Φροντίδα Βρήκα ένα καναρίνι και χρειάζομαι συμβουλές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kom

PB Member
Εγγραφή
31 Μαρ 2021
Μηνύματα
442
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος στην ομάδα και μένω σε περιοχή της Αθήνας. Πριν περίπου μια βδομάδα σε μια έξοδο μου για τρεξιμο σε γειτονικο μου πάρκο δεχθηκα μια ευχάριστη επίσκεψη από ένα κίτρινο καναρίνι. Στην προσπάθεια μου να το πιάσω δεν έδειξε ιδιαίτερη αντίσταση και έτσι βρέθηκε στα χέρια μου και χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα μπήκε στο σπίτι μου κ στη ζωή μου. Λόγω του ότι ήταν Κυριακή δεν κατάφερα να βρω κάποιο πετ σοπ ανοιχτό και έτσι το τοποθέτησα σε ένα πλαστικό καλάθι του προσφερα νερό αυγό και μήλο. Δεν μου ήρθε κάποιος γνωστος στο μυαλό μου για να δανειστώ τροφή. Πριν περίπου 25 χρόνια σε παιδική ηλικια είχα και καναρίνια και στραγαλινα, παπαγαλάκια και lovebirds όποτε γνωρίζω κάποια πολύ βασικά. Το πρωι της Δευτέρας επισκέφθηκα γειτονικό πετ σοπ για αγορά κλουβιού διάλεξα ένα γύρω στα 42 εκ σχετικά ευρύχωρο για ένα πουλάκι με τα απαραίτητα αξεσουάρ πήρα τροφή και αυγό τροφή της Manitoba, σουπιοκοκκαλο όποτε θεωρώ πως παρέχω τα βασικά στο φιλο μου.
ο λόγος που σας γράφω ειναι πως γενικά βλεπω λιγο περίεργη την συμπεριφορά του ως αναφορά την ζωηράδα του. Δηλαδή τι εννοώ το βλεπω κάποιες στιγμές να φουσκώνει τα φτερά του και να κάθεται μαζεμένο φουσκωμένο και άτονο στο κλαδάκι του. Γενικά τρώει και έχει ανταποκριθεί σε ολα τρώει κ το αυγο και την αυγό τροφή και στο σουπιοκοκκαλο τσιμπάει. Το κελαηδισμα του ειναι χαλαρό για αρσενικό κατανοώ πλήρως πως ειναι νωρίς για την προσαρμογή μου και χρειάζεται χρόνο, λόγω των αλλαγών απο σπίτι στη φύση και πάλι σε νέο κλουβί όπως επίσης κατανοώ πως μπορεί οι συνθήκες που βίωσε όσο ήταν ελεύθερο να μην ήταν και οι καλύτερες.
Παρατήρησα τις κουτσουλιές του δεν έχουν κάτι άσχημο συγκριτικά και με φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει ειναι κανονικές.
Επίσης παρατηρησα στο καθάρισμα να έχει λίγα φτερά πεσμένα έριχνε και κάποιες τσιμπιές πάνω του στο στήθος.
θα ηθελα παρακαλώ την βοήθεια σας αν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο στον φιλο μου όπως να προσθέσω βιταμίνες τύπου αντι στρες ή πολύ βιταμινες σε σταγονες ή οτιδηποτε γνωρίζει καποιοσ που μπορεί να με βοηθήσει.
Ευχαριστώ θερμά
 
@kom Kαλως ορισες στην ομαδα και ελπιζω να σου ζησει το καναρινι που μπηκε στην ζωη σου. Δεν ξερω και πολλα απο καναρινια γιατι δεν ειχα στο παρελθον, αλλα μηπως σκεφτηκες να το πας σε εναν πτηνιατρο να το δει; Ισως μπορει να σε βοηθησει να σου πει τι αλλο χρειαζεται να δωσεις στο καναρινι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kom
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
Δεν έχω μιλήσει με πτηνίατρο λογω του ότι οι περισσότεροι μου είπαν ότι ειναι σε φάση προσαρμογής και θέλει χρόνο. Γιαυτο ρωτησα αν κάποιος εδω μου προτείνει κάτι άλλο ή κάποιες επιπλέον βιταμίνες.
 
Καλησπέρα.
κάποιες επιπλέον βιταμίνες.
Δώσε Muta-vit
το βλεπω κάποιες στιγμές να φουσκώνει τα φτερά του και να κάθεται μαζεμένο φουσκωμένο και άτονο στο κλαδάκι του.
Το κάνει μόνο το μεσημέρι ?
Να του βάζεις μπανάκι πρωινές ώρες για 20 λεπτά.
Φοράει κάποιο δαχτυλίδι στο πόδι του ?
Το έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ?
Αν θες ανέβασε φωτογραφίες (,) του κλουβιού και του καναρινιού.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ το φούσκωμα το κανει άσχετες ώρες κάποιες φορές κ μεσημέρι. Ξέχασα να γράψω πριν ότι ανοίγει και λιγο το στόμα του κατά διαστήματα. Δαχτυλίδι δεν φοράει. Δεν ξέρω την ηλικία του πάντως από χρωμα ποδιών μου φαίνεται νεαρό γιατί το βλεπω αρκετά ανοιχτό και καθαρό. Μπορεί κ να ειναι άσχετο δείγμα αυτο γι την ηλικία του. Βασικά ίσως έκανα λάθος γιατί το έβγαζα και λιγο έξω στην βεράντα αυτές τις μέρες που είχε καλό καιρό και μετά το μεσημέρι το ξανά έβαζα μέσα.
 
