Φροντίδα Βρήκα μια ζευγαρώστρα στα σκουπίδια

Νεκτάριος

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
336
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλο το pet birds. Πριν λίφες μέρας βρήκα μια ζευγαρώστρα στα σκουπίδια. Μα είχε το μάυρο της το χάλι. Ήταν σκουριασμένη και δεν είχε το πλαστικό ταψί από κάτω. Ευτυχός είχε το διαχωριστικό. ΜΙλάμε για μεγάλο κλουβί. Τώρα σας ρωτώ, με σημφαίρει να τη βάψω και να πάρω ταψί ή να πάρω καινούρια. Σκευτομαι και το ενδεχόμενο πως εκεί μπορεί να ψώφισε κάποιο πουλί. Ακούω τις γνώμες σας.
 
Φιλε εγω εχω καπου 15 κλουβια και τα εχω μαζεψει απο τα σκουπιδια ολα. Πολλες φορες βρηκα και τα πουλακια πεθαμενα μεσα. Εγω τα μαζευω αμα ειναι σκουριασμενα παιρνω το ψιλο γυαλοχαρτο καπως ετσι λεγετε και το τριβω να φυγει η σκουρια μετα παιρνω με 3 ευρω ενα ασπρο σπρεη την περναω δυο χερια και γινετε ποιο καλη και απο καινουργια. Τωρα για τον πατο κανει περιπου 6 με 7 ευρω και 3 το σπρεη 10 ευρω πες. Με 15 η 20 παιρνεις καινουργια κανε το κουμαντο σου και σκεψου τι σε συμφερει.
 
Τί σπρέεϊ είναι αυτά. Πως λέγετε η μάρκα και πως τα ζητάς στο κατάστημα δηλαδή. Να φανταστώ πως τα πουλάνε στα μαγαζιά με χρώματα και εργαλεία;
 
Ξέχασα να σας πώ πως μέσα είχε και ένα κομματάκι σαν γύψο σε σχύμα κοχυλιού μάλον αυτο είναι για το ράμφος των πουλιών. Δεν σκευτομαι να το χρησιμοποιήσω γιατί είναι γκρίζω αό τη βρώμα. Πάω αυριο κιόλας να το πετάξω.
 
Πόσο ''καλό'' είναι αυτό το σπρέι ώστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα στα πουλιά; Σε περίπτωση που ''σκάσει'' το χρώμα και τα πουλάκια φάνε κάτι τι θα γίνει; (μην μου πείτε δεν σκάει χωρίς αστάρωμα). Ο καλύτερος τρόπος είναι να επινικελωθεί το κλουβί ή να βαφτεί με ηλεκτροστατική βαφή (αλουμίνια) κάτι που δεν συμφέρει καθόλου. Νεκτάριε κατα την γνώμη μου πήγαινε πάρε ένα κλουβάκι καινούργιο και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Αν λειανθεί το κλουβί ίσος με το γιαλόχαρτο;

Θέλω να πω πως έτσι ίσως να μην σκάσει το χρώμα.
 
Δεν ξερω μπορει να εχεις δικιο παντως εμενα αυτο το σπρει που παιρνω kosmos ετσι λεγετε δεν εχει σκασει ποτε και εχω κλουβι βαμμενο 2 χρονια ετσι και ειναι μια χαρα και κανενα πουλακι δεν εχει παθει τιποτα. Δεν θελω να περασω την δικια μου αποψη αλλα δεν μπορω και να την κρυψω τωρα ο φιλος Νεκταριος μπορει να κανει οτι θελει.
 
