Αναπαραγωγή Βραστά αυγά, ξηρή, patte, ή patee με φρούτα αυγοτροφή στην αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nicperi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nicperi

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2014
Μηνύματα
87
Πόλη
Λευκωσία
Καλημέρα. Θα θελα της γνώσης σας για το θέμα αυγοτροφη. Καταρχήν θα θελα να ρωτήσω εάν θεωρείται λάθος να μην χρησιμοποιείτε καθόλου βραστά αυγα κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής. Και δεύτερο ποιου τύπου αυγοτροφη θεωρείτε ιδανικότερη για την αναπαραγωγή; Η ξηρή, η patte , ή patee με φρούτα; Προσωπικά χρησιμοποιώ την Versele Laga patee με φρούτα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσο είναι καλό για τα νεογέννητα τα κομμάτια φρούτου που περιέχει.
 
εάν θεωρείται λάθος να μην χρησιμοποιείτε καθόλου βραστά αυγα κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής.
Για τους περισσότερους είναι λάθος..
Το αυγό "βάφει" και σε κάποιες μεταλλάξεις αυτό είναι καταστροφικό.
Εγώ το χρησιμοποιώ στην αναπαραγωγή συνεχώς.
Δεν είμαι σίγουρος όμως κατά πόσο είναι καλό για τα νεογέννητα τα κομμάτια φρούτου που περιέχει.
Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει αλλά προφανώς τα φρούτα είναι αφυδατωμένα και κατά συνέπεια οι διάρροιες που φέρνουν τα φρέσκα φρούτα στους πολύ μικρούς νεοσσούς αποφεύγονται.
Προσωπικά χρησιμοποιώ την Versele Laga patee με φρούτα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Από τη στιγμή που είσαι εσύ ευχαριστημένος εμάς μας περισσεύει..
 
Είμαι ευχαριστημένος στο ότι είναι πάρα πολύ αποδεκτή στους γονιούς. Αυτό που με προβληματίζει είναι στο πως επιδρά τα κομμάτια φρούτου που περιέχει στους νεοσσούς;

Το βραστό αυγό θα θελα να το αποφύγω φέτος κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής εντελώς για πολλούς και διάφορους λόγους
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το βραστό αυγό θα θελα να το αποφύγω φέτος κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής εντελώς για πολλούς και διάφορους λόγους
Κατ' αρχάς, τί ποικιλία πουλιών έχεις. Ξέρεις τις ανάγκες της ποικιλίας που εκτρέφεις σε πρωτεΐνες; Ποιοί είναι οι λόγοι που θέλεις να αποφύγεις το αυγό;
 
Προσωπικά χρησιμοποιώ την Versele Laga patee με φρούτα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Θεωρητικά πολύ αδύναμη σε πρωτεΐνη αλλά και σε βιταμίνες για την ανατροφή των νεοσσών. Είναι πιο κάτω απο το σκέτο αβγό.
 
Προσωπικά χρησιμοποιώ την Versele Laga patee με φρούτα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Θεωρητικά πολύ αδύναμη σε πρωτεΐνη αλλά και σε βιταμίνες για την ανατροφή των νεοσσών. Είναι πιο κάτω απο το σκέτο αβγό.
Εσυ μπορει να εισαι ευχαριστημενος, αλλα οπως γραφει και ο Δημητρης, την περιοδο της αναπαραγωγης αυτο που εχουν αναγκη οι νεοσσοι ειναι τροφιμα υψηλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη. Γι αυτο προτεινεται απο τη διατροφικη προετοιμασια να δινεται στους γονεις μια αυγοτροφη ετοιμη που να μπορει να ικανοποιησει τις διατροφικες αναγκες των νεοσσων σε πρωτεινη (σκεψου μερικοι εκτροφεις δινουν και κατεψυγμενα σκουληκια που εχουν υψηλα ποσοστα πρωτεινης). Το αυγο εχει, αν δεν κανω λαθος 16-17% πρωτεινη, ενω μια καταλληλη ετοιμη αυγοτροφη "πρεπει" να εχει 21-22% πρωτεινη.
Η πιθανη αναμειξη που μπορει να κανουν μερικοι ετοιμης αυγοτροφης με αυγου, μπορει να επηρεασουν τα επιπεδα πρωτεινης του τελικου μειγματος, και αρα επισης δεν συνισταται.
Οπως επισης και μια σπιτικη αυγοτροφη δεν μπορει κανεις να ξερει τι επιπεδα πρωτεινης εχει.

