Γενικά Γίνεται θηλυκό ringnek να μην συμπαθήσει ένα αρσενικό;

Semina A

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2021
Μηνύματα
100
Πόλη
Βόλος
Καλησπέρα και πάλι!
Εχω ενα θυληκό ringneck 4,5 χρονών που γενικα απο την μερα που την πηρα (3 χρονών) ηταν αρκετα αγρια,ειχε περάσει βέβαια και αρκετα. Μετα απο περιπου 2 χρονια που την εχω δεν με εχει εμπιστευτεί εντελως.Δλδ δεν κάθεται πανω μου ουτε με αφηνει να την χαϊδεύω, παρόλο που ασχολουμε αρκετα μαζι της καθημερινα . Το θεμα ειναι πως τωρα το καλοκαιρι θα λειπω αρκετες φορες και δεν ειναι παντα ευκολο να ερχεται μαζι μου. Επισης και με το σχολειο απο του χρονου και ολες τις υποχρεωσεις δεν θα βρισκω πραπανω απο μια ωρα την μερα να καθομαστε μαζι. Για αυτο σκέφτηκα αν θα ηταν καλο για αυτη να αποκτησει εναν σύντροφο. Το θεμα ειναι πως οπως ειπα ειναι ακομα λιγο αγρια ή επιθετικη. Γινεται αν τελικα της παρουμε ενα παπαγαλακι (ringneck) να μην το συμπαθησει και να ειναι επιθετικη μαζί του?
Γιατι αν γινει αυτο μετα θα ειναι ακομα δυσκολοτερο και θα αναγκαζομαι να της αφιρεωνω λιγοτερο χρονο λογο του δευτερου παπαγαλου.
 
@Semina Εάν πάρεις θα πρέπει να τηρήσεις την καραντίνα 40 ημερών. Επίσης υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις δεύτερο 1) Ότι έπαιρνες μέχρι τώρα θα πρέπει να το παίρνεις στην διπλάσια ποσότητα δηλαδή διπλάσιο φαγητό, διπλάσιο μέγεθος κλουβιού, διπλάσια παιχνίδια, διπλάσια αξεσουάρ που σημαίνει διπλάσια λεφτά. Έχεις τα λεφτά που χρειάζονται? 2) Ακόμη κι εάν πάρεις δεύτερο πάλι θέλουν να τα παίζεις και να εκπαιδεύεις καθημερινά. 3) Πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην δεθούνε που σημαίνει πως πρέπει να πάρεις ένα δεύτερο μεγάλο κλουβί. Αν πάρεις δεύτερο και δεθεί μαζί του τότε θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να την εκπαιδεύσεις. Επίσης εφόσον κοιτάς για αρσενικό έχεις στο μυαλό σου την περίπτωση αναπαραγωγής?
Γινεται αν τελικα της παρουμε ενα παπαγαλακι (ringneck) να μην το συμπαθησει και να ειναι επιθετικη μαζί του?
Φυσικά και γίνεται!
Συγνώμη για την πολυλογία απλώς θέλω να είμαι κατανοητή σε αυτά που λέω.
 
@Ledagcc Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου! Οικονομικα δεν υπαρχει προβλημα και ναι ξερω πως πρεπει να την εκπαιδευω καθημερινα και ας εχει παρεα,απλα σκευτομαι πως αν για παραδειγμα φυγω για τρεις μερες και ερχεται καποιος μονο να την ταιζει θα νιωθει πολυ μονη ή αν μια μερα δεν βρω καθολου χρονο για αυτη·
Αν πάρεις δεύτερο και δεθεί μαζί του τότε θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να την εκπαιδεύσεις
φυσικα και θα ειναι πιο δυσκολο αλλα τουλαχιστον θα ειναι αυτη χαρουμενη😊
Επίσης εφόσον κοιτάς για αρσενικό έχεις στο μυαλό σου την περίπτωση αναπαραγωγής?
οχι ακομη
Τελικα ομως οι περιπτωσεις ειναι περισσοτερες να δεθουν ή οχι?
 
Τελικα ομως οι περιπτωσεις ειναι περισσοτερες να δεθουν ή οχι?
Δεν είναι απίθανο αλλά λόγο της ηλικίας και της συμπεριφοράς της το βλέπω λίγο δύσκολο.
 
Το θέμα της συμπάθειας δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Αν η εισαγωγή του νέου πουλιού γίνει σταδιακά και μπουν σε ουδέτερο χώρο ταυτόχρονα (νέο μεγάλο κλουβί) τότε δε πιστεύω πως θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που δεν ανέφερες όμως είναι η φασαρία. Δύο παπαγάλοι δεν κάνουν απλά δπλή φασαρία αλλά αρκετά πολλαπλάσια.
 
Αυτό που δεν ανέφερες όμως είναι η φασαρία. Δύο παπαγάλοι δεν κάνουν απλά δπλή φασαρία αλλά αρκετά πολλαπλάσια.
Αυτο γιατι ομως;
Επισης επειδη τωρα δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει αναπαραγωγή θα μπορουσε να τα παει καλα και με θυλικο ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Αυτο γιατι ομως;

Διότι το ένα πουλί ξεσηκώνει το άλλο και η φασαρία μπορεί απο μερικές κραυγές που έβγαζε το ένα πουλί όταν ήταν μόνο του να βγει σε 2 δευτερόλεπτα εκτός ελέγχου.

Επισης επειδη τωρα δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει αναπαραγωγή θα μπορουσε να τα παει καλα και με θυλικο ;
Είναι πιθανό. Όπως είπαμε δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί τίποτα σχετικό.
 
Back
Top