Γενικά Βρετανικό καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Don_Gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγγραφή
25 Απρ 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους! Χθές είμουνα στο κέντρο και σε ένα κομμωτήριο απ έξω είχε ένα κλουβί με ένα τεράστιο καναρίνι μέσα! Ρώτησα τον ιδιοκτήτη τι ράτσας είναι και μου είπε οτι είναι βρετανικό καναρίνι το οποίο γίνεται εως και 35 εκατοστά! Πραγματικά ήταν τεράστιο! Μπορεί κάποιος να μας πει κάτι περρισότερο
αν γνωρίζει; Ευχαριστώ!
 
αν μπορει καποιος απο την παρεα μας να διαφωτισει; υπαρχει τοσο μεγαλοσωμη ρατσα καναρινιου;
 
πανο τα εχουμε ξαναπει οι δυο μας για lancashire (σκουφατο). αυτη η ρατσα γινεται περιπου 20 ποντους. Ο βαγγελης ανεφερε 35 ποντους. επειδη το... Μεγεθος μετραει μηπως ειναι αλλη ρατσα; γνωριζεις καποια αλλη ρατσα γιγαντοσωμη;
 
πανο τα εχουμε ξαναπει οι δυο μας για lancashire (σκουφατο). αυτη η ρατσα γινεται περιπου 20 ποντους. Ο βαγγελης ανεφερε 35 ποντους. επειδη το... Μεγεθος μετραει μηπως ειναι αλλη ρατσα; γνωριζεις καποια αλλη ρατσα γιγαντοσωμη;

Φιλε Δημητρη το Λανκασαιρ δεν ειναι μονο σκουφατο
και ειναι η μεγαλυτερη βρεττανικη ρατσα μεχρι στιγμης
τωρα οι ποντοι στην ελλαδα ειναι κατι συζητησιμο
αμα το ταιζει σουπερμαντολινι που ελεγε και ο Βουτσας μπορει να γινει 35 ποντους :D


CHARACTERISTICS

The Lancashire is the largest of all English breeds of canary, the aim generally being for eight inches ad an ideal length.


Αλλο γιγαντοσωμο ειναι το Ατζι που ανεφερε ο Δημητρης πριν μερικες μερες αλλα αυτο ειναι ιταλικο και κατσαρο




ΜΦΧ
Πανος
 
Κρινοντας απο το μεγεθος των γραμματων του Παναγιωτη.. Οντως εχουμε να κανουμε με γιγαντοσωμα καναρινια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Μπορώ να ρωτήσω, που κανείς μπορεί να βρει να αγοράσει ένα τέτοιο αρσενικό καναρίνι και πια είναι η τιμή του;
 
Στις εκθέσεις θα βρεις ράτσες όσο για τιμή ανάλογα που θα πέσεις.

Φιλικά Νίκος
 
οι εκθεσεις δεν ειναι παζαρι, ειναι ενας χωρος στον οποιο μπορεις να πας τα πουλια που εχεις και να διαγωνιστουν με αλλα ομοια.

εκει μπορεις να γνωρισεις εκτροφεις να μιλησεις μαζι τους να δεις τα πουλια που σε ενδιαφερουν και εαν εχουν προς διαθεση να παρεις.
 
Κανείς δεν μίλησε για παζάρι.
Μήπως οι σύλλογοι θα έπρεπε να οργανώσουν θα έπρεπε να οργανώσουν τέτοιες αγορές όπως στο εξωτερικό;

Φιλικά Νίκος
 
εαν και εκτος θεματος.
γνωμη μου ειναι οτι οι εκθεσεις ειναι για να μπορουν οι εκτροφεις να βελτιωνουν τα πουλια τους και ανταλασουν αποψεις και γνωμες.
δεν ειναι παζαρι για να μπορει ο καθε ενας να αγωραζει σε τρελες τιμες πουλια εκροφεων και ξερεται τι λεω.

συγνωμη παιδια για την εκτος θεματος απαντηση μου.
 
Μαίρη, Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα γίνουν οι εκθέσεις των μεγαλύτερων συλλόγων εκτροφέων στην Αθήνα (ΕΛΚΕ, ΑΛΟΠ και ΑΣΚΕ) και εκεί θα δεις κατ' αρχήν πως είναι οι διάφορες ράτσες που αρκετοί δεν γνωρίζουν γιατί απλά δεν πωλούνται σε pet shops, αλλά πιό πολύ θα γνωρίσεις και τους ανθρώπους που τα εκτρέφουν να σου πουν τις ιδιαιτερότητες κάθε ράτσας.
Ωστόσο να ξέρεις το συγκεκριμένο πουλί (Lancashire) είναι αρκετά σπάνιο (όχι χωρίς λόγο) και δεν διαθέτει πολλούς εκτροφείς ούτε καν στην Αγγλία. Είναι πολύ δύσκολο στην εκτροφή του, χρειάζεσαι συνήθως θετούς γονείς για τα αυγά του κλπ κλπ.
Άλλη μεγάλη σε μέγεθος ράτσα, αλλά αντίθετα πολύ δημοφιλής, είναι το Yorkshire που πλησιάζει τα 18-19cm σε μέγεθος.
 
