Αναπαραγωγή Βρήκα νεοσσό στον πάτο μαζί με το δαχτυλίδι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Κωδ.
ΕΛΚΕ
Καλησπέρα σε όλους
απο χτές το απόγευμα παιδευόμουνα με τα δαχτυλίδια στα 2 μικρά που έχω είναι 7 ημερών και προσπάθησα να τους τα φορέσω μολις τα έβαζα εγω μετα απο λίγο τα έβρισκα στον πάτο του κλουβιού (τα πέταγε η κανάρα μάλλον) σήμερα το πρώι που ξύπνησα τα βρήκα πάλι κάτω και έβαλα μονο στο ένα μικρό δαχτυλίδι γιατί ΄το άλλο είχε πιο μικρό πόδι και θεώρησα ότι θα μπορούσα να του το βάλω το απόγευμα ενώ σε αυτο που έβαλα είχε μεγαλώσει πολύ και φοβήθηκα μήπως και δεν μπορούσα να του το βάλω αλλη μερα
το περιεργο είναι το εξής μετα απο λίγο βρήκα το μικρό με το δαχτυλιδι στον πατο του κλουβιου λέτα κατατύχη να έπεσε απο καμία λαθος κινηση της κανάρας η το πέταξε η καναρα γιατι δεν μπορούσε να του το βγάλει;
το έβαλα στην φωλια και η καναρα έκατσε πανω και απο τα 2 μικρα και έφυγα λετε να είναι όλα οκ η να το ξαναπέταξε το μικρό;

Αν τη δεις να ασχολείται με το δαχτυλίδι ή αν πετάξει το μικρό από τη φωλιά τότε θα πρέπει να καλύψεις τα δαχτυλίδια με λευκοπλάστη (μπεζ χρώματος). Παρακολούθησε από απόσταση για αρκετή ώρα τις κινήσεις της να δεις τι ακριβώς συμβαίνει και αναλόγως πράττεις.

Καλού κακού, κάλυπτε προληπτικά τα δαχτυλίδια που πρόκειται να τοποθετήσεις μιας και είχες ένα ύποπτο κρούσμα, έστω αν και δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όλες οι κανάρες σε αυτό το θέμα.

Δυστυχος το βραδυ που γυρισα σπιτι το βρηκα νεκρο στον πατο του κλουβιου. Τελικα η υπερβολικη φροντιδα της καναρας σκωτοσε το μικρο...

Καλημέρα

συμβαίνει μερικές φορές, μερικές κανάρες να μην δέχονται τα δαχτυλίδια στα πόδια των μικρών τους. Αυτό το κάνουν και κανάρες που φοράν κουμπωτό ή περαστό δαχτυλίδι.
Βλέπουν το δαχτυλίδι σαν σκουπίδι.
Παρατηρώντας τα πουλιά μου τα τελευταία τρία χρόνια, κατέληξα ότι αυτό γίνεται κυρίως για τους παρακάτω λόγους.
1. Είναι πολλή καθαρές με τη φωλιά τους και δεν ανέχονται κανένα σκουπίδι μέσα, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες 7-8 μέρες.
2. Η φωλιά δεν είναι πολλή βαθία και μπορεί εύκολα να πετάξει έξω τα μικρά.
3. Δαχτυλιδίωνα νωρίς 5-6 μέρα πρίν ακόμει η κανάρα σταματήσει με την καθαριότητα της φωλιάς.

Η λύση που βρήκα είναι: να παρατηρώ τη φωλιά στις 6-7 μέρες. Μόλις δω ότι είναι "λερωμένη" (σταμάτησε η κανάρα να την καθαρίζει) τότε προσπαθώ να δαχτυλιδιώσω.
Και φυσικά το κλασσικό: να καλύπτω με χάνσα πλάστ το δαχτυλίδι.

λυπαμαι φιλε, ευχομε να σου παν απο δω και περα ολα καλα.

τονι

Η λύση που βρήκα είναι: να παρατηρώ τη φωλιά στις 6-7 μέρες. Μόλις δω ότι είναι "λερωμένη" (σταμάτησε η κανάρα να την καθαρίζει) τότε προσπαθώ να δαχτυλιδιώσω.

Δυό φορές προσπάθησα να δακτυλιδώσω την 7η μέρα, το βράδυ, και ύδρωσα.
Ταλαιπώρησα και τα μικρά (ερεθισμός στον ταρσό, γδάρσιμο).Αναγκάστηκα να
χρησιμοποιήσω -Μπετατιν-με τον φόβο της μόλυνσης.
-Γενικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση Σάκη, οτι η 6η μέρα και μάλιστα
στην αρχή της, είναι το καλλύτερο σημείο για αυτήν την δουλειά.

