Φροντίδα Γεια σας, είμαι η Άντζη και απέκτησα τυχαία ένα μπάτζι

Quickmemo

PB New Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2023
Μηνύματα
9
Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν, πριν 8-10 μέρες, εδώ στη γειτονιά μου στο Πασαλιμάνι αρχίσαμε να ακούμε κάποιο πουλάκι να φωνάζει. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία, φύγαμε για διακοπές και γυρνώντας την Παρασκευή, μία κυρία που μένει στην πολυκατοικία μας, είπε ότι έχουμε "μουσαφίρη" στην πυλωτή. Εκεί ανακαλύψαμε ένα παπαγαλάκι (αυτό στην φωτογραφία) - με λίγα λόγια ήταν το πουλάκι που ακούγαμε εδώ και τόσες μέρες, παραδόξως ζωντανό, αλλά λογικά ταλαιπωρημένο.

Εννοείται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουμε εκεί, βρήκαμε ένα πρόχειρο κλουβάκι από έναν γείτονα, το πιάσαμε (καταδρομική μ' ένα μικρό κομμάτι ύφασμα γιατί δεν καθόταν, φοβόταν το άμοιρο, τα καταφέραμε όμως με τον άντρα μου). Δεν πετάει πολύ ψηλά, το πολύ 2 μέτρα, μάλλον από σπίτι γιατί βολεύτηκε κατευθείαν στο κλουβάκι, το ταΐσαμε και ψάξαμε να βρούμε κάποια αγγελία αν το έχει χάσει κάποιος, αλλά τίποτα.

Οπότε μας "υιοθέτησε" και ξαφνικά βρεθήκαμε μ' ένα πουλάκι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα (για σκυλιά και ειδικά για Βελγικά λυκόσκυλα ό,τι θέλετε να σας πω).

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, καταλάβαμε ότι είναι κορίτσι, και μάλλον νεαρής ηλικίας αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Πήγαμε σε πετσοπ και πήραμε τα πρώτα πράγματα που χρειάζεται, κάποιες συμβουλές κλπ, όπως και από βιντεάκια στο YouTube.

Το θέμα είναι πώς να μας "μάθει", να μας αγαπήσει, να συνηθίσει τόσο εμάς όσο και το σκυλούδι μας και το ανάποδο (η Νανούκ - η σκυλίτσα μας - δεν το γουστάρει καθόλου).

Α, την έβγαλα Λέια από την γνωστή πριγκίπισσα των Star Wars (τρελαμένη φαν εδώ και 45 χρόνια)
 

Συνημμένα

  • 367479050_10228523255322911_6447826053208675342_n.webp
    367479050_10228523255322911_6447826053208675342_n.webp
    264,7 KB · Προβολές: 50
  • 367677641_10228523256082930_2264260319291382041_n.webp
    367677641_10228523256082930_2264260319291382041_n.webp
    316,7 KB · Προβολές: 51
@Quickmemo καλώς όρισες Άντζι με την Λέϊα. Το όνομα ταιριαστό (συμφωνώ) 👍.
Πριν από όλα, το έψαξες καλά μην το γυρεύει κανένας; Δεν θέλω να σου κόψω την χαρά αλλά σκέψου να την γυρεύει κάποιος. Έχει δακτυλίδι ; Αν έχει, μην πεις τα στοιχεία, με αυτά θα διασταυρώσεις αν υπήρχε κ φανερωθεί προηγούμενος ιδιοκτήτης. Πολλοί που τα χάνουν, το ανεβάζουν σε διάφορα σάιτ όπως το lostandfound κ το https://www.parrotalert.com/.
Ακόμα κ αν βρεθεί ιδιοκτήτης, ήταν το τυχερό της να την βρείτε κ να την σώσετε. Αν δεν βρίσκεις τίποτα, καλορίζικο το νέο σας κορίτσι. Κουκλίτσα κ πολύ αριστοκρατική 😍🥰.
Εδώ θα βρεις πολλά άρθρα κ πληροφορίες για την ευζωία της. Άνοιξε νέο θέμα στην κατάλληλη ενότητα για ότι θέλεις να ρωτήσεις. Κ πάλι καλώς όρισες.
Υγ. Θέλει να της πάρεις ποτίστρα. Η κίτρινη λεκανιτσα δεν κάνει γιατί μπορεί να λερωθεί με κουτσουλιές.
 
