Φροντίδα Βρήκα ένα νεοσσό καρακάξας έξω από το σπίτι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleio

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2017
Μηνύματα
5
Πόλη
Χαλκίδα
Παιδια καλημερα!
Ειμαι νεο μελος παρολο που μπαινω κ διαβαζω αρθρα σας για πληροφοριες μιας κ εχω 2 καναρινια, πρωτη φορα γραφω θεμα!
Λοιπον, χτες βραδυ βρηκα εξω απο το σπιτι ενα νεοσσο καρακαξας.. Το πηρα σπιτι το εβαλα σε κουτι παπουτσιων κ του εδωσα νερο με συρριγγα. Σημερα εχω ξυπνησει απο τις 6 το πρωι κ ειδα απο το μπαλκονι οτι οι γονεις του το ψαχνουν κ κραζουν συχνα κανοντας αναγνωριστικες πτησεις.. Επισης εντοπισα κ την φωλια.. Ειναι σε ενα κυπαρρισι μερικα μετρα πιο περα αλλα δυστυχως δεν την φτανω με σκαλα.. Επικοινωνησα με το Εκπαζ κ μου ειπαν να το βαλω στη φωλια του αν μπορω.. Τηλεφωνησα στην πυροσβεστικη αλλα δεν ηθελαν να ασχοληθουν.. Πραγματικα ειναι υποθεση λιγων λεπτων μιας κ εχουν σκαλα ψηλη με γερανουλη.. Δεν ξερω τι να κανω, του εχω βρασει σφιχτο αυγο κ καθε 15 λεπτα που βγαινω στο μπαλκονι κ με βλεπει ανοιγει το στομα κ το ταιζω..
Το θεμα ειναι οτι σε λιγες μερες θα φυγω για διακοπες κ δεν ξερω τι μπορω να κανω..
Οσον αφορα το ταισμα τι αλλο να του δωσω; θα προσπαθησω με καποιον τροπο να το βαλω στη φωλια του σημερα κιολας.. Οποιες συμβουλες εχετε ειναι καλοδεχουμενες.
Ευχαριστω πολυ κ συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα!
 
Μμμμ, κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα. Άφησέ τον στο μπαλκόνι, σε ενα καλάθι, κουτί κλπ και διακριτικά παρακολούθησε αν τον έχουν εντοπίσει. Εναλλακτικά, βάλε τον παλι σε ενα σκεύος, και ανέβα όσο πιο ψηλά γίνεται στο κυπαρίσσι, και σταθεροποίησε το σκεύος σε κλαδιά.
 
Ναι σκεφτηκα η αληθεια ειναι να μετακινησω το τραπεζι με το κουτακι του στο τελος του μπαλκονιου ωστε να το δουν αλλα φοβαμαι μην ερθει κανενα αλλο πουλι κ του επιτεθει; δεν ξερω. Γενικα δεν μενω στο κεντρο της πολης αλλα πιο εξω, ειναι "πιο φυση" εδω.. Θα το δοκιμασω ομως, ευχαριστω πολυ!

Σκεφτηκα να παρω ενα φτυαρι και να τον βαλω πανω κ σαν προεκταση του χεριου μου να φτασω τη φωλια.. Ξερω γω; Το πρωι παντως που πλησιασα το δεντρο κ ειδα τη φωλια, παρατηρησα τους γονεις να με κοιταζουν απο την ταρατσα του διπλα σπιτιου κ να φωναζουν πιο πολυ.. Ευχαριστω πολυ παντως
 
Σκεφτηκα να παρω ενα φτυαρι και να τον βαλω πανω κ σαν προεκταση του χεριου μου να φτασω τη φωλια.. Ξερω γω;
Αν μπορείς να το κάνεις και να φτάσεις τη φωλιά θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση. Προσπάθησε και ενημέρωσέ μας αν θέλεις.
 
Λοιπον! Το βαλαμε πισω στη φωλια, κ το πουλακι αμεσως καθισε ανετα κ βολευτηκε! Τωρα δεν ξερω αν μας ειδαν οι γονεις του.. Το εχω αγχος η αληθεια ειναι κ θα εχω το νου μου οσο μπορω.. Θα δειξει..
 
Μπράβο Κλειώ, είσαι αξιέπαινη και πολύ δυναμική. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα σου με την πυροσβεστικη
Στην πυροσβεστικη δεν άρεσε:D
 
