Ασθένειες Βudgie με έλλειψη φτερων πανω απο τον χαλινο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Νομιζω πως του λειπουν καποια φτερα πανω απ τα ρουθουνακια του.. Το παρατηρισα προσφατα.. Κατα τ'αλλα η συμπεριφορα του ειναι κανονικη, τρωει και ειναι δραστηριος, περναει κανονικα την πτεροροια του χωρις να ριχνει πολλα φτερα.. Τι μπορει να ειναι;
 

Συνημμένα

  • CAM01290-1.webp
    CAM01290-1.webp
    5,9 KB · Προβολές: 68
  • CAM01289-2.webp
    CAM01289-2.webp
    5 KB · Προβολές: 65
  • CAM01284-1.webp
    CAM01284-1.webp
    5,8 KB · Προβολές: 61
Υπάρχει περίπτωση να είναι από την πτερόρροια, φαγούρες κτλ παρατήρησες καθόλου; Πρόσεχέ το τις επόμενες μέρες και ενίσχυσε την διατροφή με πολλά χόρτα και πρωτείνες αυγό κτλ. και μας ξαναλές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Ευχαριστω!Φαγουρες οχι ιδιαιτερα, μονο ξυνει καμοια φορα το κεφαλακι του με το ποδι του, αλλα αυτο το εκανε παντα μετα απ οταν καθαριζοταν.
 
Ναι κάποια ξυσίματα είναι φυσιολογικά, να προσέξεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό, απλά έχε τον νου σου :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Παλι καλα, ειχα αγχωθει 😛 Σ' ευχαριστω πολυ! :D
 
Τώρα στην πτερόρροια, πρέπει να το ψεκάζεις ελαφρά με νεράκι για να βοηθάς τα καινούργια φτεράκια που βγαίνουν. Πρόσθεσε λίγες σταγόνες μηλόξυδο στο νεράκι που θα το ψεκάζεις, πάντα βοηθάει στο πτέρωμα αυτό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Ευχαριστω Μαρια! Να σε ρωτησω και κατι αλλο απο εδω για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα.. Τελευταια εκει που καθεται αρχιζει και κουναει το κεφαλι του πανω κατω. Εχει τικ; 😕
 
Νομιζω πως τα ακαρεα φαινονται απ το ραμφος και τον χαλινο😕
 
Οι παπαγάλοι συνήθως κουνάνε το κεφάλι τους πάνω κάτω όταν είναι χαρούμενοι, ακούν αγαπημένο τραγούδι και χορεύουν κτλ. Πρόσεξε πότε το κάνει.
Τα ακάρεα εμφανίζονται με υπερκερατώσεις, για μύκητες σκέφτηκα και σε ρώτησα κάποια πράγματα που απάντησες αρνητικά.
 
Το κανει συνηθως οταν τον βγαζω απ το κλουβι μετα απο πολλη ωρα.. Και ναι αυτα που με ρωτησες δεν τα κανει, νομιζω δεν εχει καποιο συμπτωμα που να παραπεμπει σε παρουσια μυκητων, θα τον παρακολουθησω βεβαια και τις υπολοιπες μερες πως παει και αν δω κατι περιεργο θα σας πω!:D
 
Άρα εκφράζει την χαρά του, χορεύει κτλ. Μούτρο ο δικός σου, πλάκα έχει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Αστα αστα, μιλαμε για παπαγαλο με χαρακτηρα, μου χει παρει τα μυαλα😛
 
Back
Top