Αναπαραγωγή Γίνεται ζευγάρι κοκατίλ αντίθετου φύλου να κάνουν άσπορα αυγά;

kat3rinaa

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2023
Μηνύματα
7
Καλησπέρα, είμαι κάτοχος δύο κοκατίλ και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι είναι ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Πριν λίγους μήνες τα πέτυχα να ζευγαρώνουν και από τότε τους πήραμε μία φωλιά ώστε να κάνουν τα αυγά εκεί. Το θηλυκό έκανε αν θυμάμαι καλά 6 με 8 αυγά, όχι σε μία μέρα μέσα αλλά σταδιακά ( λίγα λίγα δηλαδή ). Είχα ενημερωθεί για το πόσες μέρες χρειάζονται για να βγουν οι νεοσσοί από το αυγό αλλά απ' ότι φάνηκε δεν βγήκαν ποτέ. Είχε σταματήσει από τότε να κάνει αυγά αλλά πρόσφατα ξανά άρχισε να γεννάει ένα αυγό σε άκυρες μέρες μέσα στον μήνα και όχι στην φωλιά αλλά έξω από αυτήν όπου πέφτουν και μερικές φορές σπάνε. Διάβασα σχετικά forums και άρθρα για να σιγουρευτώ για το φύλο τους και να μάθω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά δεν βοήθησαν ιδιαίτερα ( θα το εκτιμούσα αν μου προτείνατε κάποια forums που μπορεί να μου έχουν ξεφύγει ), παρόλα αυτά έμαθα τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει το θηλυκό να γεννάει αλλά κυρίως θα ήθελα να μάθω γιατί συμβαίνει και αν κάνω κάτι λάθος γιατί μας έχει ανησυχήσει αυτό το θέμα.
 
Γίνετε , διότι δεν είναι όλα το ζώα γόνιμα δλδ μπορεί να δημιουργήσει γόνους , βέβαια μπορεί να μην είναι στείρος απλά να του λείπουν βασικές ορμόνες. Θέλω να κάτσεις να σκεφτείς ότι σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία τον γονέων κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής ( δεν θέλουμε μεγάλους πολύ μεγάλους γονείς αλλά και ούτε να είναι πολύ μικρά σε ηλικία), η διατροφή του αρσενικού ( μπορεί να λείπουν βασικά στοιχεία,για αυτόν κατά την διάρκεια αυτήν οι περισσότεροι περνούν ειδικές τροφές), ωστόσο για την θυλικια αυτό οφείλεται όταν το ζωντανό καταναλώνει πολύ μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μπορείς να το διορθώσεις προσθέτοντας της περισσότερες ώρες ύπνου και να μην δίνεις σε τόσο μεγάλη συχνότητα τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο ( αυγοτροφη, κόκαλο σουπιάς κλπ) . Στη συνέχεια έχεις βεβαιωθεί ότι είναι ζευγάρι ότι αγαπιούνται και τα συναφή το ότι έτυχε μία φορά να κάνουν ερωτική πράξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ζευγάρι? Τέλος έχει σιγουρευτεί ότι δεν έχουν κοινή καταγωγή δηλαδή δεν προέρχονται από κοινό πρόγονο?
[automerge]1684597975[/automerge]
Οι δύο τελευταίες ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με την μειωμένη αναπαραγωγηκοτητα απλά ρωτάω διότι πρέπει να υπάρχει προσοχή διότι αν είναι από το ίδιο γένος υπάρχει πιθανότητα να γεννηθούν γονιό πείνα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο για την πρώτη ερώτηση που έθεσα θα ήθελα να μου δώσεις περισσότερο βάση!!!
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα.
Για να ηρεμήσουν οι ορμόνες τους θα πρέπει να αυξήσεις τις ώρες του ύπνου σε 12-14.
Στα ζευγαρώματα μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού.
είμαι σχεδόν σίγουρη ότι είναι ένα θηλυκό και ένα αρσενικό.
Ανέβασε φωτογραφίες, πρόσωπο, πλάτη για να σου πουν οι φίλοι που ασχολούνται την γνώμη τους.
Υπάρχει και η εξέταση DNA που μπορεί να δείξει το φύλο τους με σιγουριά.
όταν το ζωντανό καταναλώνει πολύ μεγάλες ποσότητες ασβεστίου,
Στο θέμα του ασβεστίου δεν υπάρχει περίπτωση υπερδοσολογίας, ο οργανισμός τους απορροφά την ποσότητα που χρειάζονται και το υπόλοιπο απορρίπτεται με τα ούρα.
 
