Γενικά Βόλτα στο σταθμό πρώτων βοηθειών άγριων πουλιών και ζώων

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Κυριακάτικη βόλτα στο νοσοκομείων των πτηνών!
Φτιάξαμε φωλιές για τα χελιδόνια που θα έρθουν!

01.webp

Είδαμε ένα ζευγάρι πελαργών όπου είναι εκεί από πέρυσι... Ο αρσενικός έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και έμεινε μαζί και η σύζυγος! Έφτιαξαν και την φωλιά τους πάνω από τις γερακίνες!

02.webp

Τις γερακίνες δεν κατάφερα να τις φωτογραφίσω γιατί πετούσαν πολύ από τον κόσμο και ήταν τρομαγμένες!
Είδαμε ένα μαύρο πελαργό ο οποίος αναρρώνει σιγά σιγά... Είχε σπασμένα φτερό και δεν μπορούσε να πετάξει ακόμα! Και ο γλάρος επίσης τραυματισμενος στο ίδιο κλουβί!

03.webp04.webp

Δεν ήταν και πολύ μεγάλο η αλήθεια είναι αλλά υπήρχε απ' ότι μπόρεσα να δω ιατρείο εντατική και θερμαινόμενη αίθουσα για τον χειμώνα. Μολις γίνουν καλά θα ελευθερωθούν όλα στη φύση!
 
👏Πολλά μπράβο Ιωάννα που το επισκέφθηκατε οικογένειακως! Αν δεν υπήρχαν αυτή οι άνθρωποι τώρα αυτά τα υπέροχα πλάσματα θα ήταν νεκρά. Μπράβο σας και πάλι. Ήταν και μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά!
 
Πραγματικά αξίζουν τα συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους! Ο δήμος τους παραχώρησε μόνο το κτήριο! Από κει και πέρα παλεύουν μόνοι τους! Πουλούσαν μπλουζάκια και λαμπάδες για να καλύψουν κάπως τις ανάγκες! Τα μόνα έσοδα τους είναι οι χορηγιες...ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στο θέμα περίθαλψης με αναρτημένο πίνακα πουλί φάρμακο ώρα και σημειωμένα κουτάκια... Το χαρήκαμε όλοι πολύ... Μικροί μεγάλοι.. Ειμασταν δύο γκρουπακια των είκοσι ατόμων και το τρίτο ετοιμαζόταν ηδη..λίγος κόσμος για την Θεσσαλονίκη!
 
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που υπάρχουν ακόμα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων και για την προσφορά τους στο περιβάλλον! Πολύ καλές οι εγκαταστάσεις τους! Θα ήταν ένας πολύ καλός και διδακτικός περίπατος για όλους σας! Σε ευχαριστούμε πολύ για το φωτορεπορτάζ! 🙂👍
 
Μπράβο Ιωάννα. Οι εντυπώσεις των παιδιών ποιες ήταν;
Ενθουσιάστηκαν με τους πελαργούς! Πρώτη φορά από τόσο κοντά!
Η ερώτηση στην ξεναγό ήταν "τόσο μεγάλοι είναι οι πελαργοί που κουβαλάνε τα μωρά όπως στην ταινία;" (Storks)
Ο μικρός σήκωνε σε κάθε ερώτηση το χέρι να απαντήσει κ ας μην ηξερε κ πολλά! 🤣
 
Μπράβο σου κ σένα για την εκπαίδευση που προσφέρεις στα παιδιά σου!
Κάποτε ένας λογοθεραπευτής μου είπε ότι τα παιδιά θέλουν εικόνες, εμπειρίες κ ας μην τα καταλαβαίνουν όλα! Μόνο που μπαίνουν στην διαδικασία να παρακολουθήσουν κάτι και ότι τώρα κάνουμε ησυχία αρκεί!
 
Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ για τα καλά σας λόγια... Μας αρέσουν πολύ τέτοιου είδους εκδρομουλες και μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε.. Έχω να σας προτείνω και την λίμνη Κερκίνη!βόλτα με καραβάκι για να δείτε πουλιά στο φυσικό τους περιβάλλον και μετά Βολτουλα με αλογα!
[automerge]1554050885[/automerge]
Κ αυτή ειναι η μία φωλιά μας που πρέπει να την αφήσουμε λίγες μέρες να ξεραθεί ο πηλός και μετά να δούμε που θα την βάλουμε...
 

Συνημμένα

  • 05.webp
    05.webp
    32,2 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία:
Θερμά συγχαρητήρια για την ευαισθησία, το φιλότιμο και την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που με κόπο και με, σχεδόν μηδενική, κρατική υποστήριξη, συντηρούν έναν τέτοιο τόπο.
Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας!
 
Ήθελα και γω πολύ να πάω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Τα παιδιά εκεί πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν. Τους έχω πάει 3-4 πουλιά τα τελευταία χρόνια και πάντα με ενημερώνουν για την ανάρρωση τους πλήρως.
 
Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρο... λόγω του φωτογραφικού "ρεπορτάζ" θεώρησα πιο σωστό να το τοποθετήσω εδώ.
Τα παιδιά χρειάζονται βοηθεια... Κυρίως εθελοντες γιατί είναι γύρω στα 15 άτομα...64396
 
Καλησπέρα Ιωάννα! Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Και όπως έγραψες, οι εθελοντές είναι σημαντική βοήθεια σε αυτές τις δράσεις! Μακάρι να συγκροτηθεί το προσωπικό και να εξακολουθήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ελληνική φύση! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top