@MARY58 καλώς σας βρήκα. Έψαξα και σε αγγελίες και σε ανακοινώσεις και σε αφίσες, αλλά τίποτα στην περιοχή μου για χαμένο παπαγαλάκι, άρα μάλλον προστέθηκε στην οικογένειά μας. Δεν έχει δαχτυλίδι.
Έχει ποτίστρα, απλώς δεν φαίνεται στο φόντο λόγω του κίτρινου τοίχου, μιας και είναι κίτρινη και αυτή. Την κίτρινη μπανιέρα μας είπαν ότι τη χρειάζεται για το μπανάκι της, αλλά δεν την έχει καταδεχτεί ακόμα. (ναι, έχω ένα κόλλημα με το κίτρινο χρώμα 😌)
Ευχαριστώ και πάλι για το καλωσόρισμα!!
 
@Quickmemo , καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τη νέα σας φιλενάδα.
Στο παρόν θέμα, δεν γίνεται να επεκταθούμε στα ερωτήματά σου, καθώς είναι μόνο για καλοσώρισμα. Επομένως, άνοιξε ένα Νέο Θέμα στο πεδίο Φροντίδα παπαγάλων και εκεί θα σου απαντηθούν τα ερωτήματα σου.
 
Στο παρόν θέμα, δεν γίνεται να επεκταθούμε στα ερωτήματά σου, καθώς είναι μόνο για καλοσώρισμα. Επομένως, άνοιξε ένα Νέο Θέμα στο πεδίο Φροντίδα παπαγάλων και εκεί θα σου απαντηθούν τα ερωτήματα σου.
Το έχω μεταφέρει Γιάννη, μπορούμε να συζητήσουμε για το πουλάκι και τη φροντίδα του.

Καλωσόρισες Άντζη, να το χαίρεστε το παπαγαλάκι σας
 
Το θέμα είναι πώς να μας "μάθει", να μας αγαπήσει, να συνηθίσει τόσο εμάς όσο και το σκυλούδι μας και το ανάποδο (η Νανούκ - η σκυλίτσα μας - δεν το γουστάρει καθόλου).
Καλημέρα.
...και προφανώς, αν έχετε τη δυνατότητα βάλτε το κλουβί του σε σημείο που η Νανούκ, δεν φτάνει με τίποτα και όταν ασχολείστε με το πουλάκι και είναι να ανοίξετε την πόρτα του κλουβιού, καλό θα ήταν το σκυλάκι σας να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Έχουν δυστυχώς συμβεί πολλά ατυχήματα με σκύλους και πτηνά στο ίδιο δωμάτιο και το κακό έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.
Το κλουβί του θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερο (με την έννοια του μήκους) και το διάκενο μεταξύ των κάγκελων να μην υπερβαίνει τα 1,27 εκατοστά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σφηνώσει το κεφάλι του. Θα έλεγα ότι σε επόμενη φάση, και όταν θα είστε έτοιμοι, να αναζητήσετε διαδικτυακά ένα κατάλληλο κλουβί και πριν προβείτε στην όποια αγορά να το συζητήσετε στο φόρουμ ώστε και άλλα μέλη με εμπειρία σε αγορές να σας πουν εναλλακτικές ή τη γνώμη τους.
Η τροφή του....υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες μάρκες. π.χ. https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/seed-mixtures/
θα έλεγα να συζητηθεί και αυτό στην πορεία. Θα ήθελα όμως να σταθώ στο εξής: γενικά ό,τι και να σας πουν στα πετσοπ, αναφερθείτε στο παρόν θέμα, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε τα εμπορικά καταστήματα έχουν κίνητρο πρωτίστως το κέρδος (και η ημιμάθεια επίσης είναι πολύ επικίνδυνος σύμβουλος). Όπως και να έχει το ζήτημα χύμα τροφή δεν θα πρέπει να πάρετε ποτέ....συχνά είναι αμφίβολης ποιότητας, καθαρότητας, και μπορεί να περιέχει επιβλαβείς για την υγεία παράγοντες (να έχει επιμολυνθεί με παθογόνα λ.χ.).
Προτείνω λοιπόν να ξεκινήσετε τα ερωτήματα και εμείς θα απαντούμε στο βαθμό που έχουμε άποψη φυσικά.
 