Ωστόσο να ξέρεις το συγκεκριμένο πουλί (Lancashire) είναι αρκετά σπάνιο (όχι χωρίς λόγο) και δεν διαθέτει πολλούς εκτροφείς ούτε καν στην Αγγλία. Είναι πολύ δύσκολο στην εκτροφή του, χρειάζεσαι συνήθως θετούς γονείς για τα αυγά του κλπ κλπ.

Φιλε Γιωργο θα διαφωνησω λιγο μαζι σου, σπανιο δεν ειναι αφου γινεται καλη προσπαθεια στην Ελλαδα και στην Ιταλια απο οσο ξερω, Στην Εκθεση του συλλογου μου κατεβηκαν 16 πουλια περυσι οποτε κατι γινεται απο εκτροφεις.
Απλα ειναι μια ρατσα που ξαναδημιουργηθηκε καθως εξαφανιστηκε εντελως για ενα διαστημα.
Απο προσωπικη πειρα θα σου πω οτι για παραμανες και λοιπα ισχυει οτι για ολες τις ρατσες ειναι καθαρα θεμα πουλιου και οχι ρατσας. Το πιο βασικο προβλημα ειναι να βρεις αρκετα μεγαλη φωλια ανοικτου τυπου
Οπως και τα Γιορκσαιρ για τα οποια ειχα ακουσει τερατα φετος εβγαλα μικρα ταισμενα απο τους γονεις χωρις κανενα προβλημα

Απλά εχουμε την ταση αμα κατι δεν παει καλα να το γενικευουμε στη ρατσα



ΜΦΧ
Πανος
 
Κανένα πρόβλημα οι διαφορές απόψεων, άλλωστε πολλά απ΄όσα αναφέρουμε είναι δικές μας (υποκειμενικές) εμπειρίες και απόψεις.
Κοίταξε τι εννοώ:
Για την προαγωγή μιας ράτσας χρειάζονται πραγματικά πολλοί εκτροφείς που προσφέρουν στα πουλιά και τους εαυτούς τους δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον τη μεγάλη συμμετοχή σε διαγωνισμούς που συνεπάγεται ότι ο αυξημένος ανταγωνισμός αναδεικνύει τα καλύτερα πουλιά γιατί επιλέγονται από δεκάδες ή εκατοντάδες αντίστοιχα. Μόνο τότε μπορούν να καθοριστούν αντικειμενικότερα οι πρωτοπόροι της ράτσας.

Δεύτερον την ελαχιστοποίηση του inbreeding (αιμομιξίας άνω του 25%) και την μεγιστοποίηση εναλλακτικών λύσεων και προμηθευτών για κάθε εκτροφέα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμη και πολύ διάσημες ράτσες, έχουν ελάχιστους εκτροφείς και η μόνη λύση είναι να εμπλουτίζουμε το κοπάδι μας μόνο με εισαγωγές πουλιών από την Ευρώπη.

Όταν ξεκίνησα πριν 5 περίπου χρόνια με τα red siskins για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι υπήρχαν πάνω από 10 άνθρωποι που να είχαν τα ίδια πουλιά, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν χρειάζεσαι νέο αίμα, νέες εμπειρίες και περισσότερες απόψεις.
Σε πληροφορώ ότι ακόμη και σήμερα δεν νομίζω ότι ο αριθμός των εκτροφέων στη ράτσα αυτή να έχει διπλασιαστεί...

Σχετικά με το εάν τα lancashire είναι καλοί γονείς ή όχι, πρέπει σαφώς να παραδεχθούμε ότι ο μέσος όρος χαρακτηρίζει το σύνολο. Ο μέσος όρος λοιπόν των lancashire, (ένα πουλί που έχει δεχθεί δεκάδες διασταυρώσεις για να επανασύστασή του) έχει απωλέσει μέρος του μητρικού του ενστίκτου.
Για παράδειγμα, δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ στοργικό όσο το fife, ή το Scotch, ή το Ιαπωνικό, κλπ κλπ.
 
Ο Πατέρας όλων των φυλών καναρινιών

απ την αρχικη μας:
... Εν τω μεταξύ, το καναρίνι Lancashire δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 1700, με το συνδυασμό γραμμών αίματος, του παλαιού Ολλανδικού (ή ίσως ακριβέστερα, του Σαξονικού/Παλαιού Ολλανδικού/Μεγάλου κίτρινου) με αυτή ενός λοφιοφόρου καναρινιού.Αυτός ο συνδυασμός παράγει ένα μεγάλο, σχεδόν αποκλειστικά κίτρινο πουλί, με ένα πεταλοειδές διαμορφωμένο λοφίο κατά μήκος του μετώπου του. Στο αυτό, η εφαρμογή αυστηρών επιλογών στο μήκος και τη σύσταση φτερών, οδήγησε σε έναν γίγαντα 8 ή 9 ιντσών.
Μέχρι περίπου τα 1870, η φυλή Lancashire μερικές φορές, σε συνδυασμό με το Βελγικό bult, χρησιμοποιήθηκε για να προσθέσει μέγεθος και όγκο σε πολλές άλλες βρετανικές φυλές. Μεταξύ αυτών είναι το Νόργουιτς, το Αγγλικό λοφιοφόρο, το Αγγλικό cinnamon, και το Γιορκσάιρ. Έτσι, όλες αυτές οι βρετανικές φυλές έχουν επίσης σαξονικό αίμα...

στο νετ παντως, δεν εχει κ πολλα για βρετανικα καναρινια [σε ελληνικη αναζητηση] 😕
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top