Ασθένειες Βρίσκω σπασμένα πούπουλα στο καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Βρίσκω εδώ και λίγες μέρες στο καναρίνι μου απο κανένα πούπουλο. Το θέμα είναι, γιατί δεν είναι βγαλμένα από την ρίζα, αλλά είναι σπασμένα. Τι σημαίνει αυτό? Και τι κάνω?
 
Καλημέρα.
Βρίσκεις πούπουλα ή φτερά ? ανέβασε μια φωτογραφία (μέγεθος έως 1Mb)
Οι πατήθρες έχουν απόσταση από τα κάγκελα 7-8cm ?
Βρίσκεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ποιο πολλά πούπουλα. Αλλά μου φαίνεται ότι είναι κομμένα στην μέση, όχι από την ρίζα βγαλμένα. Της πατήθρες της έχω ένταξη, δεν φταίει αυτό σίγουρα. Μήπως κάποια βιταμίνη? Μήπως ασβέστιο?
 
Νομίζω, ότι αν δεν δώσεις παραπάνω στοιχεία όπως από ποιο μέρος του σώματος του πουλιού είναι τα πούπουλα και ίσως κάποια φωτογραφία, δεν θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Μπορεί να είναι άρρωστο, μπορεί να άλλαξε η διάρκεια του φωτός, η θερμοκρασία, η ακόμη και κάπου να έχει χτυπήσει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το πουλάκι μπορεί να χάσει πούπουλα.
 
Το καναρίνι δεν είναι δικό μου. Όντως τό καναρίνι είναι σεε φώς μέχρι 11 περίπου. Λογικό να κάνει πτερόροια. Αυτό που ρωτάω όμως είναι ότι τα πούπουλα τού, δεν είναι από την ρίζα, φαίνονται σαν σπασμένα στην μέση!
 
@STIB αφού είναι εντάξει οι πατηθρες, μήπως μένει μαζί με άλλο καναρίνι;
Κ κρίμα είναι που το κακόμοιρο μέχρι τις 11 είναι σε φως. Υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από αυτό; πχ τους αρέσει το αργό βασανιστήριο του, σχεδιάζουν αναπαραγωγή εκτός εποχής ή έτσι τους αρέσει;😠 Ενημέρωσε τους @STIB πόσο κακό του κάνουν.
[automerge]1703362487[/automerge]
Συμπληρωματικά μου θύμισε την τελευταία πρόταση του @Stavros σε ένα ερώτημα μου για την αναπαραγωγική συμπεριφορά των άγριων καναρινιών στην φύση.

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε στη φροντίδα των πουλιών, ίσως το βασικότερο, είναι όταν τα αναγκάζουμε να χάνουν την αίσθηση του χρόνου. Εκεί βρίσκεται και η αρχή του τέλους ενός πουλιού. Ο οργανισμός τους παύει να λειτουργεί φυσιολογικά και μπαίνει σε μία κατάσταση συνεχούς στρες με αποτέλεσμα τα "εκτός εποχής" φαινόμενα σε οτιδήποτε με τελική κατάληξη τις χρόνιες ασθένειες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top