Διατροφή Γίνεται μεγάλωμα νεοσσών αποκλειστικά με αυγό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kladinik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kladinik

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2010
Μηνύματα
58
Πόλη
Λεμεσός
Τί χάνω και τί κερδίζω, ποια τα πλεονεκήματα και ποιά τα μειονεκτήματα εαν αποφασίσω να μεγαλώσω τους νεοσσούς μου αποκλειστικά με βρασμενο αυγο (με τσοφλι) και κανονικο μειγμα σπόρων στην ταιστρά;
 
Εαν το αυγό και οι σπόροι συνοδευτούν μετά την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους με μήλο και κάποιες πρασινάδες χωρίς φυτοφάρμακα, θα έλεγα οτι κερδίζεις εκ του ασφαλούς τα λεφτά σου και την υγεία των πουλιών σου.

Υ. Γ Το μείγμα σπόρων να είναι πλούσιο.
 
Πριν χρόνια όταν δεν υπήρχαν οι αυγοτροφές για τα πτηνά, ο μοναδικός τρόπος να προσφέρεις πρωτεΐνες στα μικρά καναρίνια και να καταφέρεις να τα μεγαλώσεις ήταν το αυγό.
Δηλαδή με το αυγό μεγάλωσαν πολλές γενιές καναρινιών.
Ακόμη και με τα σημερινά πλούσια διατροφικά δεδομένα υπάρχουν άνθρωποι που μεγαλώνουν μικρά προσφέροντας και αυγό.
Τί χάνω και τί κερδίζω,
Χάνεις όλα τα άλλα πρόσθετα που θα προσφέρεις με την αυγοτροφή (που είναι διατροφικά πλήρης), κερδίζεις μια εξαιρετική διατροφική πηγή πρωτεϊνών που είναι πολύ σημαντικές για την δημιουργία νέων κυττάρων.
ποια τα πλεονεκήματα και ποιά τα μειονεκτήματα εαν αποφασίσω να μεγαλώσω τους νεοσσούς μου αποκλειστικά με βρασμενο αυγο (με τσοφλι) και κανονικο μειγμα σπόρων στην ταιστρά;
Όσο και να ζυγίζεις και να συγκρίνεις τη μια διατροφή με την άλλη θα βρίσκεις μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα συνεχώς και στις δύο..
Δηλαδή θα πρέπει να εκτιμήσεις, εκτός από το κόστος, το χρόνο προετοιμασίας και των δύο, το χρόνο διατήρησής τους, την πιθανότητα επιμόλυνσης από κάποιο έντομο (μύγες), το αν και πως χρειάζεσαι να προσφέρεις χρωστική στα πτηνά σου, το αν πρέπει να διατηρήσεις χρωματικά στάνταρ στο κοπάδι σου κλπ.
Όπως καταλαβαίνεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που δε νομίζω να απαντιέται με λίγα λόγια, σε λίγες αράδες...
Όσο για το μείγμα σπόρων... έτσι η αλλιώς θα έχεις ένα μείγμα πλούσιο σε λιπαρούς σπόρους, κατάλληλο για την αναπαραγωγή.
 
Αυγό μαζί με ηλιόσπορο τα έχουν όλα, το ένα συμπληρώνει το άλλο, και δεν θα λείπει τίποτα από την διατροφή των νεοσσών.
 
χορηγούμε καθημερινά αυγό μέχρι να απογαλακτιστούν ή νεοσσοί ή το περιορίζουμε σταδιακά; Ευχαριστώ.
 
χορηγούμε καθημερινά αυγό μέχρι να απογαλακτιστούν ή νεοσσοί ή το περιορίζουμε σταδιακά; Ευχαριστώ.
Καθημερινά ακόμη και αφού τα απομακρύνεις από τους γονείς τους.. Μετά τις 35-40 μέρες το περιορίζεις αργά και σταδιακά.
 
οι νεοσσοί μου αύριο μεθαύριο θα βγουν στο κλαρί, έχω την αυγοθήκη δίπλα στη φωλιά τους.. Από πότε θα τρώνε μόνοι τους αυγό?
 
οι νεοσσοί μου αύριο μεθαύριο θα βγουν στο κλαρί, έχω την αυγοθήκη δίπλα στη φωλιά τους.. Από πότε θα τρώνε μόνοι τους αυγό?
Τσιμπολογούν σχεδόν από τις πρώτες μέρες της εξόδου τους από τη φωλιά.
 
ευχαριστώ κύριε Γιάννη. ένα αυγό την ημέρα τρώνε οι μπόμπιρες! Μισό ως το μεσημέρι και άλλο ως το βράδυ! Ευτυχώς έχουμε κότες!
 
Γιώργο, ένας γενικός κανόνας λέει ότι ελαττώνεις το αυγό όταν αρχίσουν να τρώνε πλέον ότι θα τρώνε και στην υπόλοιπη ζωή τους ως ενήλικα πουλιά.
 
Γιώργο, ένας γενικός κανόνας λέει ότι ελαττώνεις το αυγό όταν αρχίσουν να τρώνε πλέον ότι θα τρώνε και στην υπόλοιπη ζωή τους ως ενήλικα πουλιά.
όταν αρχίσουν να τρώνε σπόρους, μέρα με την μέρα το μειώνουν μέχρι που το κόβουν μόνα τους...
 
Αυτο δεν τα κανει να μην τους αρεσουν. Στους 3.5 μηνων νεοσσους μου, οταν τους βαλω (το χω μειωσει) δεν προφταινει να ζησει μισο αυγο μεχρι 2 ωρες. Μακελειο!
 
Ας μην μένουμε μόνο στο αυγό! Σ αυτή την ηλικία τσιμπάνε τα πάντα! Και όσο πιο μεγάλη ποικιλία έχουν και όσο πιο πολλά δοκιμάζουν τόσο πιο δεκτικά θα είναι μεγαλώνοντας και θα τρώνε τα πάντα! Μπρόκολο, ζοχός, κουνουπίδι, σπανάκι, μήλο και γλυστρίδα είναι μερικά από τα must! Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό για να μεγαλώσουν γρήγορα και να γίνουν υγιή καναρινάκια με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό για να μεγαλώσουν γρήγορα και να γίνουν υγιή καναρινάκια με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα!

Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη. Τα ωφέλη μιας καλής διατροφής θα τα δεις την επόμενη αναπαραγωγική χρονιά. Προσοχή στο αυγό τώρα που οι θερμοκρασίες μεγαλώνουν και κυκλοφορούν έντομα.
 
Back
Top