Φροντίδα Βόλτα με το Μπάτζι, χάρνες ή κλουβί μεταφοράς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Donnacsg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Donnacsg

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2023
Μηνύματα
36
Γειά σας παιδιά. Η άνοιξη έρχεται σιγά σιγά στην Ολλανδία και έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε τις πρώτες βόλτες μας στα πάρκα και τα δάση με ποδήλατα. Τα παιδιά θέλουν να παίρνουμε μαζί μας και το Μπάτζι μας τον Δημήτρη αλλά ακόμα κάνει αρκετό κρύο και τις ηλιόλουστες μέρες. Σήμερα είχε 14 βαθμούς με ήλιο το μεσημέρι και τον βγάλαμε με το κλουβί του στον κήπο να βλέπει τα παιδιά που έκαναν ποδήλατο. Στον παραδιπλανο κήπο έχει άλλο ένα Μπάτζι το οποίο του φώναζε και ο Δημήτρης του έκανε ένα κελάηδισμα σαν γαυγισμα σκύλου χωρίς να έχουν οπτική επαφή. Έδειχνε αρκετά αγχωμένος αρχικά αλλά μετά χαλάρωσε. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να περνούμε μαζί το τι πουλάκι στις βόλτες μας? Και αν ναι με τι εξοπλισμό? Με λουρί όπως τα μεγαλύτερα πουλιά να μπορεί να πετάξει και λίγο ή σε κλουβακι μεταφοράς?
 
Νομίζω ότι το λουρί harness, είναι κάτι που το συνηθίζουν και αποδέχονται κυρίως σε μικρή ηλικία και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό μειώνονται με την ηλικία, αλλά θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εξοικείωσής του, σταδιακά αφήνοντάς του το να το περιεργάζεται για λίγο καιρό ώστε να μην το φοβάται κι έπειτα δοκιμάζοντας να του το περάσετε, εντός σπιτιού φυσικά.
Από την άλλη πλευρά το κλουβί μεταφοράς για μικρές εξόδους, δεν δίνει την "ελευθερία" του harness, αλλά εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη μεταφορά και την παραμονή του.
Στη θέση σας λοιπόν θα δοκίμαζα το harness και αν το αποδεχόταν, κατά τη μεταφορά του θα χρησιμοποιούσα κλουβί και κατά την παραμονή του σε ένα μέρος το λουρί.
 
@ianos Είναι 9 μηνών περίπου. Θα του αγοράσω ένα λουράκι αν και δεν έχω ιδέα πως θα τον πείσω να κάτσει να του το φορέσω...
 
@ianos Είναι 9 μηνών περίπου. Θα του αγοράσω ένα λουράκι αν και δεν έχω ιδέα πως θα τον πείσω να κάτσει να του το φορέσω...
Στην αρχή θα το αφήσεις το λουράκι κοντά του κάποιες ημέρες, ώστε να το περιεργαστεί και να μην το φοβάται. Έπειτα βλέπεις πως θα προχωρήσεις
 
@ianos Ωραια θα του το βαλω κοντα του να το δει για αρχή. Πώς θα του το περάσω απ το κεφάλι του φοβάμαι περισσότερο, γιατί γενικά δεχετε χάδια κλπ όταν κάθετε στον ώμο μόνο απ το πρόσωπο μας, με το χέρι πρέπει να ναι πολύ ήρεμος για να το δεχτεί. Αν του δώσω κεχρί για να τον δελεασω λες να περάσει το κεφάλι του μέσα απ το λουρί?
 
Το χάρνες θα το αποδεχτεί πολύ δύσκολα και δεν θα μπορεί να πετάξει λόγω βάρους. Πήρε μια φίλη μου για τα δύο μωρά μπάτζι της και πέρα απο το ότι τους το φοράει με μεγάλη μάχη δεν μπορεί να σηκώσουν το βάρος του σε πτήση. Θα πρότεινα καλύτερα με ένα μικρό κλουβάκι στο καλάθι του ποδηλάτου σας αν θέλετε να το παίρνετε μαζί σας στις βόλτες.
 
