Γενικά Βudgie που δεν κουνιεται

antigoni33

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2010
Μηνύματα
41
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθειά σας. Ο πεθερός μου μας πήρε ένα budgie δώρο πριν 4 μέρες. ( και εγώ που έφαγα τον τόπο να βρω εκτροφέα...) Το πουλί σπανίως τρώει, μόνο τα σπόρια που μας δώσαν από το pet shop, τα οποία είναι άθλια, (μόνο ένα είδος σπόρου έχει να φανταστείτε, αύριο θα πάρω άλλα). Του έδωσα αυγο, μήλο, μπανάνα, μαρούλι, τίποτα. Νομίζω έχει πάθει κατάθλιψη γιατί το pet shop που μας το αγόρασαν τα είχε όλη μέρα έξω και πολλά μαζί, και τώρα είναι μόνος του και μέσα στο σπίτι. Μόνο χτες που τον βγάλαμε στο μπαλκόνι έβγαλε κάτι κραυγές, αλλαξε κλαδί και πέταξε λίγο στα κάγκελα. Κάθεται συνέχεια στο ίδιο σημείο και δεν κουνιέται. Δεν έχει παίξει με τα παιχνίδια. Και το κλουβί είναι τεράστιο καθώς είναι από το παλιό μας κοκατίλ. Τι να κάνω; Θα συνέλθει; Πρέπει να του πάρω συντροφιά; Έξω δεν θέλω να το έχω, φοβαμαι το άλλα πουλιά και το κρύο
 
Όλα τα πουλιά αλλά ειδικά οι παπαγάλοι είναι ψυχολογικά ευαίσθητοι στις αλλαγές περιβάλλοντος διαμονής τους και χρειάζονται χρόνο, να ηρεμήσουν και να ενταχθούν σ' αυτό.
Δώσε χρόνο στο πουλάκι να συνηθίσει και διάλεξε ένα σωστό σημείο όπου θα νοιώθε ασφάλεια αλλά και δεν θα κινδυνεύει από ρεύματα αέρος ή άλλες επιβλαβείς επιρροές.
Τους σπόρους που τρώει μην τους πετάξεις. Αγόρασε μια σωστή συσκευασμένη τροφή και ανακάτευε 50-50 την παλιά με την νέα, μειώνοντας συνεχώς την παλιά και αυξάνοντας την καινούργια.
Διάβασε καλά όσα περισσότερα άρθρα προτείνονται στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, εστιάζοντας κυρίως στην διατροφή και την ψυχολογία του πουλιού. Εκεί θα βρεις τα πάντα. Μην παραιτείσαι όταν βλέπεις πως δεν τρώει κάτι, θα επιμένεις, θα το πετάς και την επομένη θα ξαναπροσπαθείς. Κάποια στιγμή είναι σίγουρο πως θα αρχίσει.
Και το κλουβί είναι τεράστιο καθώς είναι από το παλιό μας κοκατίλ.
Προσοχή μήπως τα διάκενα στα κάγκελα είναι τέτοια που να χωράει το κεφάλι του και τραυματιστεί.
Πρέπει να του πάρω συντροφιά;
Αν θέλεις να προσπαθήσεις να το εξημερώσεις καλύτερα όχι προς το παρόν. Μπορείς αργότερα κάποιο ήμερο από εκτροφείο.
Έξω δεν θέλω να το έχω, φοβαμαι το άλλα πουλιά και το κρύο
Έξω για να το έχεις, πρέπει να έχεις κάνει πρόβλεψη για ασφάλεια από αρπακτικά, ήλιο, βροχή, αέρα. Εκτός αν το βγάζεις στον ήλιο κανένα 20 λεπτο και κάθεσαι κι εσύ μαζί του, όταν όμως ο καιρός είναι πάνω από 25 βαθμούς.
Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς μην διστάζεις να ρωτήσεις και όποιος γνωρίζει θα σου απαντήσει ευχαρίστως.
Καλά να περνάτε με το φιλαράκι σας!
 
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Απλά δεν ήξερα πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ηρεμήσει, μήπως αργήσω πολύ να κάνω κάτι, να επέμβω και το χάσουμε το πουλάκι. Θα διαβάσω ξανά τον οδηγό οπωσδήποτε
 
Όχι μην ανησυχείς, ήρεμο σημείο και λίγες επαφές με μαλακή φωνή τις πρώτες περίπου 10 μέρες. Και όχι φασαρία περιβάλλοντος.
 
Back
Top