Αναπαραγωγή Βρηκα ενα αυγο σπασμενο στην γωνια στο κλουβι

johnskynyrd

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2014
Μηνύματα
8
Γεια σας παιδια εχω προβλημα με τα καναρινια μου και χρειαζομαι βοηθεια γιατι ειμαι απειρος.
εβαλα τα καναρινια μου να ζευγαρωσουν ενα αρσενικο που εχω 2 χρονια και ενα θηληκο που γεννηθηκε το καλοκαιρι που μας περασε. τα εβαλα σε ζευγαρωστρα με χορισμα πριν 10 μερες. Πρωτη φορα ασχολουμε με αναπαραγωγη. Δεν παρατηρησα να ταιζοντε τα πουλια μεχρι στιγμης και φανταστηκα οτι δεν ζευγαρωσαν και δεν εβαλα φωλια. σημερα το μεσημερι βρηκα ενα αυγο σπασμενο στην γωνια στο κλουβι το οποιο ειχε σπορακι μεσα οποτε μαλλον ζευγαρωσαν. ανοιξα το χωρισμα αμεσως εβαλα φωλια με νημα μεσα και νημα εξω για να βαλουν και αυτα. τι μου προτεινετε να κανω γιατι ειμαι ασχετος;
 
Πώς κατάλαβες ότι είχε σπορο;ο κρόκος δεν είναι ένδειξη ότι είναι ενσπορο είναι το ωαριο του θηλυκού.
Διατροφική προετοιμασία έκανες;
Αστην να κλώσσησει στην φωλια αυγά μέχρι να είναι έτοιμος και ο αρσενικός για να τα ενώσεις.
 
ειχε ενα μαυρακι μεσα ο κροκος γι'αυτο φανταστηκα
 
Δεν μου απάντησες τι διατροφή τους είχες κάνει δύο μήνες πριν;
Για να είναι ενσπορο θα πρέπει να έχει λευκό στίγμα.
 
διατροφικη προετοιμασια εκανα

μαλλον θα ηταν κανα σπορι αο την τροφη που θα επεσε επανω

μολις τωρα εκανε σε ενα μερος του κλουβιου μονη της φωλια με τα νηματα που της εδωσα αλλα οχι στην φωλια που της εβαλα. τι κανω;
 
Μετέφερε την φωλιά στο σημείο που χτίζει και βάλε εσύ νήμα να την χτίσεις, θα την στρώσει αυτή και αύριο πρωί θα σου κάνει και δεύτερο.
 
Πάντως, αν είχες χώρισμα μεταξύ τους, απορώ πως τη βάτεψε! Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά μάλλον άσπορα θα είναι. Είναι και η 1η της γέννα.. Αν δεν είδες ερωτοτροπίες και βατέματα, καλύτερα "βάστα και μικρό καλάθι"... Εύχομαι να κάνω λάθος βέβαια!
:D
 
σημερα δεν γεννησε αλλο αυγο. Πως και εβγαλε ετσι ενα;

ναι ειναι η πρωτη της γεννα
 
Χμ.. Δεν είναι και τόσο παράξενο... Αν θυμηθώ τις πρώτες απόπειρες γέννας της προηγούμενης θυληκιάς μου! Μπορεί να κάνει αργότερα, σε άσχετη ώρα ή αύριο! Από εκεί κατάλαβα κι εγώ τότε, ότι δεν ήταν πετυχημένη γέννα, αλλά τα έβγαζε από μόνη της (άσπορα).
 
Έτσι ακριβώς! Αυτή είναι απάντηση! Δεν χρειάζεται να στρεσάρεσαι ούτε εσύ αλλά ούτε και τα πουλάκια σου! Εγώ έκανα διάφορες δοκιμές φέτος, μέχρι να καταφέρω να βρω το κατάλληλο ζευγάρι.. Άλλωστε, εδώ και 1-2 χρόνια, δεν είχα κανένα ζευγάρωμα. Υπομονή και θέληση + αγάπη χρειάζεται...
🙄
 
Πολλές φορές τα θηλυκά πριν ξεκινήσουν την ωοτοκία κάνουν ένα αυγό άσπορο.. Οι εκτροφείς λένε πως "καθαρίζουν το σύστημα" πριν κάνουν τα ένσπορα αυγά! 😉 Υπομονή!
 
σημερα εβγαλε τριτο αλλα παλι δεν το εκανε στην φωλια το εκανε στο μπολακι με την αμμο που τρωει και το δευτερο παλι στο κλουβι χυμα. Φοβαμαι οτι δεν θα τα κλωσησει
 
Ίσως κατάλαβε ότι είναι άσπορα και γι'αυτό τα πετάει όπου νά'ναι! Κι η δικιά μου στη 2η γέννα (αμέσως μετά την 1η), έκανε 3 αυγά στο πουθενά και 2 μέρες μετά έχτισε φωλιά και έκανε 5 αυγά ακόμη! Πως γίνεται αυτό; Δεν ξέρω.. Όσοι το διάβασαν εδώ, τους σηκώθηκε η τρίχα! Προσπάθησε να βάλεις τρίχα και βαμβάκι σε 1-2 σημεία προσιτά και μια καθαρή φωλιά (ή αν έχεις 2, βάλε λίγη τρίχα στη μια φωλιά και την άλλη άστην γυμνή τελείως).
 
Βάλε το αυγό μέσα στη φωλιά και μετακίνησε τη φωλιά στη θέση που είναι το μπολάκι με την άμμο και ίσως κλωσησει τα δύο που έχει.. Μακάρι! :)
 
Back
Top