Αναπαραγωγή Γέννησε ο αρσενικός (;) αβγό;

ChristosR.

PB New Member
Εγγραφή
10 Νοε 2008
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα

Σήμερα που πήγα να καθαρίσω τη ζευγαρώστρα βρήκα στη πλευρά του αρσενικού(;) ενα μισοσπασμένο αβγό(με νερουλό κρόκο να το πω).
Σύντομο ιστορικό
Αγόρασα τον Οκτώβριο ένα αρσενικό κοκκινόμαυρο καναρίνι το οποίο μεχρι σήμερα δε το έχω ακούσει να κελαηδάει. Πρόσφατα πήγα μαζί με το καναρίνι σε ένα petshop να αγοράσω ένα θηλυκό αλλά και να επιβεβαιώσω ότι το κοκκινόμαυρο ήταν όντως αρσενικό. Πράγματι ο ιδιοκτήτης του με διαβεβαίωσε και μου έδειξε ότι, είναι αρσενικό.Αγόρασ λοιπόν το θηλυκό και ξεκίνησα τη διαδικασία γνωριμίας και ζευγαρώματος. Το αρσενικό μετά απο δύο εβδομάδες άρχισε να παίρνει χαρτί απο τον πάτο του κλουβιού και να το τοποθετεί στη μπανιέρα του, στη ποτίστρα του και να πηγαινοέρχεται νευρικά απέναντι απο το θηλυκό. Πρόωρα βάζω εξωτερική φωλιά και νήμα και βγάζω το διαχωριστικό. Ο αρσενικός τα ίδια με το χαρτί και το νήμα αλλά δε τα τοποθετούσε στη φωλιά. Η θηλυκιά αδιάφορη. Τα επαναφέρω λοιπόν στη προηγούμενη κατάσταση προετοιμασίας. Ο αρσενικός μέχρι σήμερα μόνο κάτι τσίου λέει και η συμπεριφορά του με το χαρτί είναι η ίδια!
Η συμπεριφορά των πουλιών είναι κατά τα άλλα φυσιολογική(τρώνε, είναι ζωηρά).
Μήπως έχω τελικά δύο θηλυκά;Θα ήθελα τη γνώμη-συμβουλή σας

ΥΓ:Σας επισυνάπτω φωτογραφίες απο τον αρσενικό,θηλυκιά, κλουβί, αβγό, κοιλιά αρσενικού

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χρήστος
 
φωτογραφίες

φωτογραφίες part1
 

Συνημμένα

  • IMG_2582.webp
    IMG_2582.webp
    13,1 KB · Προβολές: 118
  • IMG_2583.webp
    IMG_2583.webp
    8,8 KB · Προβολές: 115
  • IMG_2584.webp
    IMG_2584.webp
    8,1 KB · Προβολές: 118
  • IMG_2589.webp
    IMG_2589.webp
    10,7 KB · Προβολές: 105
φωτογραφίες

φωτογραφίες part2
 

Συνημμένα

  • IMG_2606.webp
    IMG_2606.webp
    5,8 KB · Προβολές: 80
  • IMG_2607.webp
    IMG_2607.webp
    9,5 KB · Προβολές: 84
  • IMG_2608.webp
    IMG_2608.webp
    8,6 KB · Προβολές: 89
  • IMG_2609.webp
    IMG_2609.webp
    9,2 KB · Προβολές: 93
Καλύτερα να μιλήσουν οι ειδικοί, μα μου φαίνεται πως έχεις δύο θηλυκές
 
φωτογραφίες

φωτογραφίες part3
 

Συνημμένα

  • IMG_2610.webp
    IMG_2610.webp
    5,9 KB · Προβολές: 111
  • IMG_2614.webp
    IMG_2614.webp
    5,2 KB · Προβολές: 112
  • IMG_2617.webp
    IMG_2617.webp
    2,5 KB · Προβολές: 100
  • IMG_2618.webp
    IMG_2618.webp
    2,1 KB · Προβολές: 102
φωτογραφίες

φωτογραφίες part 4
 

Συνημμένα

  • IMG_2625.webp
    IMG_2625.webp
    3,9 KB · Προβολές: 111
  • IMG_2626.webp
    IMG_2626.webp
    3,1 KB · Προβολές: 109
τελικα τα χεις χωρισμενα ή οχι; Τι εννοεις στην πλευρα του αρσενικου αφου εχεις βγαλει το χωρισμα;
 
Οι φωτό είναι θολές και νομίζω ότι δε μπορεί κάποιος να καταλάβει το φύλο. Διάβασε εδώ Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια και μετά κοίταξέ τα. Αν όντως είναι αρσενικό τότε ξεκίνα προετοιμασία μέχρι να πυρώσει η θυλικιά. Πάντως το ότι δεν κελαϊδά είναι κάπως ανυσηχητικό. Και αυτό γιατί είτε πρόκειται για παθολογικό παράγοντα (δεν το νομίζω) ή για πολύ νεαρό πουλί (είναι φετινό αφού έχει μπλέ δαχτυλίδι). Οπότε περίμενε μέχρι τον Μάρτιο.
 
