Αναπαραγωγή Βρίσκω αυγά κάτω στο κλουβί και όχι μέσα στης φωλιές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikos79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikos79

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2022
Μηνύματα
9
Πόλη
ηρακλειο κρητη
Καλησπέρα σε ολη την ομάδα! Ειμαι νεος σχετικά με τα πτηνά. Αυτη τη στιγμη εχω 2 ζευγάρια παραδεισια τα πηρα πριν 5 μερες. Τα εχω σε ενα κλουβί 130x100 εχω βαλει 2 φωλιές και νήμα αλλα τωρα και 3 μερες βρίσκω αυγα κάτω στο κλουβι και οχι μεσα στης φωλιές. Τη πρεπει να κανω? Ευχαριστώ
 
Καλησπέρα! Κατά την γνώμη μου χωρίς να έχω εμπειρία μηπως θα ήταν καλό να χωρίσεις τα ζευγάρια σε ξεχωριστά κλουβακια και να βάλεις προσεκτικά τα αυγουλάκια στις φωλιτσες τους.
 
@nikos79 καλησπέρα Νίκο . Οι μπεγγαλεζοι είναι πουλιά πολύ εύκολα στην αναπαραγωγή χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις..τι νήμα χρησιμοποιείς; Το ιδανικό είναι ίνες κοκκοφοίνικα. Πολλές φορές φτιάχνουν ατσαλα τη φωλιά και βγαίνοντας μπορεί να μπλεχτεί το νήμα και να πέσει αυγό κάτω. Τι φωλιά χρησιμοποιείς; Τα έχεις πολύ λίγες μέρες,είδες τον αρσενικό να φτιάχνει τη φωλιά;
 
@Irene chatzimichail Καλημέρα Ειρήνη εχω νημα που βάζουν στα καναρινια και 2 φωλιές πού της αγόρασα για παραδεισένια εκτός το οτι κάνουν τα αυγα κάτω το ενα θηλυκό το τσιμπάνε συνέχεια. Μαλώνουν
 
@nikos79 καλημέρα ,όπως σου έγραψα παραπάνω αγόρασε αν μπορείς ίνες κοκκοφοίνικα.. αν δεν βρίσκεις και είσαι Θεσσαλονίκη έλα να σου δώσω. Τα ζευγάρια να τα έχεις χωρια ,πολλές φορές λόγω της φύσης τους να μεγαλώνουν μικρά χώνονται και σ άλλες φωλιές.
 
@nikos79
Απο το δικο σου link προς το αρθρο του petbirds

Τα θηλυκά Society Finch ωριμάζουν αναπαραγωγικά μετά τους 8 μήνες οπότε και ζευγαρώνουν. Δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις σε φωλιές. Κλειστές καλαθωτές φωλιές, ή κλειστά κουτιά και περιστασιακά και ανοιχτές φωλιές, είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή αλλά και για τον ύπνο τους.

Το μέγεθος του κουτιού της φωλιάς πρέπει να κυμαίνεται από 13 - 16 εκατοστά. Αν ζουν σε μεγάλες ομάδες μπορεί να συνωστίζονται ομαδικά μέσα την φωλιά. Για αυτό είναι προτιμότερο την περίοδο της αναπαραγωγής να διατηρούνται σε κλουβιά ανά ζευγάρι προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η όλη διαδικασία.

Για να γεμίσουν την φωλίτσα τους χρησιμοποιούν σανό και ίνες από καρύδα, πούπουλα και γενικά μαλακά υλικά
. Εκεί γεννούν από 4-8 λευκά αυγά τα οποία επωάζουν και ότι δύο στοργικοί γονείς.

πραγματα που ανεφερε πολυ σωστα η @Irene chatzimichail ως εκτροφεας και η ιδια και γνωστης του θεματος


Σήμερα θα τα χωρίσω να δω πως θα πανε..
Αν ακολουθηθουν οι οδηγιες για το ειδος αυτο ολα θα πανε καλα.
Η απορια μου ειναι αυτος που στα εδωσε /πουλησε δεν σε προειδοποιησε σε τι κατασταση αναπαραγωγικη ειναι ή τι να κανεις αμεσα ωστε να μην εχεις θεματα? Ηθελες να προχωρησεις σε αναπαραγωγη?
Καλημερα και ολα να πανε καλα
 
Back
Top