Προσωπικα δίνω CEDE Patte ουδετερη και Easyyem Ξηρη επισης ουδετερη, εναλλαξ και σταθερα καθημερινα βρισκεται σε ταιστρα αποκλειστικα και μονο η ετοιμη συσκευασμενη αυγοτροφη (θελω να συνηθισουν και τις 2 γιατι την ξηρη την χρησιμοποιω στην πτεροροια για να δινω και χρωστικη στα μωσαικα).
Τις πρωτες μερες των νεοσσων σε αλλη αυγοθηκη δινω βραστο αυγο. Οταν τα μικρα φτασουν 15-20 ημερων δινω, περα απ την ετοιμη, σε αλλη αυγοθηκη τη δικη μου σπιτικη αυγοτροφη. Συνταγη εδω.
 
Κατ' αρχάς, τί ποικιλία πουλιών έχεις. Ξέρεις τις ανάγκες της ποικιλίας που εκτρέφεις σε πρωτεΐνες; Ποιοί είναι οι λόγοι που θέλεις να αποφύγεις το αυγό;

κ. Γιαννη εκτρέφω καναρίνια Opal Agate White, North Frill, Red Factor και Gloster . Ο λόγος που θέλω να αποφύγω την χρήση βραστού αυγού, είναι λόγο του ότι δεν έχω διαθέσιμο χρόνο έτσι ώστε να τοποθετώ καθημερινά αυγό και μετά από 2-3 ώρες να το απομακρύνω όσο δεν χρησιμοποιήσουν τα πουλιά. Θεωρώ ότι αυγό το οποίο δεν καταναλωθεί άμεσα είναι πολύ επικίνδυνο για διάφορους λόγους. Ο σκοπός μου είναι μέσω αυγοτροφης εμπορίου, ( την οποία θεωρώ ότι έως και 2 μέρες να μην αλλαχτεί δεν υπάρχει πρόβλημα) να παρέχω στα καναρίνια μου αλλά κυρίως στους νεοσσούς όλα τα απαραίτητα για να αναπτυχθούν σωστά. Για το θέμα σε ανάγκες πρωτεΐνης, θεωρώ ότι όλα τα ειδή καναρινιών και κυρίως όλων των νεοσσών έχουν μεγάλες ανάγκες σε πρωτεΐνη.

Αυτό κυρίως που θα θελα να γνωρίζω είναι εάν με την frutti patee orlux είναι αρκετή έτσι ώστε να καλύπτω της ανάγκες των νεοσσών. Και να μην χρησιμοποιώ καθόλου αυγό.
 
την οποία θεωρώ ότι έως και 2 μέρες να μην αλλαχτεί δεν υπάρχει πρόβλημα
Ούτε και αυτό είναι απόλυτα ασφαλές. Δύο μέρες στα μέσα της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, είναι πολύ.
 
Πριν απ' όλα όσον αφορά την Cede, είναι συγκριτικά η πιο δύσκολα αποδεκτή απο τα πουλιά αυγοτροφή απ' όσες κυκλοφορούν(τις γνωστές). Κατά δεύτερον η παροχή αυγού είναι ότι πιο εύκολο.Αν βάζεις αυγό το πρωί και το αποσύρεις το βράδυ, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μέχρι οι θερμοκρασίες να φτάσουν ψηλά. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις οτι για τα κόκκινου παράγοντα χρειάζεσαι ιδιαίτερη διατροφική διαχείριση ανάλογα με την ποιότητα του πτερώματός τους(εντονα -μωσαικού). Επίσης δεν μπορείς να τα ταΐζεις εκτός εποχής οτιδήποτε "βάφει" (κρόκος αυγού).Αρα, αρχικά διαχωρισμός των πουλιών σε δυο κατηγορίες α)Κόκκινα β) τα λοιπά. Αυγό ολόκληρο απο το πρωί μέχρι το βράδυ στα Β . Ασπράδι ομοίως στα κόκκινα μέχρι να έλθει η ώρα της βαφής τους.
 
Θεωρώ ότι αυγό το οποίο δεν καταναλωθεί άμεσα είναι πολύ επικίνδυνο για διάφορους λόγους
Αν το φοβάσαι τόσο πολύ, βάλε πιο μικρή ποσότητα π.χ Εγώ βάζω το 1/8 του αυγού καθημερινά κάποια ζευγάρια που έχουν 3 νεοσσούς και πάνω το τσακίζουν τα αλλά με 2 περισσεύει λίγο. Έτσι και αλλιώς από τι βλέπω τόσα χρόνια τα πουλιά που έχουν μάθει το αυγό και λόγο ότι είναι πιο μαλακή τροφή αυτό ταΐζουν πρώτα!
 
Back
Top