Με μια μικρή λίμα, λίγο τρίψημο στο δαχτυλίδη για αποφυγεί γδαρσίματος και ούτω κάθε εξής προβληματάκια

Οχι δεν εννοώ οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα δακτυλίδια.
Μάλιστα θα έλεγα οτι είναι εξαιρετικά φινιρισμένα.
Μεγαλώνουν γρήγορα οι νεοσσοί και είναι σχεδόν αδύνατον να περάσει το δακτυλίδι απο τον "κόμπο", ακόμα και με βαζελίνη.

Δυό φορές προσπάθησα να δακτυλιδώσω την 7η μέρα, το βράδυ, και ύδρωσα.
Ταλαιπώρησα και τα μικρά (ερεθισμός στον ταρσό, γδάρσιμο).Αναγκάστηκα να
χρησιμοποιήσω -Μπετατιν-με τον φόβο της μόλυνσης.

Συμφωνώ με αυτό.
Αν τα νεογνά είναι πάνω από τρία ( 4 η 5) τότε και την 7μη ημέρα περνά το
δαχτυλίδι πιο εύκολα αν όμως είναι 3 (2 η 1) τότε είναι πιο
καλά ταϊσμένα από τους γονείς τους και υπαρχή πρόβλημα αν πέραση η έκτη
ημέρα να περάσει το δαχτυλίδι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό παρατήρησα.

σημερα έβαλα στο δαχτυλίδι μπες ταινεία και το εβαλα στο μικρο στις 8 το πρωι και ολα φαινοντουσαν οκ πριν λιγο την κοπανησα και πήγα να δω και το είχε βγαλει και αυτο η καναρα το μικρο ειναι 11 ημερων

σημερα έβαλα στο δαχτυλίδι μπες ταινεία και το εβαλα στο μικρο στις 8 το πρωι και ολα φαινοντουσαν οκ πριν λιγο την κοπανησα και πήγα να δω και το είχε βγαλει και αυτο η καναρα το μικρο ειναι 11 ημερων

επειδη δεν γνωριζω πολλα για δαχτυλιδια αναρωτιέμαι πως γινετε αυτο στις 11 μερες εφοσον διαβαζουμε πως:

Αν τα νεογνά είναι πάνω από τρία ( 4 η 5) τότε και την 7μη ημέρα περνά το
δαχτυλίδι πιο εύκολα αν όμως είναι 3 (2 η 1) τότε είναι πιο
καλά ταϊσμένα από τους γονείς τους και υπαρχή πρόβλημα αν πέραση η έκτη
ημέρα να περάσει το δαχτυλίδι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό παρατήρησα.

μιλαμε για μεγαλη διαφορα μερων!

τονι

7-4 βγηκε απο το αυγο το μικρό εμενα τωρα πως γινετε θα σε γελασω δεν ξερω παντος το πρωι χωρις δυσκολια το εβαλα

Aκη, είναι δακτυλίδια του Ο. Ε. Μ -2,9 χιλ;

ναι του οεμ ειναι για χιλιοστα δεν ξερω να σου πω

Πράγματι 11 μέρες είναι πολλές. Ισως δεν έχει καλή ανάπτυξη.
Αυτά που έγραψα για τις μέρες κλπ αφορούν τα δικά μου πουλιά. Συνήθως 7η μέρα οριακά δεν έχω πρόβλημα. Έχουν δίκιο ο Μάκης και ο kostasnio σχετικά με το πόσο καλά ταίζουν οι γονείς. Αν ταίζουν πολλή καλά τότε έχουμε γρήγορη ανάπτυξη.
Φυσικά στην ανάπτυξη των πουλιών δεν υπάρχουν κανόνες. Βλέπουμε, παρατηρούμε και ανάλογα κάνουμε.
Μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου. Περιμένει μέχρι την 7η μέρα και δεν περνάει το δαχτυλίδι.:)

Καλημερα σήμερα του ξαναεβαλα το δαχτυλιδι και πριν απο λιγο το βρήκα κατω απο την φωλια τελικα αποφασισα για να μην το χασω και αυτο να μην του βαλω γιατι η μανα ειναι πολυκαθαρη τελικα και ολο το διωχνει απο την φωλια
καλυτερα χωρις δαχτυλιδι παρα νεκρο... Το μωρο βγηκε απο το αυγο 7-4 και σημερα ειναι12 ημερων

• Like
Αντιδράσεις: Frania
Back