Φροντίδα Γίνεται να εξημερωθούν τα άγρια Κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stefan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σαφώς και μπορούν, απλά δεν είναι "έτοιμα" εξημερωμένα. Η διαδικασία εξημέρωσης όπως ξέρεις θέλει φοβερή υπομονή κι επιμονή και καθημερινή ενασχόληση με τον παπαγάλο...
 
Παντα εξαρταται απο το πουλι, ποσο δεκτικο κ εξυπνο ειναι. Αλλα συνηθως με πολλη προσπαθεια και υπομονη κατι γινεται. Δεν πρεπει παντως να περιμενεις αποτελεσματα γρηγορα. Θελει το χρονο του, μπορει και μηνες.
 
οταν μιλαμε χρονο εννοουμε οτι μπορει να σου παρει μεχρι και χρονια αλλα μπορει και μηνες εξαρτατε οπως ειπε και η φιλη μας γεωργια απο την δεκτικοτιτα και την εξυπναδα του πουλιου που θα αγορασεις.
 
Το κοκατιλ ειναι της ξαδερφης μου. Δυο-τρεις μηνες τους πηρε νομιζω.
Εγω εχω εξημερωσει αλλα πουλακια, κι εμενα τοσο περιπου μου πηρε.

Αλλα διακρινω οτι εισαι λιγο αγχωμενος και ανυπομονος (με την καλη εννοια! 😛). Οσο σου παρει, δεν παει με προγραμμα αυτο! Εξαρταται και απο τη χημεια σας! Επισης αν το πολυζοριζεις θα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα, δηλ. Θα σε αντιπαθησει κ θα σε φοβαται κ μετα ξεχασε το!
Απολαυσε τη διαδικασια και οσο σου παρει! Ειναι μεγαλη χαρα καθε τοσο να σου "δινει" κατι περισσοτερο, λιγη περισσοτερρη εμπιστοσυνη, να κανει κατι καινουριο κλπ. Πχ σημερα μπορει να σε εφησει να το χαιδεψεις, σε μια βδομαδα να σου δωσει το ποδαρακι του κοκ.
 
Ποσες περιπου ωρες; Ποσο περιπου χρωνο;Εσυ σε ποσο χρωνο το εκανες;


Νομιζω πως σε τετοια θεματα δεν υπαρχουνε χρυσοι κανονες. Παιζουνε πολλα πραγματα ρολο οπως ο χαρακτηρας του πουλιου (αλλα ειναι πιο κοινωνικα αλλα οχι), η ηλικια του, και ο χειρισμος και η εκπαιδευση που προσφερει ο φροντιστης του καθε πουλιου! 😉
 
Ολοκληρα χρονια ειναι παρα πολυ ο καταστηματαρχης μου ειπε περιπου εναν μηνα.
 
Οι καταστηματάρχες πλην μερικών εξαιρέσεων θα σου πουν ότι τους βολεύει για να πουλήσουν.. Το ζήτημα είναι ποια είναι η πραγματικότητα.
Η εξημέρωση εξαρτάται από πολλούς παραγοντες..
 
Θα ανοιξεις την πορτα... :D τοσα απλα, αλλα φροντισε να ειναι οντως ετοιμο να βγει εξω και οχι να πεταει σαστισμενο μεσα στο δωματιο και να πανικοβληθει! Αυτο θα εχει το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που θελεις... 😉
 
ο καταστηματαρχης μου ειπε περιπου εναν μηνα.

Ο πελατης εχει παντα δικιο! 😛
Ο καταστηματαρχης προφανως σου ειπε αυτο που θα ηθελες να ακουσεις! Και φυσικα θα ηθελε να σου πουλησει το πουλακι! Δεν σημαινει οτι σε κορόιδεψε, απλως ας πουμε οτι υπερεβαλε λιγο...
Οντως ειναι λιγο δυσκολο να παρει χρονια (αν παρει χρονια το πιθανοτερο ειναι να μη γινει καθολου). Αλλα απο προσωπικη πειρα σου λεω οτι σιγουρα καποιους μηνες χρειαζεται.
Πχ ο αρσενικος μου ηθελε 2 μηνες κ οσο περνουσαν τα χρονια ολο και περισσοτερα μαθαινε. Στο τελος ειχε γινει "ανθρωπακι". Η θηλυκια μου δεν εμαθε ποτε τιποτα. Ειναι στοκος (αλλα παρολα αυτα την αγαπαω και τη φροντιζω).
Μια αλλη θηλυκια που ειχα για ενα χρονο εμαθε να βγαινει κ να κυκλοφορει στο σπιτι ανετα σε 5 μερες! Αλλα δεν ηθελε παραπανω χαδια.
Ο καινουριος ο αρσενικος μου απο τη 2η μερα με αφηνει να τον χαιδευω αλλα ως εκει. Δεν θελει παραπανω.
 
Οταν ειπα χρονια ηθελα να του εξηγησω οτι δεν παιζει ρολο ο καιρος αλλα το τι προσπαθεια θα κανεις εσυ για να εξημερωσεις το πουλι το λαθος ειναι δικο μου εκανα λαθος διατυπωση συγνωμη παιδια.
 
Σας ευχαριστω! Θα ηθελα να αλαξω θεμα και να σας ρωτισω γιατις αρρωστιες. Τις κολανε ευκολα τα πουλια;
 
Οι αρρώστια είναι κάτι που δεν κοιτά φύλο και είδος. Όλα εξαρτώνται απο συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Αν το αφήνεις σε ρεύματα αέρα φυσικό επακόλουθο να αρρωστήσει. Αν επίσης δεν το καθαρίζεις φυσικό να αρρωστήσει, αν δεν τρώει ότι πρέπει να φάει πάλι θα αρρωστήσει. Επειδή καταλαβαίνω οτι τα ερωτήματα σου είναι πολλά ρίξε μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
και αν γνωρίζεις αγγλικά εδώ
Welcome to Cockatiel.com - Your Complete Cockatiel Source
National Cockatiel Society
Cockatiel - Wikipedia, the free encyclopedia

Φιλικά
 
ακομα δεν τον πηρες και θες να τον βγαλεις απο τον κλουβι;:D
μην βιαζεσαι.. Ενημερωσου πρωτα για το πουλακι που θες, δες αν μπορεις να του παρεχης τις καταληλες συνθηκες και μετα θα ερθουν και τα υπολιπα...
 
Back
Top