Φροντίδα Βρήκα μικρή δεκοχτούρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiki kk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiki kk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα. Βρήκα μια μικρή δεκαοκτουρα δίπλα σε έναν κάδο στο δρόμο και επειδή έβρεχε πάρα πολύ και βρεχοταν το πήρα και το έβαλα σε ένα κουτάκι και το πήρα σπίτι μου να στεγνώσει με σπόρους από τα κοκατιλ μου, αυγοτροφη και ψωμάκι.
Οι κουτσουλιές του είναι άσπρες με λίγο πράσινο. Μάλλον είναι στη φάση λίγο πριν μάθει να πετάει. Δεν έχει φάει τίποτα από αυτά που του έβαλα. Μήπως ξέρει κάποιος τι άλλο μπορώ να του βάλω;
 

Συνημμένα

  • 1583777974023..webp
    1583777974023..webp
    34 KB · Προβολές: 40
Ίσως να είναι άρρωστο, κράτησε το μακρυά από τα δικά σου πουλιά.
Αν έχεις μπορείς να του βράσεις λίγο καλαμπόκι ή πλιγούρι.
Μπορείς να του δώσεις και λίγο ζαχαρόνερο.
Αφού δεν γνωρίζεις τίποτα για την υγεία του καλό θα είναι όσο θα το φιλοξενείς να χρησιμοποιείς γάντια όταν ασχολείσαι μαζί του.
 
Συμφωνώ κι εγώ ότι μπορεί να έχει κάποια αρρώστια το καημένο πρόσεξε το με το δικα σου πουλάκια ομως.. Εγώ θα του εβραζα αυγο και θα προσπαθούσα να το ταΐσω. Είτε με κομματακια είτε λίγο αραιωμένο με σύριγγα και θα το εβαζα σε ζεστό μερος.ίσως βραχηκε η κρύωσε η φοβήθηκε δεν ξέρουμε. Μπράβο σου πάντως που το πήρες!
 
Το ψεκασα με αντιπαρασιτικο και του έβαλα σταγόνες για τα παράσιτα. Προσπάθησα να το ταισω αλλά δεν τρώει. Γενικά αντιδράει στο φως και στην φωνή μου. Λέω αύριο να επικοινωνήσω με την ΑΝΙΜΑ. Θα του βρασω. Και ένα αυγό όταν πάει σπίτι γιατί από τα υπόλοιπα δεν έχω όπως βρώμη. Θα έρθει να το πάρει κάποιος από ΑΝΙΜΑ ή το πηγενουμε εμείς;
[automerge]1583782471[/automerge]
Ναι το έχω σε απόσταση από τα δικά μου. Πάντως όταν το βρήκα δεν ήταν ούτε φουσκωμένο ούτε είχε εκκρίσεις και ο πρώτος του είναι καθαρός.
 
Το πουλάκι απ΄ότι φαίνεται και απ΄ όσα λες είναι υγιή και μια χαρά. Η τροφή που του βάζεις είναι εντάξει όμως σε αυτή την ηλικία οριακά τρώει ή δεν τρώει. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να το ταΐσεις μερικές μέρες. Εάν δεν μπορείς αναζήτησε βοήθεια όπως σου είπαν και παραπάνω οι φίλοι διαφορετικά δες εκεί κοντά που το βρήκες να εντοπίσεις την φωλιά του ώστε να το επιστρέψεις. Δεν είναι μακρυά από εκεί που το βρήκες. Καλή συνέχεια.
 
Τι κάνει το πουλί; Είναι καλύτερα; Ζει; Από φωτογραφία δεν μπορώ να διακρίνω αν όντως είναι μικρό στην ηλικία. Αλλα είτε μικρό είτε άρρωστο ίσος χρεάζεται τάισμα (θέλει δεν θέλει) για να καταφέρει να ζήσει και να πάρει ενέργεια.

Offtopic: Είναι καταπληκτικά Pet οι δεκαοκτούρες. Αν σε μάθει από μικρό θα δεθεί γρήγορα μαζί σου.
 
Γεια σας και συγνώμη για την καθυστέρηση. Το πουλάκι σηκώθηκα να το δω το βράδυ και το είδα να τρώει από το αυγουλάκια που του έβαλα. Το επόμενο πρωί δυστυχώς το βρήκα πεθαμένο. Μου φαινόταν υγιέστατο αλλά μάλλον ήταν αρκετές μέρες εκεί πριν το πάρω και δεν τα κατάφερε. Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και την βοήθεια σας.
 
Back
Top