Φροντίδα Βρήκα ένα νεοσσό γαρδελάκι στο δρόμο

ζουλι παπαι

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2017
Μηνύματα
18
Πόλη
Κάτω Αχαΐα
Φιλε μου γεια σου.. Θελω βοηθεια, σημερα μολις δηλ. Πριν μηση ωρα βρηκα εναν νεοσο γαρδελακι στο δρομο.. Θα ειναι περιπου δυο με τρεις εβδομαδες.. Τη να το ταισο και πως να το ταισο η να του δωσο νερακι.. Πειτς μου τη να κανω για να μην παιθανη..σκαρφαλονη στο χερι μου δεν πεταη..
 
Δεν βρηκα δεντρο εκει αφου συαματξσα αυτοκηνητο για να μην το πατηση.. Το βρηκα σε δρομο.. Πες μου τη αλλο να κανω να μην μου πεθανη..
 
Τάισέ το με σύριγγα, και κρέμα νεοσσών. Τις οδηγίες διάλυσης θα τις βρεις στην ετικέτα της κρέμας, και η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 38,5 - 41 βαθμοί.
Σκούπισε έπειτα καλά το ράμφος του, με βρεγμένο πανάκι.
 
Ναι αλλα δεν ανοιγη το στομα. Του να το βαλο σε φωλια.. Και καπια στηγμη που ηταν χερι μου πεταξε στα δυο μετρα..λες να φαει μονο του..
 
Την ειχα για το καναρινακη μου το ιδιο δεν το ανοιγη το στομα του παω λιγο να το πιεσω εγω με το χερη το εχει σφραγηση...η που μου εφηγε δυο γορες απο το χερι... Τελικα θα αναγκαστω να το απολησω αλλα δεν θα παει μακρια απο τα δυο μετρα και θα το φαει καμια γατα... Κριμα θα μου παιθανη το καιμενο μου εχω μια καναρα και εναν καναρο ξεχωρηστα αλλα φωβαμε μην μου το τσιμπισουν αν τον βαλο εκει κγια να μαθει να τρωη τη λες...
 
Οχι του εβαλα φωλητσα και κουρνιασε θα δουμε αυριο πως θα τα παει.. Αυριο θα κανω δοκημη με τον καναρο θα το αφησω μεσα και θα δω αντηδρασης αν το δεχτει τοτε θα μαθει και αυτο να τρωη.. Αλιος θα παω να βρω δεντρο και θα το αφησω εκει... Αν ζηση...
 
Οχι του εβαλα φωλητσα και κουρνιασε θα δουμε αυριο πως θα τα παει.. Αυριο θα κανω δοκημη με τον καναρο θα το αφησω μεσα και θα δω αντηδρασης αν το δεχτει τοτε θα μαθει και αυτο να τρωη.. Αλιος θα παω να βρω δεντρο και θα το αφησω εκει... Αν ζηση...
Μέχρι αύριο, θα έχει πεθάνει. Πάρε μία οδοντογλυφίδα, άνοιξέ του το στόμα, και βάλε μέσα την κρέμα με μια σύριγγα, και κάνε το τώρα.
 
Οχι και τωρα ακομα προσπαθω αλλα ειναι ζωηρο.. Επειδη ειμαι σε δουλια δεν μπορω να ειμαι ολη την ωρα κοντα του.. Απο αυριο πρωι πρωι θα το παρω μαζι μου θα πρωσπαθησω ξανα.. Δεν ανοιγη το στομα του με τιποτα και εγω του το ανοιγω λιγο αλλα δεν εχω βοηθια να του σπρωξο φαγητο.. Θελει να πεταξη.. Ειναι πολυ ζωηρο
 
Βάλε μας μια φωτογραφία σε παρακαλώ. Να φαίνεται ολόκληρο το πουλάκι. Είναι πολύ σημαντικό να τη βάλεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα.
 
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;
Αφού είναι ζωηρό κτλ. Γιατί δεν ζητάς βοήθεια από κάποια οργάνωση (ΆΝΙΜΑ, ΕΚΠΑΖ); Μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά μπορεί να το πάρουν και αυτοί για να το μεγαλώσουν και να το ελευθερώσουν στην συνέχεια.
 
Θα ανεβασω φωτο το σηντομοτερο.. Δεν μπορω να το αφησω τωρα ελευθερο ειναι μικρος πεταει μεχρι τα δυο μετρα.. Αν περαση καμια γατα το εφαγε.. Θα τον κρατησω λιγες μερες ακομα και μετα θα το αφησω μην νομηζεται οτι κακομεταχηρηζομαι τον μικρουλι απλα το ποεζω να φαι και το αφηνω ελευθερο δεν το βαζω σε κλουβη μοναχα το μεσιμερη γιατι ληπω και την νυχτα να κουρνιαη μετα γηρω γηρω για να δω της αντοχες του καπια στηγμη θα πεταξη μακρια..
 
Εγώ συνεχίζω να λέω, πως πρέπει να τηλεφωνήσεις ή να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε άλλο τρόπο με μια οργάνωση σαν την ΕΚΠΑΖ, την ΑΝΙΜΑ ή την Δράση για την Άγρια ζωή, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στο πως να ταΐσεις και γενικά να κρατήσεις στην ζωή το πουλάκι.
 
Back
Top