Γενικά Βρήκα ρίνγκνεκ και δεν ξέρω σε ποιον ανήκει

Νάντια Χρ.

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2015
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Είμαι η Νάντια και ζω στην Ηλιούπολη στην Αθήνα. Φροντίζω για πολλά χρόνια καναρίνια και μικρούς παπαγάλους. Πριν 10 ημέρες ένας φίλος βρήκε στο Ίλιον έναν γαλάζιο αρσενικό ringneck (μπήκε το βράδυ από το παράθυρο στο σπίτι του!) και μας τον έφερε για φιλοξενία γιατί λόγω των καναρινιών είχαμε μεγάλο κλουβί ιδανικό γι' αυτόν! Αναρωτιέμαι αν ζούσε ελεύθερος σε σμήνος, ή αν το έσκασε από κάπου. Δείχνει εξοικειωμένος με το κλουβί και τα αξεσουάρ του, αν και συχνά τον πιάνει η τρέλα του και δείχνει σαν να θέλει να φάει τα κάγκελα και να βγει έξω. Ψάχνω για αγγελίες στο ίντερνετ, αλλά δεν έχω βρει κάποιον που να τον αναζητά. Μήπως γνωρίζετε που θα μπορούσα να στείλω αγγελία εύρεσης; Είναι το πρώτο που πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσω, για το καλό και του παπαγάλου και του ανθρώπου που πιθανόν τον έχει χάσει και τον αναζητά όλο αυτό το διάστημα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.
 
Ναντια κοιταξε εδω στις απωλειες. Αν ηταν αγριο θα χτυπιοταν σαν λιονταρι σε κλουβι ολη μερα. Ασε που το θεωρω πολυ σπανιο λογω της μεταλλαξης του. Αν φοραει δαχτυλιδι το πουλακι μην δημοσιοποιησεις τα στοιχεια του και σπευσουν επιτηδειοι. Ρωτα πρωτα τι στοιχεια ειχε το πουλι που εχασαν και κανεις την ταυτοποιηση εσυ.
 
Γενικότερα στα sites που ψάχνω δεν δίνω πολλά στοιχεία για το "φόβο των Ιουδαίων". Βλέπω ότι τέτοιου τύπου παπαγάλοι πωλούνται στα petshops, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να σπεύσουν όντως οι επιτήδειοι. Αν κάποιος επικοινωνήσει θα μου δώσει πρώτα εκείνος λεπτομέρειες. Στο parrotalert, δίνω τα στοιχεία και ενδεχόμενες αναζητήσεις εμφανίζονται στον χάρτη της περιοχής;
 
Νάντια αν δεν βρεις τον κάτοχο, να το κρατήσεις εσύ, εφόσον μπορείς φυσικά.
 
ανεστη εγω εχω δει παντος δε κοπαδι με πρασινους και εναν γαλαζιο
εδω στο Ιλιον εχει πολλους οπως και σε ολη την Αττικη βεβαια
δεν λεω οτι ειναι αυτος απλα το αναφερω αλλωστε οπως και εσυ ανεφερες αν ηταν αγριο θα εκανε σαν λιονταρι
 
Οπότε παιδιά καταλήγουμε στο ότι είναι ήμερο και στο ότι απέδρασε από κλουβί;
 
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Σπουδαία τα νέα! Ο γαλάζιος παπαγάλος βρήκε την οικογένειά του! Τρεις μήνες μετά, η αγγελία στο "lost & found" (μετά από μια σειρά συμπτώσεων) πέτυχε το στόχο της. Στα μέσα Ιανουαρίου ο δυνατός αέρας είχε παρασύρει την κλούβα του και έπεσε από τον 2ο όροφο στην αυλή του σπιτιού του στην Πετρούπολη! Το κλουβί διαλύθηκε, για καλή του τύχη δεν χτύπησε και αφού ίσως περιπλανήθηκε μία ημέρα κατέληξε στο σπίτι του φίλου μας στο Ίλιον και μετά σε μας στην Ηλιούπολη.
Αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν όντως οικόσιτος, όπως κατηγορηματικά υποστήριξαν και οι άνθρωποι της Ορνιθολογικής Εταιρίας όταν τους ρώτησα.
Η επιστροφή του σήμερα το απόγευμα στο σπίτι του είναι μια ανέλπιστη χαρά και για μας και για τους ανθρώπους του που τον θεωρούσαν οριστικά χαμένο (αν και σίγουρα θα μας λείψει η φασαρία του!).
Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί είμαι σίγουρη ότι θα χαρείτε κι εσείς και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας!
Εις το "επαναγράφειν" λοιπόν!
Καλή συνέχεια.
 
Μπράβο Νάντια για τις προσπάθειές σου και για την φιλοξενία που του πρόσφερες αυτό το διάστημα και ελπίζω τα παιδιά να ασφαλίσουν το νέο κλουβί του φίλου τους :)
Τέλος καλό όλα καλά!
 
Τι να πω.. Χίλια μπράβο! Η αντίδραση του παπαγάλου όταν είδε γνώριμα πρόσωπα και το γνωστό του περιβάλλον πως αντέδρασε;
 
Back
Top