Αναπαραγωγή Βρήκα στο κλουβί με τα ζεμπράκια μου ένα αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BILLFLOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BILLFLOU

PB New Member
Εγγραφή
8 Ιουλ 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα σε όλους, σήμερα βρήκα στο κλουβάκι απο τα ζεμπράκια μου ένα αυγό χωρίς να τους έχω βάλει φωλιά. Αμέσως τους έβαλα τη φωλιά τους με λίγο βαμβάκι στον πάτο της φωλιάς και τοποθέτησα το αυγό μέσα. Μήπως δεν έκανα καλά; Επίσης θα ήθελα συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω καθως δεν έχω ιδέα.
 
Τα θηλυκά ζεμπράκια πολύ συχνά γεννάνε χωρίς να έχουμε βάλει φωλιά, μερικές φορές χωρίς να υπάρχει καν αρσενικός. Είναι πολύ παραγωγικά σε αυγά. Για πληροφορίες πάνω στο τι να κάνεις γενικά θα βρεις πολλά θέματα εδώ Αναπαραγωγή, Νεοσσοί Εξωτικών Πουλιών στο Εξωτικά Πουλιά PB που θα σε βοηθήσουν.
Και που το έβαλες στη φωλιά δεν νομίζω να κάνει κατευθείαν κανονική γέννα. Αν δεν δεις άλλο αυγό αύριο πάρε αυτό που έκανε και δώσε υλικό φωλιάς ώστε να ετοιμάσουν τη φωλιά τους όπως θέλουν. Αν δεν έκανες κάποια στοιχειώδη έστω διατροφική προετοιμασία καλό θα ήταν να δώσεις τουλάχιστον ασβέστιο και αυγοτροφή για κάποιες μέρες (πριν κάνουν αυγά) ώστε να μπουν στην αναπαραγωγή με όσο το δυνατό καλύτερες προϋποθέσεις.
 
Back
Top