Ασθένειες Βρήκα μια πληγωμένη δεκαοχτούρα

Helen2020

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαϊ 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Το λυπήθηκα το καημένο, θα το τυραννούσαν οι γάτες. Η άγρια ζωή είναι μακριά και δεν πάει εκεί λεωφορείο.
Οι εγκαταστάσεις είναι εδώ: http://drasi-agriazoi.gr/index.php/...eN1eY-xsT4ItFU4tj3krAuwPwMTUb4E2rFB_KZuSXBU6k
Υπάρχει κάποιος που να μένει Θεσσαλονίκη και να πηγαίνει προς εκείνη την περιοχή. Η αλλά λύση ειναι να το στείλω με κούριερ αν γινεται. Απο την άγρια ζωή ειπαν να βαλω μονο νερο.
 

Συνημμένα

  • 97796969_250443836268155_2618139517349003264_n.webp
    97796969_250443836268155_2618139517349003264_n.webp
    21,4 KB · Προβολές: 13
Γεια σου Ελενη, κανε μια επαφη με το τμημα κτηνιατρικης στο Αριστοτελειο που συνεργαζεται και με την ΑΝΙΜΑ

 
Συνήθως τα τραυματισμένα πουλιά, δεν πεθαίνουν από πείνα αλλά από αφυδάτωση. Αν μπορείς δώσε νερό στο ράμφος της με σύριγγα. Μέχρι να έρθουν από την Άγρια Ζωή, θα σου πω κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις γιατί έχω κάποια εμπειρία από δεκαοχτούρες. Καταρχήν έτσι όπως βλέπω το πουλάκι στη φωτό μου φαίνεται να είναι μικρό σε ηλικία, ενός μηνός και κάτι. Το δαχτυλίδι στο λαιμό δε μου φαίνεται ανεπτυγμένο και το ράμφος μοιάζει να μην έχει καλυφθεί όσο πρέπει από το φτέρωμα. Το καλό νέο είναι ότι οι δεκαοχτούρες είναι εύκολα διαχειρίσιμα πουλιά. Αν για κάποιο λόγο, δεν μπορείς να πάρεις τροφή, σπάσε φακή και σιτάρι (θα βρεις στο σούπερ μάρκετ) στο μίξερ, όχι να γίνουν σκόνη, απλά να σπάσουν λίγο, παρατήρησα ότι τα διευκολύνει η σπασμένη τροφή και βάλε τα σε ένα μπολάκι (κατά προτίμηση λίγο βαρύ για να μην το αναποδογυρίσει σε περίπτωση που το πουλί ανεβεί στο χείλος του) μέσα στο κλουβί του. Άσε το πουλί να πάει μόνο του, να φάει όταν πεινάσει. Θα πάει κάποια στιγμή. Βλέπω κι ένα τραύμα στο λαιμό αν δεν με ξεγελά η φωτό. Αυτό το κοίταξες; Μπορείς να στάξεις betadin στην πληγή αυτή με ένα βαμβακάκι. Αυτά σε πρώτη φάση. Θα περιμένω νέα ενημέρωσή σου Helen2020, τι απόγινε, αν την πήραν τελικά. Αν δεν μπορέσες για κάποιο λόγο να τους την δώσεις, μην ανησυχείς, θα την φροντίσεις και όλα θα πάνε καλά.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μπεταντίν για τον λαιμό τότε. Από την Άγρια Ζωή δεν θα έρθουν, πρέπει να το πάω και είναι μακρυά η απόσταση. Θα μιλήσω με το τμήμα εξωτικών και άγριων πουλιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αύριο, ισως μου πουν και κάποια αντιβίωση. Ναι εχει μια πληγή στο λαιμό. Θα του δώσω νεράκι αν είναι με την σύριγγα. Σιτάρι έχω, όποτε όλα θα πάνε καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι κρίμα. Σκέφτομαι μήπως το έπνιξα άθελα μου. Γιατι σημερα που του έδεινα νερό και το τάιζα έφυγε, είχε λίγο φαγάκι στο λαιμό που του το έβγαλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κρίμα βρε Ελένη, συμβαίνουν όμως αυτά. Δεν φταις εσύ, έκανες ό,τι μπόρεσες. Λίγο δύσκολο να πνίγηκε από το νερό, δεδομένου ότι όταν δεν μπορείς να δώσεις νερό από το ράμφος, το δίνεις από το ρουθούνι. Απλά, μάλλον ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολύ μικρό και δεν άντεξε.
 
Back
Top