Φροντίδα Γάντζοι ασφαλείας για κρεμαστά αξεσουάρ κλουβιού/πάρκου

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Εχθές ήρθε η κούνια της Αυγής. Είναι ωραία, με κομμάτια ξύλου που της αρεσει να διαλύει, θέλω να πω δαγκώνει ό,τι βρει μπροστά της, αλλά ο γάντζος του είναι όχι μόνο της πλάκας, αλλά και επικίνδυνος. Μοιάζει με αυτές τις συρμάτινες κρεμάστρες που δίνουν τα καθαριστήρια. Μεχρι τώρα δεν την έχει τραυματίσει (προφανώς, αλλιώς θα τσίριζα), αλλά έχει καταφέρει να βγάλει την κούνια και να την πετάξει κάτω ήδη μια φορά, κάτι που της έκοψε το αίμα. Με τι μπορώ να τον αντικαταστήσω και πού μπορώ να το προμηθευτώ? Ευχαριστώ

ΥΓ: Μιας και είμαστε σε θέματα ασφαλείας, το σκληρό πλαστικό είναι οκ για τα μπάτζι? Βλέπω παντού κατασκευές με κάτι πλαστικά πολύχρωμα κρικάκια που μοιάζουν να διασκεδάζουν τα παπαγαλάκια, αλλά φοβάμαι ότι ίσως είναι ακατάλληλα.
 

Συνημμένα

  • γαντζος.webp
    γαντζος.webp
    30,5 KB · Προβολές: 16
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Nausicaa τον γαντζο μπορείς να τον αντικαταστήσεις με parrot c clip(επισυνάπτω εικόνα). Τα έχω πάρει από aliexpress αλλά τα εχει και Amazon, eBay κλπ . Τα χρησιμοποιώ και σαν αλυσίδεςγια να σκαρφαλώνει αλλά και για να κρεμάω παιχνίδια.

Και ναι το σκληρό πλαστικό ειναι στα σεϊφ. Αρκεί να μην είναι πολύ μικρά τα κρικακια .
 

Συνημμένα

  • 69970BDA-9D96-4E11-84CD-62DFC8FEBEDA.webp
    69970BDA-9D96-4E11-84CD-62DFC8FEBEDA.webp
    18,2 KB · Προβολές: 6
Τέλεια, ευχαριστώ, ας ελπίσουμε ότι το ebay θα τα στείλει μέσα στο επόμενο εξάμηνο :Ρ Να υποθέσω ότι το ίδιο σχύει και για εκείνες τις πλαστικές διακοσμητικές χάντρες που έχουν κάποιες κυρίως κρεμαστές σκάλες?
 
  • Like
Αντιδράσεις: Darina
ας ελπίσουμε ότι το ebay θα τα στείλει μέσα στο επόμενο εξάμηνο :Ρ
Τα περίμενα 4 μήνες 😆😁

Να υποθέσω ότι το ίδιο σχύει και για εκείνες τις πλαστικές διακοσμητικές χάντρες που έχουν κάποιες κυρίως κρεμαστές σκάλες?
Δεν είμαι σίγουρη ποιες λες
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Γιατί δεν βάζεις ένα κρίκο που βάζουμε στα κλειδιά; Βρες ένα ανοξείδωτο και βάλε αφού πρώτα λυγίσεις το ήδη υπάρχον λιγάκι για να μην βγαίνει. Α τώρα είδα ότι βγαίνει ο γατζος οπότε είσαι κομπλέ.
 
@giannisv Το σκεφτόμουν, αλλά οι περισσότεροι έχουν επιχρωματισμό και δεν ξέρω τι έχει μέσα η μπογιά.
@Darina Κάποια άλλα πράγματα που είχα πάρει πήραν μόνο ένα, αλλά δεν έχουν στάνταρ χρόνο παράδοσης. Θα βάλωένα λινκ, επίσης ebay.
@HxC Καλή ιδέα, αν δεν έχουν χρώμα κι αυτά. Η Αυγή δαγκώνει τα πάντα!
κούνια με χάντρες
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα
Είμαι κ εγώ στο ψάξιμο για παιχνίδια, δεν το ήξερα πως είναι ασφαλές τα πλαστικά. Με την αλυσίδα της Darina μου ήρθαν στο μυαλό κάτι πλαστικές αλυσίδες που βάζουμε για σήμανση σε πάρκινγκ και οικοδομές, είναι άσπρο κόκκινο και νομίζω υπάρχη και μαύρο κίτρινο. Αυτές κάνουνε το μέτρο από 0,80 και με ένα πριονακι πιστεύω θα κόβονται εύκολα.
 
@kom Καλαίσθητο οπωσδήποτε, ασφαλές δεν ξέρω. Στα παπαγαλάκια αρέσει να μαδάνε πράγματα και το ύφασμα μποεί να τυς προκαλέσεις απόφραξη αν φάνε πολύ. Βεβαια έχω δοκιμάσει στην Αυγή, που γενικά δαγκώνει ό,τι βρει εκείνες τις βαμβακερές πατήθρες που έχουν σύρμα μέσα, και δεν το δακώνει, παρά μόνο για να κρατηθεί όταν μετακινείται. Άρα είναι και ανάλογα με το πουλάκι μάλλον.
 
@kom Δεν έχουν δόντια όμως, και το ράμφος των μικρών μας φίλων μπορεί να κόψει σάρκα. Σπανίως το κάνουν σε εμάς, αλλά πρόσφατα είδα μια εικόνα στο reddit όπου ένα μπάτζι πέρασε μια ελιά προσώπου για σπόρο και κυριολεκτικά την έκοψε, η κοπέλα έμεινε με τρύπα! Μακάο μπορεί να κόψει δάχτυλο 'ανετα...
 
@kom περπατουρα για budgie π.χ , λες να το κάνουμε πατέντα; :D
 
  • Like
Αντιδράσεις: kom
Back
Top