νομίζω είναι επικίνδυνο να βάλεις στο πουλάκι, κλουβί απο τα, σκουπίδια.. Εδώ τα κλουβιά που έχουμε σπίτι μας,τα απολυμαίνουμε συχνά, με το φόβο των μικροβίων που αναπτύσονται μέσα σε αυτό, απο τροφές, κουτσουλιές, κλπ...
εκτός των μικροβίων απο τον προηγούμενο κάτοχο του κλουβιού, ο κάδος απορρυμάτων, δεν είναι οτι πιο καθαρό 😉
Το παιδί σου,θα το έβαζες σε κρεβατάκι που βρήκες στα σκουπίδια; 🙄
 
Αν λειανθεί το κλουβί ίσος με το γιαλόχαρτο;

Το οποιοδήποτε χρώμα πριν περαστεί σε οποιοδήποτε επιφάνεια έχει ώς εξής: τρίψιμο για να φύγουν τυχόν παλιά χρώματα, σκουριές, λάδια κτλ. Ακολουθεί η προεργασία, που σφαγίζει πλέον του πόρους του υλικού με αποτέλεσμα τυχόν σκουριά, μύκητες, οργανισμούς που μπορεί να περιέχοντε (αναφέρομαι σε σίδερα και ξύλα) να μην περάσουν στην επιφάνεια. Μετά ακολουθεί το τελικό χρώμα. Ότι δεν γίνει απο τα παραπάνω μακροχρόνια θα επιφέρει σκασίματα, σκουριές κτλ. Έγω ούτε και κλίβανο αποστείρωσης να είχα δεν θα το έπερνα (και ας έχω τα μέσα να το φτιάξω). Η τελική γνώμη δική σου φυσικά.
 
Η τιμή που λέει ο Άρης φίλε Νεκτάριε είναι 10 ευρώ.3 ευρώ το σπρέυ και 6-7 ευρώ ο πάτος. Και εγώ σου λέω ότι με 10 ευρώ παίρνω κλουβάκι της ντόναλντ ολοκαίνουριο. Με λίγα ευρώ παραπάνω παίρνω και την ζευγαρώστρα. Για να μην πω και για τις κινέζικες που είναι πιο φθηνές. Σκέψου και αποφάσισε.
Αν αρχίσεις τα βαψίματα δεν είναι τόσο απλά όπως το θέτει ο Άρης. Για να βάψεις ένα κλουβί εκτός το τρίψιμο θέλεις σπρέυ μη τοξικό. Καταλαβαίνεις ότι δεν κάνει 3 ευρώ.Από την άλλη λέμε συνέχεια εδώ για καθαριότητα για άμμους για ποτίστρες για φαγητά. Γιατί λοιπόν να πέσεις στην λούμπα του μεταχειρισμένου και πεταμένου μέσα στην βρώμα κλουβιού;
 
Αφενως θα επαιρνα καινουργιο(αν το χρειαζομουν) αφετερου θα εβαζα ''χερι'' σε οσους πετανε σκουπιδια εκτος καδων...
Το κοστος ειναι μικρο... Το κοστος επισκευης και το χασιμο χρονου, για ενα αμφιβολο αποτελεσμα, μεγαλο.
 
Έχω βάψει κι εγώ κλουβί με λευκό σπρέυ πριν πολλά χρόνια και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση... Και το σκαρθάκι που ζει εκεί μέσα είναι υγειέστατο...
 
Βρε φίλε δεν αξιζει να κανεις τοση φασαρια για μια ζευγαρωστρα. Δεν κοστίζει η αγορα μιας καινουριας και μια περιουσια. Θα κανεις τοσο κοπο για να την φτιαξεις αυτη που βρηκες και παλι το αποτελεσμα θα ειναι αμφίβολο. Πάρε μια καινουρια.
 
Το θέμα δεν είναι εάν διατηρείται καλύτερα με το σπρέι αλλά ότι δεν κάνει να έρχονται τα πουλιά σε επαφή με αυτά τα τοξικά υλικά.

Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μπούμε στην διαδικασία να επισκευάσουμε ένα κλουβί όταν το κόστος συντηρήσεις και επισκευής είναι ποιο υψηλό από το να αγοράσουμε ένα καινούργιο.

Γνώμη μου είναι να την ξαναπάς στα σκουπίδια και με την μόνη διαφορά να την βάλεις μέσα στον κάδο.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντείσεις σας. Θα ακούσω αυτούς που λένε να το πετάξω. Αυτό για καθαρά λόγους ειγηινής.
 
Back
Top