Γενικά Βρήκα στην ταΐστρα κάτι σαν ζελέ σε σκούρο πορτοκαλί χρώμα

dimitra1

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2024
Μηνύματα
20
Καλημέρα,
Σήμερα στην ταίστρα βρήκα αυτό το ζελέ χρώμα σκούρο πορτοκαλί! Μοιάζει με καραμελωμένη μαρμελάδα! Δε μοιρίζει, έχει πυκνότητα, το καταλαβαίνω σαν ας πούμε από την τροφή να πήρε νερό από το πουλί και να έγινε αυτό; Ή να είναι στομαχική έκκριση; Περίπου 2-3 γρ είναι. Μάλλον το πρώτο ίσως θα έλεγα, γιατί οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές κτλ δε συμπεριφέρεται σαν άρρωστο το πουλί και σίγουρα δε μοιάζει με έμετο. Έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο; Στη ταίστρα με τα σπόρια είχε τροφή padovan wellness, πως να το εξηγήσω; Σας ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
καλημέρα, είναι αρσενικό, 2 ετών, δεν έχει ζευγαρώσει
[automerge]1718178154[/automerge]
ναι :) ο γλυκός τροβαδούρος Τζωρτζίτος είναι που κάνει παιχνίδια όταν πας δίπλα του και κάνεις ότι πετάς και εσύ και ανοίγει και εκείνος τα φτερά και παίζει ταυτόχρονα
 

Συνημμένα

  • IMG_0537.webp
    IMG_0537.webp
    5 KB · Προβολές: 18
Τελευταία επεξεργασία:
google lens search Το δινει σαν κατι που πολυ δυσκολα ειναι.
η τροφη εχει κατι που ισως αν εμβαπτιστηκε σε νερο ισως διογκουμενο και μετα οταν στεγνωσε να εγινε ετσι.Ευκολα μπορεις να το κανεις εσυ να δεις αν θα καταληξει σαν αυτο που ειδες
Τι αλλη τροφη εφαγε τις προηγουμενες μερες εκτος απο σπορους? μηπως ειναι τμημα απο κροκο αυγου που ηρθε και ξεραθηκε τελειως? καποιο κομματι υδαρου φρουτου ?
1718178375393.webp
1718178380951.webp
 
Μαρούλι μπρόκολο δεν δικαιολογείται από άλλη τροφή, σπόρους τους ίδιους τελευταίες 3 μέρες. Θα κάνω το τεστ σωστά! Αλλά νομίζω πως οι τροφές πρέπει να έχουν συστατικά μέσα που σε επαφή με νερό (ίσως από το μπάνιο κτλ με το τίναγμα κτλ) να έγινε αυτό! Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα!
 
@dimitra1 όταν του βάζεις μπανιέρα, απομάκρυνε τους σπόρους για να μην βραχούν κ μουχλιάσουν.
Πάντως αυτό δεν τοχω ξανακουσει. Του αλλάζεις τροφή συχνά; Μήπως την έχει βρέξει την ίδια τροφή του επανειλημμένα ο μικρός.
 
έχει πλαϊνές ταιστρες, απλά εχτές του έβαλα λίγους σπόρους στη ταιστρα του αυγού και νομίζω τους έβρεξε με το μπάνιο.. κάτι πρέπει να έχουν μέσα η συντηρητικά η κάποιες ουσίες που καραμελωνουν ας πούμε σαν τα παιδικά ζελεδακια με ζάχαρη έγινε το κομματάκι στην αρχή σκέφτηκα μην είναι από στομάχι με αίμα, μετά το είδα στη πυκνότητα δε μοίραζε κτλ και σκέφτηκα φρούτο κτλ αλλά φαίνεται χημικό..
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@dimitra1 τα δίνεις να φάνε αυγό; αν ναι είναι κομμάτι από αυγό το οποίο έμεινε για ημέρες και έγινε ετσι
 
@woody δεν θα είχε αυτή τη μορφή αν ήταν αυγό. Ούτε θα ήταν κολλώδες κ σίγουρα δεν θα ήταν άοσμο.
 
Νομίζω θα βοηθούσε να προσδιορίσει η Δήμητρα αν ήταν σαν ζελέ ή σκληρό σαν καραμέλα.
Επίσης θα βοηθούσε να μας πει αναλυτικά τις τροφές που έδωσε την τελευταία εβδομάδα μέχρι να βρει αυτό το κομμάτι γιατί θα μπορούσε να είναι και εμετός από το πτηνό.

Εμένα προσωπικά από την εικόνα μου μοιάζει με κρόκος αυγού ο οποίος έχει μείνει μέρες και έχει ξεραθεί.
Τόσο μικρό κομμάτι και με τέτοιες θερμοκρασίες ξεραίνεται γρήγορα και δεν μυρίζει.
 
Back
Top