Θέλω να κάτσεις να σκεφτείς ότι σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία τον γονέων κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής
Τα κοκατίλ μου τα έχω ένα χρόνο και κάτι μήνες ωστόσο δεν είμαι σίγουρη για την ηλικία τους αφού τα αγοράσαμε από petshop και δεν μας έδωσαν πληροφορίες όμως το αρσενικό φοράει δακτυλίδι κόκκινου χρώματος αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω τι γράφει επειδή δεν είναι εξημερωμένα.
Στη συνέχεια έχεις βεβαιωθεί ότι είναι ζευγάρι ότι αγαπιούνται και τα συναφή το ότι έτυχε μία φορά να κάνουν ερωτική πράξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ζευγάρι?
Να σας πω την αλήθεια δεν τα παρατηρώ πολύ μέσα στην μέρα οπότε ούτε εγώ ξέρω αλλά παρόλα αυτά το μόνο που γνωρίζω είναι ότι τα πάνε καλά μεταξύ τους και δεν μαλώνουν.
Τέλος έχει σιγουρευτεί ότι δεν έχουν κοινή καταγωγή δηλαδή δεν προέρχονται από κοινό πρόγονο?
Όχι γιατί όπως ανέφερα παραπάνω τα πήρα από μαγαζί, τα βρήκαμε στο ίδιο κλουβί ωστόσο και μόνο το αρσενικό έχει δακτυλίδι. Επίσης, το αρσενικό είναι λουτίνο κοκατίλ ενώ το θηλυκό γκρι, δεν ξέρω αν έχει καμία σημασία αυτό αλλά το αναφέρω σε περίπτωση που δείχνει κάτι αυτό.
Στα ζευγαρώματα μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού.
Εγώ δεν είχα σκοπό να τα βάλω σε αναπαραγωγική φάση ούτε να κάνουν αυγά απλά έτυχε και έγινε αυτό και θεώρησα ότι αφού έγινε ερωτική πράξη το θηλυκό θα κάνει αυγά και δεν ήθελα να στερήσω αυτή την ευκαιρία οπότε έκανα ό,τι μπορούσα για να γεννήσει κανονικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα. Πες μας τι έμαθες σχετικά με αυτό.
Ξέρω ότι για να σταματήσει το θηλυκό να γεννάει πρέπει να μειώσω τις ώρες που βλέπουν το φως της ημέρας και να κοιμούνται πιο πολλές ώρες
 
Ναι, και πιστεύω ότι 12 ώρες ανεμπόδιστου νυχτερινού ύπνου, πιθανά να εξαλείψουν την κατάσταση. Τώρα το πως επιτυγχάνεται αυτό...έχεις κάποιο δωμάτιο που να μπορεί να γίνει σκοτεινό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
 
πιστεύω ότι 12 ώρες ανεμπόδιστου νυχτερινού ύπνου, πιθανά να εξαλείψουν την κατάσταση
έχεις κάποιο δωμάτιο που να μπορεί να γίνει σκοτεινό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Λίγο δύσκολο, δεν νομίζω να έχω ένα δωμάτιο που μπορεί να μείνει τόσες ώρες στο σκοτάδι και χωρίς να μπαίνει κανείς μέσα. Εμείς τα σκεπάζουμε με ένα πανί, σαν τραπεζομάντιλο, και τα αφήνουμε σε ένα δωμάτιο που δεν ανοίγουμε συχνά τα παράθυρα για να μπαίνει φως αλλά πηγαινοερχόμαστε στο δωμάτιο.
 
@kat3rinaa , ας ρωτήσουμε και τη @Sissy , που φαίνεται ιδιαίτερα επινοητική, μήπως κι έχει κάποια ιδέα για το πως θα συσκοτιστεί ένα κλουβί σε δωμάτιο με φως και διερχόμενους...
 