Επειδή κι εγώ βρήκα ένα μικρό καρακαξάκι στον κήπο μου, τον Τζερόνυμο, πήρα στο ΑΝΙΜΑ, Μενελάου 134, Καλλιθέα, τηλ. 2109510075, και μου είπαν ότι το παίρνουν αν το πάει κανείς και ότι για φαΐ χρειάζεται κάθε μία ώρα της ημέρας πρωτεΐνη, δηλ. π.χ. ασπράδι αυγού και οπωσδήποτε ΟΧΙ ΝΕΡΟ. Εγώ επειδή δεν μπορώ προς το παρόν να το πάω στην Καλλιθέα, του φτιάχνω έναν πουρέ από ωμό ασπράδι αυγού ανακατεμένο με κονσέρβα σκυλοτροφής για μωρά-σκυλάκια και του το βάζω βαθιά στο ράμφος με σύριγγα. Τρώει κάθε μια ώρα και το βράδυ κοιμάται. Στα petshops υπάρχουν έμαθα και ειδικές πολτοποιημένες τροφές για νεογνά πετούμενα αλλά το δικό μου δεν είχε. Έβαλα το καρακαξάκι με τις οδηγίες του ΑΝΙΜΑ σε μια κούτα, με ένα ξύλινο ραβδάκι σφηνωμένο από άκρη σε άκρη με χαρτί κουζίνας στον πάτο που το αλλάζω τακτικά. Ο Τζερόνυμο είναι ένας μικρός αγωνιστής που κάνει τα πάντα να επιβιώσει και σίγουρα θα τα καταφέρει.
 
@MARY58 Επειδή μένω 34 χρόνια και για άλλους 2 μήνες δυστυχώς σε μια μικρή παλιά μονοκατοικία με κήπο γύρω γύρω και έχει πολλά και πυκνά δέντρα, όπως δάφνη, κυπαρίσσι, κ.ά., έχω αυτό τον καιρό πολλές καρακάξες αλλά δεν μπορώ να δω τις φωλιές τους μέσα στο πυκνό φύλλωμα. Το βρήκα στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι και το μάζεψα.
 
@LaLuna τυχερό ήταν που το είδες κ το περιμάζεψες. Έχεις δει μήπως κοντά τους γονείς να φωνάζουν; Το λέω γιατί στο θέμα που είμαστε κ άνοιξε ο αρχικός θεματοδότης, οι γονείς του νεοσσού ήταν κοντά κ φώναζαν.
 
@MARY58 Ναι, φωνάζανε εκείνη την ώρα, και την άλλη μέρα, δηλαδή χθες. Στην αρχή το άφηνα λίγο έξω μήπως το πάρουν, αλλά δεν τα κατάφερναν, είναι και λίγο μεγαλούτσικο με φτεράκια, πως θα το παίρνανε;;;;. Δεν μπορούσα να το αφήνω μόνο του έξω για πολύ ώρα γιατί στον κήπο μου τριγυρνάνε πολλές γάτες. Σήμερα δεν άκουσα τους γονείς να φωνάζουν άλλο.... Πάντως αυτό είναι καλά προς το παρόν, το βράδυ κοιμήθηκε στα ζεστά και σκεπασμένο και σήμερα τρώει με αρκετή όρεξη. Όποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα, ας μου γράψει παρακαλώ πολύ.
 

Συνημμένα

  • Jeronymo_2024-05-14-τρώει (2).webp
    Jeronymo_2024-05-14-τρώει (2).webp
    29,9 KB · Προβολές: 14
Είναι πολύ έξυπνο πουλί , αν και ξεδιάντροπο , Εάν καταφέρεις να το κρατήσεις θα γίνει φοβερή παρέα . Αγαπάνε πολύ την γατοτροφή και σκυλοτροφή . Καλή συνέχεια .
 
@LaLuna διάβασε αυτό το πολύ όμορφο κ σχετικό θέμα.
[automerge]1715778984[/automerge]
Από ότι καταλαβαίνω, τον Τζερόνιμο είτε τον πας στο Άνιμα είτε τον αναθρέφεις μέχρι να μπορεί να τρώει μόνος του. Κ μετά, παρόλο που θα το απελευθερώσεις, πιθανότατα να μην ξεκολλάει από το σπίτι του (σου) ή θα σε επισκέπτεται ως γιος την θετή του μάνα, μέχρι (ίσως) να κάνει τη δική του οικογένεια. Εσύ τι σκέφτεσαι;
Έχεις άλλα πουλάκια κατοικίδια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κι εγώ έχω έναν έντονο προβληματισμό για τα επόμενα βήματα...δλδ, συγκεκριμένα με απασχολεί πως το πουλί θα μάθει να τρώει μόνο του, να βρίσκει δλδ την κατάλληλη για την εποχή τροφή στο περιβάλλον στο οποίο ζει. Βέβαια τα συγκεκριμένα πουλιά είναι πανέξυπνα και ευρηματικά. Δεν ξέρω, ίσως θα πρέπει να βρούμε τι τρώνε ανά εποχή και ίσως @LaLuna να του δείξεις / διδάξεις κάποια όταν θα είναι η ώρα. Φαντάζομαι θα μαθαίνει εύκολα. Προς το παρόν θα σου έλεγα, αν έχεις λίγο χρόνο να παρατηρήσεις τις άλλες καρακάξες με τι τρέφονται στη συγκεκριμένη φάση ή / και να δεις σχετικά βίντεο, αν υπάρχουν, στο youtube
 
Back
Top