Ασθένειες Γαρδέλι με περίεργη διάθεση

Γιάννης Γ.

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2013
Μηνύματα
33
Πριν από τρεις μήνες απόκτησα ένα γαρδέλι. Μέτα τις πρώτες δύο εβδομάδες ο κύριος προσαρμόστηκε και άρχισε να κελαηδά και μάλιστα πολύ όμορφα. Τις τελευταίες 10 μέρες όμως είναι σχετικά σιωπηλός. κάθεται στην πιο ψηλή πατήθρα του κλουβιού με τα φτερά φουσκωμένα. Το περίεργο είναι ότι δεν είναι συνέχεια έτσι. Υπάρχουν φορές που είναι μια χαρά, φορές που κάνει ακροβατικά και πάντα οταν με βλέπει, ακόμα και όταν κάθεται με φουσκωνέμα τα φτερά, μου κελαηδά και κουνιέται ρυθμικά αριστερά-δεξιά. Η όρεξή του είναι καλή. Στην αρχή της αλλαγής της συμπεριφοράς του, του έδωσα θεραπεία για ενδοπαράσιτα χωρίς κάποια αποτέλεσμα σε οτι αφορά τη διάθεση και από το Σάββατο ξεκίνησα θεραπεία με αντιβίωση και παράλληλα του δίνω παραπάνω σπόρους γαιδουράγκαθο για το συκώτι του. Η μάσκα του είναι κατακόκκινη και γενικά τα χρώματά του ειναι μια χαρά. Σε ότι αφορά τη διατροφή του το μόνο που άλλαξα είναι ότι του μείωσα την ποσότητα καναβουριού που του δίνω. Κατα τη γνώμη σας τι μπορεί να συμβαίνει. Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτες με ευγνωμοσύνη.
 
Είναι πιασμένο; Μια φωτογραφία της κοιλιάς και κουτσουλιας θα βοηθούσε
 
Είναι πιασμένο; Μια φωτογραφία της κοιλιάς και κουτσουλιας θα βοηθούσε

Σε ότι αφορά την κοιλιά του τον κοίταξα σήμερα το πρωί. Όλα φαίνονται φυσιολογικά. Κανένα εξόγκωμα, δεν είναι παχύς, δεν είναι αδύνατος. Τα πούπουλά του είναι πυκνά, καθαρά από παράσιτα. Δυστυχώς φώτο δεν κατάφερα να βγάλω. Οι κουτσουλιές του πριν του ελαττώσω το κανναβούρι ήταν άσπρες, τώρα που αναγκαστικά τρώει και άλλους σπόρους είναι άσπρες και έχουν μια μαύρη γραμμή στο κέντρο. Πάντως είναι σφιχτές. Και μάλλον είναι πιάσμενο…..
 
Φωτογραφία να δούμε το χρώμα της κοιλιάς
 
Δεν γίνεται έτσι δουλά... 😛
Κατανοητο αλλα δεν παιζει να το βγαλω φωτο...
Δεν γίνεται έτσι δουλειά... 😛
Λογω απειριας χρειαζομαι κ τα δυο χερια για να τον κρατω κ να τον ψαχουλευω και τωρα δεν υπαρχει καποιος να με βοηθησει...
 
Αν βρεξεις την κοιλιά θα κάθονται μόνα τους τα πούπουλα αριστερά και δεξιά και θα μπορέσεις να βγάλεις φώτο.. Δοκίμασε..
 
Αν βρεξεις την κοιλιά θα κάθονται μόνα τους τα πούπουλα αριστερά και δεξιά και θα μπορέσεις να βγάλεις φώτο.. Δοκίμασε..
Ενταξει ειμαι αχρηστος... Δεν τα καταφερα. Πες μου τι υποψιαζεσαι για το γαρδελι;
 
Γιάννη, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες για οποιοδήποτε λόγο, αλλά ακόμη και με την καλύτερη περιγραφή η απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι "επειδή το πουλάκι είναι πιασμένο, η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι σχεδόν αναμενόμενη". Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η απάντηση είναι ακριβής. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η μόνη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε, δεδομένων των συνθηκών. Όσο περισσότερο μπορείς να μας βοηθήσεις, τόση περισσότερη βοήθεια μπορούμε να σου επιστρέψουμε.
 
Σταύρο το καταλαβαίνω οτι μια φωτογραφία θα περιέγραφε καλύτερα την κατάσταση. Δεν παραπονιέμαι για την επιμονή του φίλου για φωτογραφίες. Ο
άνθρωπος να βοηθήσει θελει. Επειδή πριν κελαηδούσε περισσότερο από τώρα ψάχνω να δω αν εχει κάτι το παθολογικό αλλά δε βγάζω άκρη...
 
Back
Top