@ianos Καλημέρα! Ήδη η Λέια βρίσκεται ψηλά, σε σημείο που η Νανούκ δεν μπορεί να την πλησιάσει. Εννοείται ότι όταν μας εμπιστευτεί να βγει από το κλουβί (παραμένει κάπως φοβική, αλλά έχουν περάσει μόνο 5 μέρες) θα είναι σε εντελώς διαφορετικό χώρο από το σκυλούδι μας που είναι ένας άγγελος (αν μπει κλέφτης, φεύγοντας θα την πάρει μαζί -αν μπορέσει να σηκώσει τα 45 της κιλά), αλλά που φυσικά νιώθει να "απειλείται" ξαφνικά από ένα άλλο ζωάκι.
Το κλουβί της είναι 65 μήκος 30 πλάτος και 40 ύψος, κανονικά είναι ζευγαρώστρα αλλά βγάλαμε το διαχωριστικό για να είναι άνετα και το κενό ανάμεσα στα κάγκελα είναι 1,18 εκατοστά.
Από τροφή της πήραμε την Premium Prestige Budgies - Versele Laga, παρόλο που μας πρότειναν και χύμα για πιο οικονομική, αλλά την απέφυγα όπως την αποφεύγω και για τη Νανούκ, δεν εμπιστεύομαι τις χύμα τροφές. Επίσης μετά από δοκιμές αυτές τις μέρες, ανακάλυψα ότι τρελαίνεται για σπανάκι από λαχανικά και μήλο από φρούτα. Της αρέσει πολύ και το μίλετ, αν και προτιμά τα έτοιμα κρεμαστά.
Θα δούμε κτηνίατρο την άλλη βδομάδα (κάνουν ανακαίνιση και είναι κλειστά), μία που θεωρείται εξαιρετική εδώ στον Πειραιά για τα πτηνά.
Αυτό που θέλω αν ρωτήσω είναι το εξής: Πότε θα μας "μάθει", θα μας εμπιστευτεί; Της μιλάμε τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου καθημερινά, φροντίζουμε να περνάμε χρόνο μαζί της, είναι σχεδόν συνέχεια στον ίδιο χώρο μ' εμάς αλλά παραμένει κάπως φοβική. Θέλουμε να μας συνηθίσει, να βγαίνει από το κλουβάκι της να γυμνάζεται, κλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
 
Πότε θα μας "μάθει", θα μας εμπιστευτεί;
Αυτό κανείς δεν το γνωρίζει.
Η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι που έρχεται ξαφνικά, γίνεται σταδιακά και χτίζεται μέρα με την μέρα.
Το budgie σας φαίνεται ενήλικο και θηλυκό.
Εάν μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ αναπτύξει κάποια σχέση με τους ανθρώπους, την επαφή, και την αλληλεπίδραση μαζί τους, είναι πιο δύσκολο να σας εμπιστευτεί όχι όμως ακατόρθωτο.
Εάν πρόκειται για ήμερο πουλάκι σύντομα θα σάς δείξει τα πρώτα σημάδια εμπιστοσύνης.
Επίσης εκτός από την ηλικία του σημαντικό ρόλο στην εξημέρωση του παίζει και ο χαρακτήρας του κάθε πτηνού, όπως και το περιβάλλον που ζει.
Ο σκύλος ίσως να είναι αποτρεπτικός παράγοντας, χωρίς να είμαι σίγουρος γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που τα πουλιά συμβιώνουν με τα σκυλάκια.
Να της μιλάτε με ήπιο τόνο και να πλησιάζετε στο χώρο της με ήρεμες κινήσεις.
 