Το αυγό βρέθηκε στην πλευρά του αρσενικού και συζητάμε
για το φύλο του; ή όλο αυτό είναι σενάριο για να μας κινήσεις το ενδιαφέρον;
Το αυγό βρέθηκε κατα την διάρκεια που ήσαν χωρισμένα τα πουλιά ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
 
Κύριε Μάκη καλημέρα.Βρέθηκε στη πλευρά του αρσενικού. Τα έχω εδώ και μέρες χωριστά στη ζευγαρώστρα. Η απόρια μου είναι πως δύο πωλητές petshop εμπειρότεροι και εξειδικευμένοι μου είπαν πως είναι αρσενικό και αυτο έκανε αβγό. Τις φωτογραφίες τις έστειλα γιατί διάβασα σε ένα post ότι το φύλο των καναρινιών χρώματος μπορεί να καταλάβει κάποιος και απο το χρωματισμό του ράμφους αλλά και απο τη σωματοδομή τους.
 
Κώστα καλημέρα. Τα έχω διαβάσει τα άρθρα και έτσι προσπάθησα να δω το φύλο του καναρινιού. Το καναρίνι δεν έχει παρόμοιο πέος όπως στην εικόνα του αρσενικού καναριού.
Οι φωτογραφίες ήταν καλύτερης ανάλυσης αλλά δεν μπορούσα, λόγω μεγέθους, να τις ανεβάσω.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου
Χρήστος
 
Κύριε Μάκη καλημέρα.Βρέθηκε στη πλευρά του αρσενικού. Τα έχω εδώ και μέρες χωριστά στη ζευγαρώστρα. Η απόρια μου είναι πως δύο πωλητές petshop εμπειρότεροι και εξειδικευμένοι μου είπαν πως είναι αρσενικό και αυτο έκανε αβγό. Τις φωτογραφίες τις έστειλα γιατί διάβασα σε ένα post ότι το φύλο των καναρινιών χρώματος μπορεί να καταλάβει κάποιος και απο το χρωματισμό του ράμφους αλλά και απο τη σωματοδομή τους.

Χρήστο όσο κι' άν νομίζουμε οτι είναι κάτι εύκολο απο μια ηλικία και μετά να ξεχωρίσουμε
τα πουλιά πάντα υπάρχουν περιπτώσεις που μας κάνουν την ζωή δύσκολη ακόμα και σε κάποιους απο εμάς
που έχουμε μια σχετική εμπειρία. Το λέω για να μη καταδικάσουμε
τους πωλητές χωρίς κάποια ελαφρυντικά.:)
Τώρα πλέον όμως δεν μπορούμε να συζητάμε για το φύλο του πουλιού. Είναι Θηλυκό!
 
Δε θέλω να τους καταδικάσω. Θα τα κρατήσω τα καναρίνια έτσι και αλλιώς.Απλώς επειδή η εμπειρία του ζευγαρώματος φάντάζομαι είναι μοναδική και θέλω να κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για να τη παρακολουθήσω έγκαιρα(ωα πάω να αγοράσω ένα αρσενικό).

Ευχαριστώ για την απάντηση σας
Χρήστος
 
Mε το καλό η νέα αγορά, αλλά μην βιαστείς να βαλεις αμέσως μαζι το νεο πουλί με τα θηλυκά σου! Να είσαι πολύ προσεχτικός στην επιλογή του πουλιού και φρόντισε να τηρήσεις την καραντίνα οπωσδήποτε.

Επίσης ενημερώσου εδώ απο τα πολύ χρήσιμα αρθρα που υπάρχουν εδω Αναπαραγωγη καναρινιών, παπαγάλων, ωδικών κατοικίδιων πουλιών
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
το σιγουρο ειναι οτι ειναι πανεμορφα, τωρα απο αυτα που λες οτι εγινε η εχεις το πουλι θαυμα η απλα ειναι ενα ομορφο θυληκο καναρινι. Καραντινα 1000%.
 
εχω και γω το ιδιο προβλημα μ λενε ειναι αρσενικο αλλα ουτε κελαηδαει ουτε τιποτα... ασε π ξεκινησε να κοβει χαρτη απο κατω..΄ :0
 
Στη φωτο part4 που δειχνεις την κοιλια του καναρινιου στην πρωτη απο τις 2 φωτο αν και ειναι θαμπες μπορω με σιγουρια να σου πω οτι ειναι θυλικο. Στις φωτογραφιες που δειχνεις τα πουλια στα κλουβια δεν μπορει κανεις να πει αν ειναι αρσενικα η θυλικα. Οι πετσοπαδες εκαναν λαθος γιατι προφανως το πουλι οταν το ειδαν δεν ηταν πυρωμενο. Μονο σε 3 περιπτωσεις μπορεις να καταλαβης το φυλλο των καναρινιων, οταν κελαηδαει εντονα και συνεχομενα, οταν ειναι πυρωμενα, οταν κανουν αυγο. Σε καμια αλλη περιπτωη δεν μπορεις να πης με σιγουρια.
 
Back
Top