Ασθένειες Βρηκα ενα αρρωστο περιστερι, τι να κανω;

ANASTASIA21

PB Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2008
Μηνύματα
159
Πόλη
Αθήνα
Εχθές το βράδυ γύρισα από διακοπές και βρήκα ένα περιστεράκι κουρνιασμένο.
Σήμερα όλη την μέρα κάθεται με κατεβασμένη την ουρά και βγάζει υγρά από πίσω. Δεν πετάει(άρα είναι άρρωστο),τι να κάνω; Τι να του δώσω;Βρήκα κάτι σαν κίτρινα υγρά στο σημείο που καθότανε.
 
Αρχικα κρατα του μακρια απο τα πουλια σου. Πλυνε τα χερια σου παρα πολυ καλα αν το πιανεις και πριν πιασεις οτιδηποτε ερχεται σε επαφη με τα πουλια σου.
Για τα ιατρικα νομιζω πως ειδικος ειναι να σου απαντησεις ενας πτηνιατρος. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
μια φωτο από τα χθεσινά περιτώματά του.
 

Συνημμένα

  • Φωτογραφία0018.webp
    Φωτογραφία0018.webp
    47,2 KB · Προβολές: 186
μήπως δεν είναι περιτώματα και είναι εκρίμματα από έλκος; το έπιασες να το κοιτάξεις; έφαγε ήπιε νερό?
 
Δεν το ξέρω αυτό. Την ώρα που το έπιασα ήταν υγρό από κάτω. Του έχω βάλει φαγητο και νερό και μάλον έχει δοκιμάσει λίγο. Μία φώτο ακόμα για να δείτε την περίεργη στάση που κάθετε συνέχεια (το καμπούριασμα).
 

Συνημμένα

  • Φωτογραφία0021.webp
    Φωτογραφία0021.webp
    53,4 KB · Προβολές: 223
θα πρέπει να το δει γιατρός προφανώς ή εστω να ρωτήσεις τον γιατρό σου γιατί αν έχει χτυπήσει ή το έχει δαγκώσει ζώο θα χρειαστεί αντιβίωση διαφορετικά θα πεθάνει. αν μου συνέβαινε και δεν μπορούσα να το πάω σε πτηνίατρο, θα τηλεφωνούσα στον κτηνίατρό μου, να μου προτείνει μια ελαφριά αντιβίωση. μόνο έτσι πως το βλέπω να στέκεται κι επειδή έχει υγρά λες να του έχει καρφωθεί κάποιο αντικείμενο; δεν το σήκωσες καθόλου να κοιτάξεις;
 
Δυστυχώς δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι έχει αλλά πολύ φοβάμαι ότι χειροτερεύει σε σημείο που δεν θα μπορεί να κινείται.

Θα μπορούσες να του δώσεις την αντιβίωση Baytril, το καλύτερο όμως θα ήταν να το πας σε πτηνίατρο. Σου παραθέτω δύο πτηνιάτρους στους οποίους έχω πάει συχνά. Επίσης, από κατάστημα PetCity ή από τον Γερολυμάτο στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια, μπορείς να πάρεις Vitamix Plus, ένα πολύ καλό συμπλήρωμα βιταμινών για Περιστέρια και Καναρίνια.

Γιώργος Ηλιόπουλος Κύμης 18 (είσοδος Βοσπόρου 128), τηλ.: 210 2717872 (Νέα Ιωνία σύνορα με Γαλάτσι).

Παπαϊωάννου Κτηνίατροι: Ιατρείο Εξαρχείων: η ειδικευμένη στα πτηνά
κτηνίατρος βρίσκεται στο εν λόγω ιατρείο κάθε Παρασκευή απόγευμα.
2103642944 (κοντά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων)

Ελπίζω να γίνει καλά.



Χαρά μας να βοηθάμε όσο και άμα μπορούμε κάθε άρρωστο πουλάκι της Αθήνας ☹ 🙂 Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι και φροντίζουν τα ζώα που χρειάζονται βοήθεια.
 
Προχθές επικοινώνησα με τον κτηνιατρό μου και μου είπε να το παρακολουθήσω για 2 μέρες με αγωγή Baytril και διατροφή πολτοποιημένη(αυγό στο μπλέντερ)και βιταμίνες(όλα στην σύριγγα φυσικά)και μετά να το πάω.Ίσως κάτι να ήξερε...
Δυστυχώς ο μικρός μου φίλος έφυγε για τα πολύ ψηλά λιμέρια.
Εχθές τον παρατηρούσα και πήγαινε στον ήλιο λιαζότανε και παραλύανε κατά διαστήματα τα ποδαράκια του. Είχε μεγάλη θέληση να ζήσει και έκανε τα φτέρα του (πόδια) και σερνότανε.Απίστευτο!
Τον γνώρισα μόνο 2 μέρες και λυπήθηκα πολύ για τον μικρό μου φίλο.☹
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
 
κρίμα!
βέβαια πικράθηκες αφού ήθελες και προσπάθησες τόσο να το βοηθήσεις...
εύχομαι να έχεις πάντα την δύναμη να βοηθάς όπου χρειάζεται.
 
μπραβο σου που ηθελες να το βοηθησεις και ετρεξες για να το κανεις καλα! .. Προσπαθησες αλλα δεν μπορουσες να κανεις τιποτα αλλο πια
 
Back
Top