Γενικά Γίναμε πολύτεκνη οικογένεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης skytiger
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

skytiger

PB Member
Εγγραφή
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
683
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Η οικογενεια μας εγεινε πολυτεκνοι με την αφιξη νεου μελους στην οικογενεια των φτερωτων μου φιλων. Ενα πανεμορφο μικροσκοπικο οργανελι. Τωρα πρεπει να στρωθω στο διαβασμα μιας και δεν κατεχω και πολλα απο αυτο το ειδος πουλιου! Να μου ζησουν. :)
 
δεν εχω ιδεα ανεστη. Μου το χαρισανε. Απλα ο φιλος μας μας ειπε πως δυσκολα να βρεις τετοια πουλια σε πετ σοπ:). Καλο ειναι αμα ξερει καποιος κατι να με διαφωτιση και εμενα:D
 
Το ουργανέλι είναι η μικρότερη σε μέγεθος ευρωπαϊκή σπίζα και ο πιο κοντινός συγγενής του καναρινιού. Επίσης, είναι ένα πουλί χωρίς δυσκολία στην αναπαραγωγή. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι πολύ διαδεδομένο, αφού δεν έχει τόσο εντυπωσιακό κελάηδισμα όπως άλλες σπίζες. Το τραγούδι του, αν και περιέχει αρκετά γυρίσματα, διακρίνεται από πολύ υψηλούς τόνους σε μεγάλη ένταση. Το χρώμα του ουργανελιού είναι κιτρινοπράσινο στο αρσενικό, ενώ το θηλυκό έχει μαύρες γραμμές στην κοιλιά και ελάχιστο κίτρινο στους ώμους και την ουρά.
Για τη διαμονή του δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αν και θα ήταν καλό να υπάρχει πρασινάδα στο κλουβί του για να νοιώθει ασφάλεια. Μπορούμε να το κρατήσουμε και σε μεικτό πτηνοτροφείο, αφού δεν δημιουργεί προβλήματα με άλλα είδη πουλιών και είναι αρκετά κοινωνικό και ανεκτικό είδος. Η διατροφή του ουργανελιού αποτελείται από σπόρους για αγριοπούλια, φρούτα και λαχανικά όπως και για τις περισσότερες σπίζες. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής και της πτερόρροιας χρειάζονται ζωική τροφή (πολτό εντόμων, ζωντανά έντομα ή αυγοτροφή) για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε πρωτεΐνες.
Απόσπασμα από http://www.birdsworld.gr
 
Σε ευχαριστω καλη μου σισσυ. Ολο και καποιος θα ξερει να μας πει για τα οργανελια:D
 
Να σου ζήσει. Γίνεται πολύ ήμερο και έχει πολύ ωραίο κελάηδισμα (για μένα τουλάχιστον)
Και μία ερώτηση: Είναι δαχτυλιδωμένο;
 
Βασιλη σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες.συγουρα υωρα θα μου φανουνε χρησιμες
 
Ειναι ομορφο να χαιρεσαι το νεο μελος της οικογενεια σου.
 
ετσι μου ειπε και ο φιλος μας. εχει φανταστικο κελαηδιμα. Οχι δεν εχει δαχτυλιδι αλλα δεν ειναι ουτε ενος χρονων. Το ειχε μαζει με αλλα καρδερινια και ενα ακομα οργανελι σε μεγαλη κλουβα.:)
 
συγουρα βασιλη δεν το ξερω. Αλλα και απο την αλλη πιστευω πως ο φιλος που μου το χαρισε δεν πιστευω να μου ειπε και ψεμματα μιας και ασχολητε χρονια με αναπαραγωγη και μη πουλιων.:) το αποτελεσμα μετραει... Πως εγω εχω ενα πανεμορφο μικροσκοπικο πλασματακι τωρα στην κατοχη μου και πρωτευων μου ειναι η φροντιδα του:D
 
Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι σου είπε ψέματα, απλά κι αυτός δεν μπορεί να είναι σίγουρος (εκτός κι αν το έπιασε μικρό ακόμη). Τέλος πάντων, η φροντίδα του πάνω από όλα και μια παραπάνω επειδή είναι πουλί που έχει ζήσει στη φύση. Κάντου τη διαμονή όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη, το δικαιούται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Βασιλη συγουρα εγω κανεναν σας δεν λεω ψευτη. εξαλου και εγω μαθαινω ακομα. Τωρα οπως ειπες και εσυ να φροντισω να ειναι καλη η διαμονη του οσο καιρο θα ειναι μαζι μου.σε ευχαριστω και παλι για οτι πληροφορια μου εχεις δωσει:)
 
να χαιρεσαι το πουλακι σου ειχα και εγω παλια ενα σκαρθι(οργανελι)και εχουν πολυ ωραιο κελαιδημα.
 
Back
Top