Γενικά Βρήκα ένα μικρόσωμο πουλάκι με μυτερό ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kimi

PB Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2007
Μηνύματα
619
Πόλη
Λαμία
Σημερο το πρωι βρήκα ένα πουλάκι. Είναι μικροσωμο με μυτερο ραμφος, η κοιλια του ειναι πρασινη κ ειναι πολυ αγριο. Δενξερω τι μπορει να ειναι! Θα βαλω φωτο να το δειτε.
 
Να κ η φωτο του:

missing-image.png
 
Προχτες καποιοι γνωστοι μου βρηκαν μελισσοφαγο μαλλον(μικροσωμο, μυτερο ραμφος και κιτρινο στηθος),τον συνεφεραν και ανελαβε το εκπαζ!
 
Κίμι νομίζω πως είναι καποιο είδος φυλλοσκόπου. Η φωτογραφια δεν βοηθάει πολύ, αλλά μου θυμίζει ένα που είχα πιάσει πριν μερικούς μήνες. Δεν ζει στο κλουβί, είναι άγριο, οποτε ξέρεις, απλα κινηματογράφησε το την ωρα που θα το απελευθερώνεις! Θα φυγει σαν τον άνεμο!
 
Kάπως ετσι ειναι! Θα προσπαθησω να το βγαλω κ αλλη φωτογραφια.
 
Σιγουρα ανηκει στις συλβιιδες αλλα η φωτογραφια δεν βοηθεια και πολυ. Εγω ειμαι αναμεσα σε κιτρινοστριτσιδα και θαμνοφυλλοσκοπου. Δεν μας ειπες ομως τι εχει το πουλακι;
 
Tο πουλακι δεν δειχνει να εχει κατι, ουτε να ειναι χτυπημενο. Δεν ξερω πως βρεθηκε στο πεζοδρομιο! Στο κλουβι δειχνει πολυ κινητικο. Δεν ξερω αν θα μπορεσει να πεταξει.
006gk0.th.jpg
 
Νομίζω πως ο Οδυσσέας εχει δίκαιο. Οι διαφορές εξάλλου ανάμεσα στα δύο είδη είναι δισδιάκριτες!

Είδα πως του έχε βάλει ψωμάκι... Τα πουλάκια αυτά είναι κυρίως εντομοφάγα!

Άφησέ το να πραγματοποιήσει μερικές πτήσεις στο σπίτι και αν δείς οτι δεν έχει κάποιο πρόβλημα στο πέταγμα άνοιξε την πορτα και... φσσσσσσσστ... Πεταξε το πουλάκι!
 
😉 Κανε μια 'προβα' στο δωματιο πρωτα Kimi μου και δες αν αντιμετωπιζει καποιο προβλημα. Εφαγε ηπιε νερο; η μερα φευγει και καλο ειναι να γυρισει στο φυσικο του περιβαλλον το συντομοτερο!
(αχ! Εγραψα τα ιδια με την Georgina, αργω ακομη στο γραψιμο)
 
Του εχω βαλει ψωμακι κ καναβουρι. Θα το αφησω ελευθερο, δε μπορω να το βλεπω ετσι. Τελικα διαφερει απο το πουλακι στο ΚΟΥΙΖ, αυτο εχει πιο ανοιχτα χρωματα.
 
Tο αφησα ελευθερο, πεταξε αμεσως κ στο λεπτο εγινε καπνος.
 
Ηταν το πιό όμορφο δώρο που θα μπορούσες να του κάνεις: Την ελευθερία του! Μπράβο!

Δεν είναι υπέροχο το συναίσθημα να τα βλέπεις να φτερουγίζουν ελεύθερα;:)
 
Mπράβο σου έκανες την μία και μοναδική επιλογή, να αφήσεις τον νεαρό θαμνοφυλλοσκόπο(Phylloscopus trochilus) πίσω στην φύση εκεί που ανήκει!Έχω μια απορία, πως κατάφερες να το πιάσεις;Επειδή ξέρω πως είναι διαολάκια αυτά τα πουλιά.
 
Back
Top