ποιο πουλάκι γέννησε.
Δυστυχώς ούτε κι εμείς, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο πουλί έχει κάνει το αυγό, και με ποιο πουλί έχει ζευγαρώσει (αν έχει ζευγαρώσει).
Επομένως πες μας αν :
  • έχεις πουλιά που τα έχεις δει πρόσφατα να ζευγαρώνουν
  • έχεις φωλιά μέσα στο κλουβί
  • κάποιο από τα παπαγαλάκια σου έχει αλλάξει χρώμα χαληνού και είναι σκούρος καφέ (πάνω από το ράμφος)
  • κάποιο από τα παπαγαλάκια σου έχει έντονο μπλε χρώμα χαληνού
και ίσως με αυτά τα στοιχεία μπορέσουμε να σε κατευθύνουμε για τα ίσως ποιο - ποια πουλιά έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι το ζευγάρι σε φάση αναπαραγωγής.
Αν πράγματι τα καταφέρουμε, τότε θα πρέπει να πάρεις τα άλλα πουλιά μέσα από το κλουβί, να αφήσεις το ζευγάρι σου μέσα και να προσθέσεις την κατάλληλη φωλιά, και τα κατάλληλα τρόφιμα ώστε να προχωρήσει η αναπαραγωγή και αυτό θα πρέπει να γίνει πιθανότατα έως αύριο, με δεδομένο ότι το πρώτο αυγό γεννήθηκε σήμερα.
Πες μας επίσης:
  1. Διαστάσεις κλουβιού (μήκος, πλάτος, ύψος)
  2. Αν σκοπεύεις στην αναπαραγωγή ή θα προτιμούσες να την αποφύγεις
Τέλος, θα ήθελα να σου προτείνω, σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη, να πάρεις άμεσα ένα κόκκαλο σουπιάς και να το βάλεις μέσα στο κλουβί. Το πουλάκι που θα ασχοληθεί περισσότερο με το σουπιοκόκκαλο, θα είναι πιθανά και αυτό που γέννησε το αυγό
 
Συμφωνώ με όσα ανέφερε ο Γιάννης αλλά διαφωνώ ως προς αυτό :
Το πουλάκι που θα ασχοληθεί περισσότερο με το σουπιοκόκκαλο, θα είναι πιθανά και αυτό που γέννησε το αυγό
Έχω τρία αρσενικά πτηνά στην κατοχή μου και τρώνε περισσότερο σουπιοκόκκαλο από τα θηλυκά. Οπότε θεωρώ πως δεν ισχύει και τόσο αυτό το κομμάτι.
 
Συμφωνώ με όσα ανέφερε ο Γιάννης αλλά διαφωνώ ως προς αυτό :

Έχω τρία αρσενικά πτηνά στην κατοχή μου και τρώνε περισσότερο σουπιοκόκκαλο από τα θηλυκά. Οπότε θεωρώ πως δεν ισχύει και τόσο αυτό το κομμάτι.

Εγώ φίλε @Γιαννης17 από εμπειρία θα αναφέρω ότι η θηλυκιά μου όταν γέννησε αυγά είχε ρημάξει το σουπιοκόκαλο προφανώς από έλλειψη ασβεστίου θα συμφωνήσω λιπών με τον @ianos.
 
Ναι Παύλο δεν είπα ότι δεν ισχύει αυτό που είπε ο Γιάννης αλλά πως δεν είναι και τόσο έγκυρο. Και εμένα τα θηλυκά όταν είναι να κάνουν αυγά τρώνε πάντα σουπιοκοκαλο. Έλα μου όμως που και τα αρσενικά το τσακίζουν. Ειδικά ο φλώρος θέλει ένα σουπιοκοκαλο τον μήνα και δεν είναι καν σε αναπαραγωγική διάθεση.
 
Back
Top