Φροντίδα Βρήκα περιστέρι που δεν μπορεί να πατήσει το ένα πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nadia98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nadia98

PB New Member
Εγγραφή
17 Σεπ 2020
Μηνύματα
7
Πόλη
Ιωάννινα
Γεια σας. Σήμερα μέσα στη βροχή είδα ένα περιστέρι που δεν μπορούσε να πατήσει το ένα του πόδι. Ήταν δίπλα από ένα κάδο φαινόταν ότι προσπαθούσε να προστατευτεί από τη βροχή. Το λυπήθηκα και το πήρα σπίτι τουλάχιστον να είναι στεγνό και ζεστό. Είμαι εντελώς άσχετη από περιστέρια αν μπορείτε να με βοηθήσετε . Του έδωσα να φάει λίγη φρυγανιά μουλιασμένη σε νερό με το ζόρι έφαγε λίγο. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Κράτησέ το μέσα σε ένα κουτί , έτσι ζεστό και θα συνέλθει. Το πουλάκι δείχνει μικρό και σε θέση να φάει μόνο του. Απλά προφανώς θα είναι στρεσαρισμένο . Δώσε να φάει μια τροφή από καναρίνια ή παπαγάλους, σταράκι και εάν του βάζεις φρυγανιά ή ψωμί βρεγμένο, να το στίβεις ώστε να μην κρατάει νερό . Νεράκι βάλε σε ένα μπολάκι και θα πίνει μόνο του. Σε λίγες μέρες θα συνέλθει, θα νοιώσει καλύτερα και θα φύγει. Εάν πονάει το ποδαράκι του να ελέγξεις εάν είναι καθαρό , χωρίς μπερδεμένες κλωστές ή τρίχες αλλά και πληγές. Εφόσον έχει πληγή να βάζεις μπεταντίν . Δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει κίνδυνο θανάτου. Ότι χρειαστείς να ρωτήσεις.
 
@Nadia98 εαν δεν μπορεις να καταλαβεις αν ειναι σπασμενο και υπαρχει ενας εξειδικευμενος κτηνιατρος κοντα που ξερει δειχτο του(αν εχεις τον χρονο και χρημα) για να του βαλει ναρθηκα.
 
1d.webp2d.webp
[automerge]1600431965[/automerge]
@boukefalas Δυστυχώς δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τα χρήματα.. είμαι επί πτυχίο φοιτήτρια. . πάντως ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Θα το κρατήσω στο μέχρι να περάσει η καταιγίδα και μετά θα το αφήσω .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top