Βασικά ίσως έκανα λάθος γιατί το έβγαζα και λιγο έξω στην βεράντα αυτές τις μέρες που είχε καλό καιρό και μετά το μεσημέρι το ξανά έβαζα μέσα.
Κανένα λάθος, το φυσικό φως έχει ευεργετική επίδραση πάνω τους.
Πρέπει πάντα να είναι προφυλαγμένα από ρεύματα αέρα, και προσοχή για τα αρπακτικά.
Δώσε τις Πολυβιταμίνες, πρόσθεσε και λαχανικά και λίγο μήλο στην διατροφή του και παρακολούθησε την εξέλιξη του.
Αν συνεχίσει να φουσκώνει μια επίσκεψη σε Πτηνίατρο θα είναι απαραίτητη.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σε ευχαριστώ. Έξω όταν το βγάζω ειναι σε σημείο που δεν το φυσάει και προστατευμένο επίσης
μηλο του δίνω και το τρώει.
Χάζευα πριν τις πολυβιταμίνες και είδα και κάποιες αντι στρες tabernil καποιες αλλεσ tafarm και Tono-strath και μπερδεύτηκα. Παντως κάτι πρέπει να του δώσω; Άφοβα; Θεωρείς καλύτερα τις muta-vit? Τις έχεις δοκιμάσει κ είδες διαφορά;
 
Καλωσορισες και να χαίρεσαι τον νέο σου φιλαρακο! Εύχομαι να είναι απλά στρες, αλλά αν δεις και συνεχίζει φουσκωμα/άνοιγμα στοματος νομιζω πως το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείς καποκον πτηνιατρο.
 
καλησπερα, σήμερα τον είδα λίγο πιο ζωηρό παρόλα αυτά στο συνοικιακό πετ σοπ που ψωνίζω γνωρίζει από καναρίνια κ μου είπε πως το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται χρόνο κ προσαρμογή η ελευθερία του στη φύση του ισως να μην ήταν ευκολη. Στο συγκεκριμένο πετ σοπ πάντως δεν είχε διαθέσιμη την πολυβιταμινη muta vit oropharma και μου αντιπρότεινε την beaphar multi vit kai tis anti stress tabernil και tafarm. Γενικα απο οτι καταλαβα ο ίδιος δεν μου έδειξε να
πολύ πιστεύει σε τέτοια σκευάσματα.
Εσείς τα γνωρίζετε να πάρω κάποιο από αυτά για να το ενισχύσω να του δώσω χρόνο ή να παρω το muta vit oropharma;

Ευχαριστώ θερμά όσους με βοηθήσατε
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ μάλλον αυτό θα κάνω απλά ίσως απευθυνθώ και σε άλλο πετ σοπ για διαθέσιμες muta vit διαφορετικά θα παρω κάποιες από αυτές που προανέφερα και ελπίζω να τον ενισχύσω κ να έχει θετικα αποτελέσματα
 
Καλημέρα καλό ΣΚ. Να σας ενημερωσω πως το καναρινακι μου από προχθες που μιλήσαμε το βλεπω αισθητά καλύτερα και πιο ζωηρό (μάλλον ήταν και ειναι ακόμη θέμα προσαρμογης του στο νέο περιβάλλον) χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών παρολα αυτά από ότι διαβάζω κ στο forum ειδικά αυτή την την περίοδο που μπαίνουν στην αναπαραγωγή ειναι καλό να τα ενισχύουμε λιγακι. Ειδικά το δικο μου που πέρασε λογικά και μια ταλαιπωρία στη φύση. Επίσης από ότι διάβασα εδω ο όρος αντι στρες στις βιταμίνες δεν πολύ ισχύει. Σωστά; Άρα θα πρέπει να επιλέγουμε κάτι που να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες τους;
 
Επίσης από ότι διάβασα εδω ο όρος αντι στρες στις βιταμίνες δεν πολύ ισχύει. Σωστά; Άρα θα πρέπει να επιλέγουμε κάτι που να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες τους;
Είναι πολύ γενικός και μαρκετίστικος - όρος. Δεν μπορεί να αποδειχθεί τι ισχύει και τι όχι και όταν τον ακούει κανείς λέει "εδώ είμαστε"!

Αν πρέπει να δώσετε πολυβιταμίνες, να επιλέγετε ένα σκεύασμα με ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών που να μπορεί να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν στη διατροφή του πουλιού.
 
@Stavros Έριξα αρκετό διάβασμα αυτές τις μέρες στο forum βρηκα πολύ χρήσιμα στοιχεία κ έτσι σχημάτισα μια μικρή θεωρώ λόγω κυριωσ απειριασ γνώμη σχετικά με τις πολυβιταμίνες και την περίοδο που θα πρέπει να χορηγούνται.
[automerge]1617536252[/automerge]
Το επόμενο που διαβάζω ειναι τι θ πρέπει να περιλαμβάνει κ σε ποια συχνότητα ένα ισορροπημένο προγραμμα διατροφής
 
Καλώς ήρθες, δεν είμαι ειδικός αλλά ίσως ταλαιπωρηθηκε στην έξω ζωη(ίσως να πεινάσε, να φοβήθηκε, στρεσάριστηκε) τώρα που το ανέλαβες, είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον εαυτό του, καθότι θα είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Προσαρμογή θέλει, λίγες μέρες.
 
Back
Top