Αναπαραγωγή Γέννησε το κοκατίλ μου χωρίς αρσενικό

Spyros2308

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2020
Μηνύματα
5
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σήμερα το απόγευμα καθώς πήγαινα να αλλάξω τροφή και νερό στο κοκατιλ μου το έβλεπα στην γωνία να κάθεται.Έβαλα το χέρι μου και φάνηκε να μην του αρέσει.Μετα από λίγη ώρα που ξανά πήγα είχε κάνει ένα αυγουλακι χωρίς κάποιο αρσενικό κοντά, καθώς στο κλουβί είναι μόνο του.
Την έχω γύρω στον έναν χρόνο και την πήρα όσο ήταν μικρή και την τάιζα με σύριγγα. Χρειάζομαι βοήθεια καθώς δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω με το αυγό.
 
Σπύρο, θα πρέπει εκτός απο να της προσφέρεις άμεσα ασβέστιο να αυξήσεις το συντομότερο τις ώρες του βραδινού ύπνου στις 14-15 ώστε να βγει απο τη φάση ωοτοκίας. Αυτό θα της δώσει το σήμα ότι είναι χειμώνας (μικρές ημέρες), θα μικρύνουν οι γονάδες της και θα σταματήσει η παραγωγή ορμονών και κατά συνέπεια η παραγωγή αυγών. Τα κοκατίλ είναι απο τα πιο ευπαθή είδη για χρόνια παρατεταμένη ωοτοκία (παθολογική κατάσταση) και δυστοκία.

Γενικά, για όλο το χρόνο είναι καλό να κρατάς τις ώρες του σκοταδιού τουλάχιστον στις 12 ή πάνω απο 12.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όλα τα πουλιά μπορούν να παράγουν αυγά σαν τις κότες, με ή χωρίς αρσενικό, με ή χωρίς ζευγάρωμα. Γιαυτό πρέπει να είμαστε εξ αρχης ενημερωμένοι για το φύλο και τους τρόπους ελέγχου των ορμονών, που, όπως λέει και ο Φοίβος, βασικά είναι ο σταθερός ύπνος πάνω από 12 ώρες την ημέρα. δεν χαϊδεύουμε πουθενά πέραν του κεφαλιού, λαιμού και μάγουλων. Αυγό/Αυγοτροφη μόνο σε εποχές πτερόρροιας συχνά, αλλιώς κάθε 2 εβδομάδες περίπου.

Θα πρότεινα να μιλήσετε με έναν καλό πτηνίατρο, καθώς είναι μικρή, δεν έχει γίνει διατροφική προετοιμασία, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σημαντικά θρεπρικά συστατικα που χρειάζεται η ίδια, και τα κοκατίλ συχνά δύσκολα σταματούν άπαξ και αρχίσουν τα αυγα, κάτι που θα την επιβαρύνει πολύ σε βάθος χρόνου, πόσο μάλλον αν προκύψουν επιπλοκές λόγω ηλικίας.

Το αυγό είναι άσπορο, δλδ δεν περιέχει έμβρυο, και μπορεί να πεταχτεί.
 
Εχω 18 χρονια African grey και απο "Πετρος" που νομιζα εγινε μανα😂Έχουμε δυο ασπορα αυγα μεχρι τωρα αλλα νομιζω θα κανει και αλλο!Η γιατρος μας χορηγησε σταγονες ασβεστιο που ειναι απαραιτητο και της χορηγησε και ενεσιμο ασβεστιο για να την καλυψει αμεσα
 
Back
Top