Φροντίδα Βρήκα περιστεράκια στο μπαλκόνι | help

guestina

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουν 2024
Μηνύματα
2
παρακαλω, καθαρίζοντας το μπαλκονι μας βρηκαμε πισω από την ντουλάπα σφηνωμένα 2 πουλακια, μάλλον περιστερακια. Δεν ειναι πολυ μεγάλα αλλά ουτε μικρά. Ειναι δυο και καθονται κουρνιασμένα το ενα με το αλλο. Τα βαλαμε στο παλιο crave του σκυλου μας με νεράκι και ψωμακι και με ανοιχτη την πόρτα μήπως φυγουν. Ειναι απο χθες εκει και δεν εχουν επιχειρησει να φυγουν, ουτε κανουν καμια ιδιαιτερη κινηση. Μικρες κινησουλες και νομιζω οτι εχουν πιει και νερο γιατι το βρηκα αδειο... Δεν απο το ψωμακι ζήτημα να λείπουν μερικές μπουκιές, αλλά αν και δεν φαίνεται να τρώνε ο χωρος που τα βάλαμε γέμισε με κουτσουλιές οπότε ειναι κάπως λειτουργικά.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε εαν κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνουμε για να τα φροντίσουμε καλύτερα και να μπορέσουν να φύγουν από μόνα τους; Φοβάμαι να τα κατεβάσω στον κήπο μήπως δεν μπορουν να μετακινηθούν καλα και τα φάει κάποια γάτα.
Ευχαριστω
 

Συνημμένα

  • Πολυμέσα.webp
    Πολυμέσα.webp
    246,2 KB · Προβολές: 19
Kαλώς τα δέχτηκες . Τα πουλάκια μεγάλωσαν εκεί και νοιώθουν ασφαλή . Σίγουρα τα επισκέπτονται οι γονείς και τα ταίζουν - ποτίζουν . Εάν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο καλό θα ήταν να τους ρίξεις ένα πανί πάνω στο κλουβί . Έτσι και ασφαλή θα νοιώθουν αλλά και προστατευμένα θα είναι . Οί γονείς θα τα ταίζουν και σε καμμιά βδομάδα θα ¨ ξεψαρώσουν ¨ για τα καλά . Να τους βάλεις και λίγο στάρι για να τρώνε μόνα τους . Εάν δεν κάνεις απότομες κινήσεις θα σε συνηθίσουν και δεν θα τρομάζουν , θα τρώνε εάν τα ταΐσεις στο χέρι . Καλή συνέχεια .
 
@guestina επειδή τελευταία διαβάζουμε ότι τα περιστεράκια που έχουν βρει καταφύγιο ή έχουν φωλιάσει σε μπαλκόνι, γίνονται τροφή από αρπακτικά κυρίως το βράδυ, μήπως να μπορούσες να τα προστατέψεις; Κυρίως το βράδυ;
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
@MARY58 ναι ναι θα κλεινω την πόρτα του crave το βράδυ αν και έκει που ειναι στο μπαλκόνι δυσκολα θα μπει κάποιο αρπακτικο. Δεν ειμαι και σιγουρη οτι εχω δει και ποτε να κυκλοφορει εδω...
[automerge]1718905766[/automerge]
@gianniskilkis η αληθεια ειναι οτι δεν τα βλεπω να τρομάζουν... βαζω το χέρι μου μεσα στο crave για να αλλαξω νεράκι, να βαλω φαγακι ή να το καθαρίσω και δεν ταράζονται. Καθονται ηρεμα. Οσο για τον ήλιο το έχω φροντίσει. Εχω βάλει ενα χαλάκι πάνω από το κλουβί και έχω κατεβάσει και την τέντα από την άλλη πλευρά για να μην τα χτυπάει απο πουθενά ο ηλιος. Ελπίζω γρήγορα να ειναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους στην κυριολεξία :)
 
Back
Top