@kat3rinaa , ας ρωτήσουμε και τη @Sissy , που φαίνεται ιδιαίτερα επινοητική, μήπως κι έχει κάποια ιδέα για το πως θα συσκοτιστεί ένα κλουβί σε δωμάτιο με φως και διερχόμενους...
Σε όλα κλουβιά των πουλιών, είχα-έχω αναμμένο ένα φωτάκι νυκτός, κάτω από το κάλυμμα του κλουβιού. Το καλύπτω μ' ένα πετσετάκι ώστε να μειώνει την ένταση του φωτός (θέλω να μην υπάρχει απόλυτο σκοτάδι ώστε να μην χάνουν τον προσανατολισμό τους στον χώρο).
Αυτό το λίγο φως δίνει τη δυνατότητα να μην υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά στο φως που υπάρχει εντός του κλουβιού απ' αυτό που προέρχεται από το φως του δωματίου.
Εδώ και χρόνια αγοράζω με το μέτρο βαμβακερό μαύρο ύφασμα από το ΙΚΕΑ.
Αφήνω ξέσκεπο το πίσω μέρος του κλουβιού (= πλάτη στον τοίχο), ώστε ν' αερίζεται .
Σκεπάζω τον ουρανό, την πρόσωψη και τα πλαϊνά χρησιμοποιώντας διπλό (το μαύρο) ύφασμα το οποίο στερεώνω με μανταλάκια.
Όσο για τους διερχομένους, εφόσον δεν κάνουν φασαρία ή έντονες συζητήσεις, τα πουλιά δεν θα έχουν πρόβλημα.
Προγραμματίζονται και μαθαίνουν μια χαρά πως το σκέπασμα σημαίνει πως ήρθε η ώρα του ύπνου. Υπάρχει η πιθανότης λίγων τιτιβισμάτων στην αρχή τα οποία σταματούν αφού πάρουν θέση ύπνου.
Εγώ προτείνω 12+ ώρες σκεπάσματος, τα δικά μου τα έβαζα-βάζω 15 ώρες σε "ησυχία" και ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα αυγών.
 
@Sissy Ευχαριστώ για την συμβουλή, κι εμείς το ίδιο κάνουμε απλά χωρίς το φωτάκι νυκτός, δηλαδή αφήνουμε το πίσω μέρος του κλουβιού ακάλυπτο αλλά δεν ήξερα ότι τα πουλιά χρειάζονται λίγη φωτεινότητα στον χώρο εφόσον αφού τα σκεπάσουμε την πιο πολυ ώρα θα κοιμούνται. Στο δωμάτιο δεν γίνεται ιδιαίτερη φασαρία παρόλο που μπαίνουμε μέσα. Κάτι τελευταίο, μερικές φορές αφήνουμε τα πουλιά περισσότερη ώρα σκεπασμένα χωρίς φως αλλά εκείνα ξυπνάνε και κελαηδάνε, μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό ή είναι εντάξει να γίνεται που και που;
 
Από εμπειρία γνωρίζω πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα πολύ δε περισσότερο αφού είναι δύο κι αισθάνονται συντροφιά...
πχ
Στο εξοχικό στην κάμαρα μου έχω και την κλούβα του Μπάρνυ.
Όταν ξενυχτήσω και το πρωί περάσει η ώρα που συνήθως τον ξεσκεπάζω (δεν μπορώ ν' αποδώσω τον ψιθυριστά ήχο που κάνει), ξεκινάει το "χμ" (υπόνοια ήχου), δεν αντιδρώ καθόλου οπότε σε κανένα τέταρτο ξανακάνει..."χμ" ελάχιστα πιο δυνατά και πάει λέγοντας!
Πολλές φορές δεν κοιμάμαι αλλά θέλω να παρακολουθώ τις αντιδράσεις του!
Έχει φοβερή πλάκα που μια δυο φορές του είπα με αυστηρή φωνή: Μπάρνυ ησυχία! Κοιμάμαι!!
Δεν κάνει ξανά ήχο "χμ" αλλά τον ακούω να τρώει ή να "τινάζει" τα φτερά του παραμένοντας ήσυχος έως ότου σηκωθώ τον ξεσκεπάσω και αρχίσει χαρούμενος τους λαρυγγισμούς αναφωνώντας 🎶🔊Αγάπη μου🎵Κοπέλα🎶🎶κτλ😁
 
@Sissy Πολύ εντυπωσιακό! Να χαίρεσαι το πουλάκι σου. Νομίζω είμαι καλυμμένη και ξέρω τι να κάνω πλέον, ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις συμβουλές και τις πληροφορίες που μου έδωσαν.
 
Back
Top