Φροντίδα Βρήκα νεκρό το καναρίνι μου, πώς θα σώσω το άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GeoMar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GeoMar

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2016
Μηνύματα
4
Πόλη
Χαϊδάρι
Εδω κ ενα χρονο περιπου ειμαι κατοχος δυο timbrando ενα αρσενικο κ ενα θυληκο.
Βεβαια χτες το βραδακι που πηγα να τα σκεπασω γιατι τα εχω στο μπαλκονι ειχα την ατυχια να βρω στο κλουβι του θυληκου μου μονο το κεφαλι του κ λιγα πουπουλα... 🙁 Το αρσενικο ευτυχως ηταν αθικτο...
Ηταν κ τα δυο σε χωρο αρκετα προστατευμενο (σε εσοχη στο μπαλκονι κ κατω απο τεντα) κ δεν ειχα ακουσει καποια επιθεση απο κανενα αλλο πουλι γενικα ενα χρονο τωρα. Καποια γατα δεν νομιζω να ηταν γτ ειμαστε στον 3ο οροφο.
Με αυτο το λυπηρο γεγονος σας καλημεριζω κ σας ευχαριστω για την αποδοχη στο φορουμ!
Ειναι ευπροσδεκτη οποια πληροφορια ή συμβουλη για να σωσω το αλλο καναρινακι... Παντως μολις ανοιξουν τα μαγαζια θα παω αμεσως για σιτα..
 
λυπαμαι
αλλη μια περιπτωση απωλειας απο αρπακτικο
φανταζομαι τι τρομαρα θα πηρε το αρσενικο
 
  • Like
Αντιδράσεις: GeoMar
Δυστυχώς το πουλί έφυγε.
Νομίζω όμως πως δεν ήταν γάτα αλλά γεράκι ή κάτι τέτοιο.
Ότι και να ήταν, θα ξανάρθει και καλό είναι να πάρεις μέτρα προστασίας ώστε να μην μπορεί να πειράξει και τα άλλα.
Η λύση
https://community.petbirds.gr/threads/Επίθεση-από-γεράκι-ή-κουκουβάγια.25966/#post-306419 είναι νομίζω πολύ καλή. Διάβασε αν θέλεις κι εδώ
https://community.petbirds.gr/threa...ροστατέψω-τα-πτηνά-μου-από-τ-αρπακτικά.20705/
 
Καλώς ήρθες!
Λυπάμαι πολύ για το συμβάν. Θα έλεγα βάλε μέσα το αρσενικό γιατί άμεσα θα έχεις πάλι επίσκεψη, κρίμα είναι.
 
Απο χτες ειναι μεσα το αρσενικο κ δεν δεν εχει σταματησει να κελαηδαει... Τα ειχα σε ξεχωριστα κλουβια και ισως αυτο να εσωσε την κατασταση... Αν το χασω κ αυτο θα τρελαθω... Θα ειναι μεσα μεχρι να παρω ολα τα μετρα προστασιας. Να ρωτησω ομως κατι, οταν ειναι μεσα δεν υπαρχει θεμα απο το καλοριφερ?το εχω βαλει στο σαλονι αρκετα μαρκυα απο το σωμα πανω στην τραπεζαρια στη γωνια του σαλονιου.
 
Η θέση που διάλεξες καλή φαίνεται. Το θέμα είναι πως τώρα που το έβαλες μέσα, θα πρέπει να το ξαναβγάλεις έξω πια όταν ζεστάνει για τα καλά ο καιρός, δηλαδή προς το τέλος της άνοιξης, αρχή καλοκαιριού. Διαφορετικά θα σου κρυώσει από την διαφορά θερμοκρασίας.
 
Να ρωτησω κ κτ αλλο,το να το βαλω στα σκαλια του κλιμακοστασιου; Μενω σε ιδιοκτητο οροφοριαμερισμα κ δεν εμποδιζει καπου ουτε ενοχλει το κελαησμα του.
 
Υπάρχει κίνδυνος να το χάσεις από αναθυμιάσεις. Επίσης, ο φωτισμός σε αυτούς τους χώρους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πτερόρροιας ή να διαταράξει την αντίληψη του πουλιού για τη διάρκεια της ημέρας, που είναι σημαντική για τους βιολογικούς ρυθμούς του.
 
Ναι αυτά που είπε ο Σταύρος και επίσης σε έναν κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μπει κάποια γάτα.
 
δεν υπαρχει θεμα απο το καλοριφερ?
Λυπάμαι πολύ για το πουλάκι. Δυστυχώς το πρόβλημα με τα αρπακτικά το συνειδητοποιούμε συνήθως τη στιγμή που έχουμε την πρώτη απώλεια. Με το καλοριφέρ δεν υπάρχει γενικά πρόβλημα υποθέτωντας πάντα ότι το κλουβί είναι σχετικά μακριά.
Ένα μπολάκι με νερό πάνω στο σώμα θα βοηθούσε να διατηρηθεί η υγρασία στο χώρο σε επίπεδα που δεν επηρεάζουν το αναπνευστικό του αρσενικού σου.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top