Γενικά Γίνεται δύο καναρίνια να συγκατοικούν μονίμως στο ίδιο κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Είναι μια πολύ απλή ερώτηση αλλά από την έρευνα που έκανα και εδώ στο φόρουμ δεν κατέληξα σε ένα οριστικό συμπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα, σκέφτομαι μακροπρόθεσμα να έχω ένα θηλυκό ως μόνιμη συγκάτοικο στη ζευγαρώστρα που μένει ήδη ο αρσενικός μου. Γίνεται αυτό ή θα είμαι σε μια συνεχή διαδικασία πυρώματος;
Για ξεχωριστό κλουβί, εκτός από την προσωρινή διαδικασία της καραντίνας, δεν θέλω λόγω έλλειψης δικού μου χώρου.
 
Παύλο, δεν θεωρείται σωστό. Σε περίοδο ξεκούρασης τα πουλιά είναι καλό να ζουν χώρια και χωρίς οπτική επαφή. Επίσης χρειάζονται ευρύχωρα κλουβιά. Δύο ή περισσσότερα θηλυκά μπορούν να ζουν μαζί αλλά τα αρσενικά πρέπει να τα έχεις χωριστά διότι δεν θα μπορείς να ελέγξεις την αναπαραγωγική περίοδο.
 
Καλημέρα, το καλύτερο είναι να τα έχεις χωριστά καθώς μετά το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου θα πρέπει να ξεκουραστούν. Επίσης έχεις να περάσουν και πτερορροια στο τέλος του καλοκαιριού. Οπότε σίγουρα χώρια.
 
. Για ξεχωριστό κλουβί, εκτός από την προσωρινή διαδικασία της καραντίνας, δεν θέλω λόγω έλλειψης δικού μου χώρου...

Να σου θυμίσω τις διπλές και τριπλές ζευγαρώστρες αλλά και τα πολυόροφα κλουβιά/ζευγαρώστρες με 2+ ορόφους.
Όλα τα παραπάνω δεν πιάνουν πολύ ζωτικό χώρο και μπορείς να τα τοποθετήσεις όπου και το μονό κλουβί εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων πχ ράφι.
 
Να σου θυμίσω τις διπλές και τριπλές ζευγαρώστρες αλλά και τα πολυόροφα κλουβιά/ζευγαρώστρες με 2+ ορόφους.
Όλα τα παραπάνω δεν πιάνουν πολύ ζωτικό χώρο και μπορείς να τα τοποθετήσεις όπου και το μονό κλουβί εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων πχ ράφι.
Είναι και αυτό μια καλή σκέψη. Αλλά από την άλλη τώρα με απονθάρρυναν οι σκέψεις να τα έχουμε χώρια.
Η απορία που μου δημιουργείται όμως τώρα είναι, στις μεγάλες κλούβες που έχετε κάποιοι κοπάδι, απομονώνετε επίσης τα θηλυκά από τα αρσενικά;
 
Κοίταξε να δεις όσο αφορά τα καναρίνια φωνής πρέπει να χωρίζουμε τα αρσενικά σε ατομικά κλουβιά μόλις απογαλακτιστούν ή το αργότερο μετά την 1η πτερρόροια.
Τα υπόλοιπα είδη θεωρητικά μπορούν να ξεχειμωνιάσουν όλα μαζί σε ευρύχωρες κλούβες αλλά απαραιτήτως τα χωρίζουμε με τον ερχομό της άνοιξης.
 
Εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με των Σπύρο, αλλά μια φορά που σκέφτηκα να βάλω τα θηλυκά μου μαζί, όταν είδα αυτό το μετάνιωσα, και τα χώρισα αμέσως.

Έλαβαν θέση μάχης.

View attachment received_2522099324732942.mp4

Τώρα είναι και στα πουλιά.
 
Αυτό που έχω δει σε εμένα είναι ότι, αν υπάρχουν δύο αρσενικά σε σχετικά μικρό χώρο, σχεδόν πάντα συγκρούονται. Νομίζω ότι τα καναρίνια είναι από τα πουλιά που αγαπούν να είναι μόνα, όταν δεν είναι περίοδος αναπαραγωγής. Ακόμα και στη φύση συσπειρώνονται σε μικρά κοπάδια, για να βρίσκουν τροφή και να αποφεύγουν πιο εύκολα τα αρπακτικά. Δεν νομίζω ότι είναι από τα πουλιά που κουρνιάζουν όλα μαζί στο ίδιο κλαρί, κολλητά το ένα στο άλλο (όπως τα παραδείσια ζεβράκια).
 
όταν είδα αυτό το μετάνιωσα, και τα χώρισα αμέσως.

Η αιτία των καυγάδων είναι ο καθορισμός της ιεραρχίας στο χώρο. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και δεν συγκρίνονται με τις διαμάχες μεταξύ των αρσενικών. Άν τις έχεις ακόμη χωριστά, βάλ' τες ξανά μαζί. Είναι προτιμότερο να μοιράζονται μια ευρύχωρη ζευγαρώστρα, παρά να είναι απομονωμένες σε ατομικά κλουβιά.
 
Της έχω σε δύο διαφορετικές ζευγαρώστρες μόνες τους αν δεν συντρέχει κίνδυνος να τής βάλω σε μια γιατί θέλω να πάρω ένα ακόμη ζευγάρι.

Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Φρόντισε απλά να υπάρχει επάρκεια τροφής στο κλουβί και να αναλογεί μια ταΐστρα στην καθεμία.
 
Back
Top