Αναπαραγωγή Γέννησε η κανάρα στην αυγοθήκη

giannhslfc

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2018
Μηνύματα
149
Πόλη
Βέροια
Καλημέρα. Έχω ένα ζευγάρι χωρισμένο (μόνο με το κάγκελο) και έχω ξεκινήσει εδώ και μέρες την αλλαγή διατροφής τους (λαχανικά, αυγό,αυγοτροφή, έξτρα σπόρους και ferti-vit με calci-lux στο νερό). Φωλιά δεν έχω τοποθετήσει ακόμα. Σήμερα το πρωί βρήκα αυγό στην αυγοθήκη. Επίσης πριν μερικές μέρες τα πουλάκια ήταν μαζί στο κλουβί για περίπου μια με δύο ώρες, καθώς έβγαλα το χώρισμα για να το καθαρίσω και είχα παρατηρήσει και την θυληκία καθόταν καμιά φορά μέσα στην αυγοθύκη. Υπάρχει περίπτωση να έχουν έρθει σε επαφή και να ξεκίνησε η αναπαραγωγική διαδικασία? Επίσης έβαλα φωλιά μόλις είδα το αυγό, και πήρα το αυγό και το έβαλα μέσα, έκανα καλά? Τι θα πρέπει να κάνω αποδω και πέρα? Ευχαριστώ.
 
Βάλε το αυγό στην φωλιά και περίμενε κάμπια βδομάδα μετά πέταξε το αν είναι άσπρο αλλιώς κάνε ωοσκοπηση να δεις αν είναι ασπορο ή ενσπορ
 
@giannhslfc έχεις καθυστερήσει. Βάλε φωλιά και υλικό και μόλις αρχίσει να χτίζει η κανάρα, βάλε και το αρσενικό μαζί. Το θηλυκό σου είναι προφανώς έτοιμο, οπότε ευχήσου να είναι εξίσου έτοιμος και ο αρσενικός.

Καλή συνέχεια.
 
Κατά τη γνώμη μου λίγες οι πιθανότητες, όμως 'ίσως' και να έχουν ζευγαρώσει. Για την επιστροφή του αρσενικού συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Stavros. Εγώ στη θέση σου θα έβαζα φωλιά με τσόχα, υλικό στο κλουβί, πιθανόν και λίγο υλικό μέσα στη φωλιά. Πιστεύω ότι θα την ετοιμάσει πολύ σύντομα, οπότε στη περίπτωση αυτή βάζεις μέσα στην έτοιμη φωλιά και το αυγό. Αν δεν έχεις πχ τσόχα ίσως προλαβαίνεις να αγοράσεις. Αν όχι, βάλε μόνο υλικό. Αν πάλι η φωλιά ετοιμαστεί αύριο, θα έβαζα το αυγό αύριο. Το ιδανικό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με ομοίωμα. Άποψή μου να βιαστείς. Καλή επιτυχία!
 
Καλησπέρα. Λοιπόν, έβαλα φωλιά με τσόχα και υλικό κανονικά, έβαλα το αυγό στη φωλιά και η κανάρα επέμενε να κάνει φωλιά στην αυγοθύκη. Ένωσα τα πουλιά. Έβγαλα και την αυγοθύκη και έβαλα άλλη μια φωλιά άλλου τύπου στο κλουβί. Το πρωί σήμερα βρήκα άλλο αυγό στον πάτο του κλουβιού, σπασμένο. Η κανάρα γενικά παίρνει υλικό αλλά νομίζω πως ψάχνει την αυγοθύκη 😅 Έβαλα λοιπόν και τρίτη φωλιά, αυτή τη φορά εσωτερική( καλαθάκι) για να δω πως θα αντιδράσει σε αυτή. Έκανα καλά? Μπορώ να κάνω κάτι άλλο? Ευχαριστω.
 
Έβαλα λοιπόν και τρίτη φωλιά, αυτή τη φορά εσωτερική( καλαθάκι) για να δω πως θα αντιδράσει σε αυτή. Έκανα καλά?
Ναι έκανες καλά. Ίσως για κάποιο λόγο φοβάται τις κλειστές εξωτερικές φωλιές, οπότε μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει την εσωτερική. Θα φανεί. Ενημέρωσε για τη συνέχεια.
 
Καλημερα αφαιρεσε την αυγοθηκη και αφου εχεις την εσωτερικη φωλια βαλτην εκει που ειχες την αυγοθηκη ,θα δεις οτι η καναρα σου θα την δεχτει αμεσως δωστης και νημα και ολα θα πανε καλα!
 
Καλημέρα. Λοιπόν τα πουλάκια τα έχω μαζί εδώ και 8 μέρες. Η κανάρα τέλειωσε τη φωλιά πριν 2 μέρες, τα πουλιά επίσης ήρθαν σε επαφή καθώς τα είδα. Και σήμερα το πρωί βρήκα αυγό στη φωλιά και να το κλωσάει. Είναι το τρίτο αυγό που κάνει σε διάρκεια 9 ημερών. Όπως είπα έκανε το πρώτο αυγό στην αυγοθύκη, το δεύτερο μετά απο 2 μέρες το βρήκα στον πάτο του κλουβιού ενώ είχα ήδη τοποθετήσει τις φωλιές και τελικά αφού επέλεξε τη φωλιά που ήθελε απο τις 3 που της έβαλα, έκανε φωλιά μετά απο 5 μέρες και σήμερα βρήκα και το 3ο αυγό να το κλωσάει (προφανώς δεν το βγάζω απτη φωλιά). Δεν κατάλαβα πως γίνεται μετά απο τόσες μέρες να ξαναέκανε αυγό και πχ δεν το έκανε μετά απο 1-2 μέρες? Γίνεται να υπάρχει τέτοια απόκλιση? Ευχαριστώ.
 
Καλημέρα. Τελικά ναι έκανε μέχρι στιγμής 4 αυγουλάκια
Αντε με το καλο να εχεις και σε λιγες μερες πουλακια ,την φωλια τελικα την εβαλες εκει που προσπσαθουσε να κανει φωλια στην αυγοθηκη η σε αλλο μερος ?
 
Καλημέρα. Ο πρώτος νεοσσός είναι γεγονός. 😄 Απο τα 5 αυγουλάκια το ένα το πέταξε πριν μερικές μέρες μόνη της η κανάρα στον πάτο του κλουβιού (δεν υπήρχε πουλάκι μέσα), στο δεύτερο αυγό το πουλάκι ήταν νεκρό και το απομάκρυνα απο τη φωλιά, και στο τρίτο έγινε η εκόλαψη κανονικά. Σήμερα περιμένω και το δεύτερο πουλάκι και ίσως αύριο και το τρίτο. Δεν έγινε ταυτόχρονα η εκόλαψη καθώς δεν άλλαξα τα αυγά με ομοιώματα. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει, μπόρω να βγάζω το κλουβί έξω στον ήλιο τις πρωινές ώρες, καθώς είναι μέσα στο σπίτι, τώρα που έχω πουλάκια ή δεν θα ήταν καλό? Υπάρχει κίνδυνος εγκατάληψης και σε αυτή την περίπτωση? Ευχαριστώ.
 
Γιαννη καλημερα κατα την αποψη μου καλυτερα να τα αφησεις εκει που ειναι χωρις πολλα πολλα γιατι οι μετακινησεις ειναι επικυνδυνες ,υπομονη λοιπον για να μην εχεις προβληματα !Δεν θα παθουν τιποτα αν δεν τα βλεπει ο ηλιος για λιγο διαστημα!
[automerge]1619016762[/automerge]!
 
Back
Top