Αναπαραγωγή Γίνεται να ζευγαρώσουν κάτασπρα Budgies μεταξύ τους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pantso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pantso

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2019
Μηνύματα
39
Καλησπέρα σε όλη την συντροφιά! Σήμερα συζητούσα με ένα συνάδερφο γενικότερα για τα χαριτωμένα Budgies!Έχει κολλήσει το μικρόβιο (😀)με τους παπαγαλους. Του έλεγα λοιπόν το πόσο ωραία χρωματα υπάρχουν και κοιτάγαμε σε μια σελίδα στο φβ και βρήκαμε μπροστα μας ενα ζευγαρι κατασπρους προς πωληση και εποικινωνησε για να τους αγορασει. Του είπαν πως δεν γινεται να βαλει ζευγαρι μαζι αυτα τα δυο γιατι δεν γίνεται να ζευγαρωσουν μεταξύ τους.Ζητω τα φωτα σας ευχαριστω πολυ!
 
μας ειπαν οτι ειναι αρσενικο και θυλικο αλμπινο και οτι δεν κανει να ζευγαρωσουν και ρωτω για να μην προχωρησει ο φιλος στην αγορα αν δεν κανει να ειναι ζευγαρι
 
Εκτός του ότι μπορεί να είναι αδέρφια, συνήθως αποφεύγουμε να ζευγαρωσουμε αλμπινο με αλμπίνο καθώς και λουτινο με λουτινο για να αποφύγουμε διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στα μικρά.
 
Δε πρέπει να ζευγαρώνουμε κοκκινομάτικα μεταξύ του... Και αυτά είναι τα λουτινο(κατακίτρινα με κόκκινα ματια) και τα αλμπίνο (κατάλευκα με κόκκινα ματια). Ο συνδυασμός αυτό μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα στου απογόνους, ασθενικά μωρά, αραιό φτέρωμα και κενά εσωτερικά στις φτερούγες αλλά και καραφλίτσες στο κεφάλι(στα κοκατιλ)
Ένα αλμπίνο ή ένα λουτινο καλό είναι να το ζευγαρώνουμε με ένα αρχέγονο του είδους του ή με μια από τις βασικές μεταλλάξεις ώστε να πάρουμε το γονίδιο(αλμπινοή λουτινο) αλλα να δυναμώσουμε τους απογόνους του.

Όπως σου είπαν και παραπάνω θα πρέπει να μάθεις αν είναι αδέλφια γιατι ποτέ δε ζευγαρώνουμε πουλιά με συγγενικούς δεσμούς.
 
Back
Top