@Φοίβος αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Μπορεί όντως να μην μπορεί να σηκωθεί στον αέρα αν του φανεί βαρύ το λουράκι. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπόρεσα να βρω στα πετ σοπ xxs μέγεθος και πρέπει να το παραγγείλω για να δω και το βάρος και το πώς θα αντιδράσει σε αυτό. Απ την άλλη, σε ένα μήνα θα ειμαι στην Ελλάδα για το Πάσχα και σκέφτομαι μήπως βρω στην Θεσσαλονίκη κάποιο λουρί να του κάνει αν και δεν θα τον έχω μαζί μου. Είπαμε για πρώτη χρονιά να μην τον ταξιδέψουμε τόσο δρόμο και σκεφτόμουν ότι ίσως με λουράκι να μπορώ να τον πάρω μαζί μου και στο ταξίδι, Ολλανδία- Ελλάδα οδικώς...
 
Όταν λεμε
Από τα τζάμπο σακίδιο πλάτης με πλέγμα που είναι για μεταφορά κατοικίδιων ;;;
Καλησπέρα.Εχεις δει κάποιο σακίδιο στο κατάστημα τους που να είναι για πουλια? Το οποίο να είναι ασφαλές για τυχόν διαφυγή απο καμία ακατάλληλων διαστάσεων πόρτα?Να μπορεί να υπάρχει στοιχειωδώς μια δυο πατηθρες και δοχείο νερού? Και να έχει θέση να βάλεις κάτι να προστατεύει τον πάτο από τις κουτσουλιές?
[automerge]1711555578[/automerge]
 
@φιλομαθης και @Tony Forpus Τα Junbo Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λένε😁👍 Ούτε καν ήξερα ότι έχουν και ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα κοιταξω σε πετ σοπ και στην Ελλάδα. Προς το παρόν έχω ένα τσαντάκι της trixie για να τον πηγαίνω στον γιατρό, το ποδήλατο είναι cargo και το κρατάνε τα παιδιά το τσαντάκι ενώ κάθονται μέσα στο ποδήλατο, οπως και στο αυτοκινητο. Τον πάμε όλοι οι οικογένια συνοδεία! Αν τον πάρω σε απλό ποδήλατο μόνη μου, μάλλον θα χρειαστώ μια κανονική τσάντα πλάτης αν δεν δοκιμάσουμε το λουράκι.
 
Εχεις δει κάποιο σακίδιο στο κατάστημα τους που να είναι για πουλια? Το οποίο να είναι ασφαλές για τυχόν διαφυγή απο καμία ακατάλληλων διαστάσεων πόρτα?Να μπορεί να υπάρχει στοιχειωδώς μια δυο πατηθρες και δοχείο νερού? Και να έχει θέση να βάλεις κάτι να προστατεύει τον πάτο από τις κουτσουλιές?
@Ελένη Σαμ Καλησπερα .καταλαβα σε ποιο αναφεροσουν..το θεμα ειναι οτι ειναι σχεδιασμενο για γατες και σκυλους και οχι για budgies..
ολα αυτα τα κουραστικά που ρωτησα προεκυψαν σκεπτομενος το budgie σε ενα τετοιο σακιδιο.Προφανως δεν ειναι και το πιο καταλληλο για πουλια
 
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μοιραστήκατε την γνώμη σας, τις ίδιες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Θα του πάρω μια τσάντα μεταφοράς σαν αυτή που πρότεινε η @Ελένη Σαμ από πετ σοπ για πουλάκια με κλαδί μέσα, μπολακια για φαγητό και νερό και προστατευτικό για τον πάτο για να μην ταλαιπωρουμαστε με τα λουρακια βάλε βγάλε και αν δεν τα καταφέρουμε να μου κρατάει και μούτρα, γιατί τέτοιος είναι. Όταν λέω βόλτα εννοώ αποστάσεις μέχρι 10χλμ ποδηλασία πήγαινε και άλλο τόσο να γυρίσουμε, συν κανένα 2ωρο που θα μείνουμε εκεί, οπότε θέλω να είναι άνετος και κυρίως να μην φοβάται. Με λουράκι ακόμα κι αν τα καταφέρουμε στο σπίτι, εξω θα νοιώθει εκτεθειμένος και θα κρύβεται μέσα στα μαλλιά μου το πιο πιθανό, συν ότι έχει πάρα πολλά αρπαχτικά που μπορεί να τον φάνε, κισσες, καρακαξες, γλαροι, κορακια και να μην προλάβω να τον δω καν, πράγμα που δεν σκέφτηκα εξ αρχής. Με βοηθείσατε πολύ όλοι σας.
 
Back
Top