Φροντίδα Γίνονται ζευγάρι 2 ήμερα cockatiel;

hariskar

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2012
Μηνύματα
33
Πόλη
Καβάλα
Περιμένω ένα αρσενικό ταϊσμένο με κρέμα cockatiel. Θα ασχολούμαι μαζί του, θα το βγάζω από το κλουβί και λογικά θα δεθεί μαζί μου. Αν αργότερα θελήσω να πάρω και ένα θηλυκό ώστε να γίνουν ζευγάρι θα γίνεται ή επειδή θα είναι δεμένο μαζί μου δε θα θέλει θηλυκό και γενικότερα άλλο πουλί;
 
Καλημέρα... Αν δεχτεί το νέο πουλί ως ταίρι θα ασχολείται μαζί του... Δεν θα υπάρχει το δέσιμο που έχετε τώρα...
Εννοείται πως πάλι θα ασχολείται μαζί σου αλλά πιο πολύ σημασία θα δίνει στο θηλυκό...
 
Δεν μπορούμε παρά να μαντέψουμε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Θεωρητικά αν διαχειριστείς σωστά την κατάσταση δεν θα έχει πρόβλημα. Γιατί να προτρέχουμε όμως τόσο;
 
Έχω και εγώ ένα που ήταν ήμερο κοκατιλ. Και μετά πήρα και ένα θρυλικό για να μην είναι μόνο του. Με αποτέλεσμα ότι με έχει λίγο γραμμένο. Αλλά όταν είναι για ηλιόσπορους έρχεται. Και το κελάηδημα του ελαττώθηκε.
 
Από ότι καταλαβαίνω για να ασχολείται ένα cockatiel με τον άνθρωπο, το τίμημα είναι να είναι μόνο του όλες τις υπόλοιπες ώρες. Δύσκολη απόφαση.. Το μετάνιωσες;
 
Το οτι θα ειναι δυο πουλακια δε σημαινει οτι δε θα υπαρχει επαφη με εμας! αλλα λογικο ειναι να ασχολουνται κ μεταξυ τους! Το ιδιο δε θα εκανες κ συ ας πουμε. Αυτο ειναι κ το σωστο κατα την αποψη μου! Να ασχολουμαστε κ μεις αλλα να εχουν παρεα κ αυτα εφοσον ειναι εφικτο!
 
Ας απαντήσω εγώ στην ερώτησή μου:

Είχα για 1 μήνα μόνο του ένα ταϊσμένο με κρέμα αρσενικό (test dna) κόκατιλ. Δέθηκε πάρα πολύ με εμένα και το μόνο που ήθελε ήταν να βγει από το κλουβί και να έρθει επάνω μου.
Στον 1 μήνα πήρα 2ο κόκατιλ (ίσως θηλυκό σύμφωνα με τον τρόπο που κελαηδάει και συμπεριφέρεται) συνομήλικο του 1ου, δηλαδή περίπου 1.5-2 μηνών και αυτό ταϊσμένο με κρέμα. Το είχα ένα διάστημα μόνο του και δέθηκε και αυτό μαζί μου.
Σταδιακά τα έβαλα μαζί. Τώρα και τα 2 είναι πολύ δεμένα μαζί μου, κάνουν σαν τρελά για να βγουν και να έρθουν επάνω μου. Μεταξύ τους δε μαλώνουν, δεν ασχολείται το ένα με το άλλο, τρώνε όμως συγχρόνως από την ίδια ταΐστρα και όταν τα βγάζω, πετάνε πολλές φορές μαζί.
Οπότε νομίζω ότι καλώς πήρα το 2ο, αφού δεν έχασα το δέσιμο με το 1ο και δέθηκε και το 2ο μαζί μου, και όσο και να μην ασχολούνται μεταξύ τους τις αρκετές ώρες που λείπω στο κλουβί δεν είναι μόνο του.

Αυτό που δεν ξέρω είναι όταν ενηλικιωθούν και φτάσει η περίοδος ζευγαρώματος αν αλλάξουν όλα αυτά.
 
Το 2ο cockatiel (pearl pied), έγινε περίπου 5 μηνών και έφυγαν οι πέρλες του, οπότε λογικά είναι αρσενικό, έτσι δεν είναι; Το 1ο είναι και αυτό αρσενικό με test DNA.
Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω και τα 2 συνυπάρχουν στο ίδιο κλουβί, δε μαλώνουν, αλλά δεν ασχολείται και το ένα με το άλλο.
Και τα 2 είναι πολύ δεμένα με εμένα. Δεν έχω σκοπό να τα αναπαράγω, όμως η ιδέα να είναι 2 αρσενικά δε μου πολυαρέσει, αφού θέλω να ζουν όσο γίνεται πιο φυσιολογικά.

Να έπαιρνα θηλυκά; Υπάρχει περίπτωση αν πάρω θηλυκά να μη δεθούν μεταξύ τους και να καταλήξω με 4 που θα είναι πολύ δεμένα με εμένα και πάλι δε θα ασχολείται το ένα με το άλλο όπως τώρα;
 
...όμως η ιδέα να είναι 2 αρσενικά δε μου πολυαρέσει, αφού θέλω να ζουν όσο γίνεται πιο φυσιολογικά.

...
Αυτή είναι η δικιά σου άποψη περί "φυσιολογικού", τα πουλιά έχουν τη δικιά τους. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα ζευγάρια του ίδου φύλου και ιδίως με 2 αρσενικά που δεν σε βάζουν στο λούκι με τις γέννες, τα αυγά και τις δυστοκίες θα έπρεπε να χαίρεσαι που τα έχουν βρει μεταξύ τους και ζουν αρμονικά.
 
Back
Top