Ωραίο πουλάκι και με όχι τόσο συνηθισμένο χρώμα. Βάλε μας καμια φωτογραφία ακόμα κοντινή ανφας σε έντονο φυσικό φως ημέρας χωρίς το κίτρινο φόντο. (Πολλά ζήτησα, ε;) 😄
 
Καλότυχη η Λέϊα! 🧿
Μεγάλη η τύχη της να επιζήσει τόσες μέρες απροστάτευτη και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (καύσωνας).
Βρίσκω το πανέμορφο χρώμα της να ταιριάζει απόλυτα με τον αγαπημένο σου κίτρινο τοίχο!🤣🤣
Θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα για να σας εμπιστευτεί.
Όπως αντιλαμβάνεσαι και μόνο το τελευταίο διάστημα ο αγώνας για την επιβίωση της την έχει τρομάξει και αναστατώσει πολύ.
Θα πρέπει να συνηθίσει τον νέο της χώρο, εσάς, την Νανούκ, το γάβγισμα της, το "πρόγραμμα" της ζωής σας κτλ κτλ
Οπλιστείτε με πολλή υπομονή και αναμείνατε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας...
Καλώς μας ήρθατε!!
 
@Sissy Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Πραγματικά μου κάνει και εμένα εντύπωση που επέζησε τόσες μέρες και μάλιστα σ' ένα μέρος που συχνά πυκνά υπάρχουν και γάτες. Ήδη από χθες βλέπω μια μεγαλύτερη "οικειότητα" με όλους μας σιγά σιγά, εντάξει, δεν εννοώ ότι τρώει από το χέρι μου και τρίβεται στο πρόσωπό μου, αλλά περισσότερη εμπιστοσύνη, τύπου εδώ δεν θα με πειράξουν, με ταΐζουν, κλπ πράγμα που με χαροποιεί πολύ!

Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Και επαναλαμβάνω, όποιος θέλει συμβουλές για βελγικά λυκόσκυλα, εδώ είμαι 😄
 
@Quickmemo
Νομίζω πως έχεις ένα πολύ όμορφο yellow face type 'll budgie.
κίτρινο πρόσωπο τύπου 2 budgie

Στην μετάλλαξη αυτή όχι μόνο το κεφάλι/πρόσωπο είναι κίτρινο, αλλά ολόκληρο το σώμα επηρεάζεται από την κίτρινη χρωστική ουσία. Έτσι, ένα πουλί που θα είχε κανονικά λευκό πρόσωπο και μπλε σώμα, τώρα έχει κίτρινο πρόσωπο και τιρκουάζ (πράσινο μπλε) σώμα.
Η μετάλλαξη του κίτρινου προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με βασικές μεταλλάξεις: Normal, Opaline, Pied, Spangle..
 
Το καφέ χρώμα στον χαλινό του ράμφους επεκτείνεται με τις ημέρες ή υποχωρεί; Σε ρωτώ για να καταλάβω αν μπαίνει σε ή βγαίνει από οίστρο.
 
@kika Καλησπέρα! Μια χαρά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Χαρούμενη, όλο φωνούλες και τιτιβίσματα, μας εμπιστεύεται (όχι εντελώς αλλά έχουμε κάνει βήματα του τύπου πλησιάζει το χέρι μου κλπ), την είδε και πτηνίατρος, είναι υγιέστατη! Μέχρι και το σκυλούδι μας τη συνήθισε και δεν της γαβγίζει πια.
 
@Quickmemo τι υπεροχα! 🥰θα δεις ειναι καταπληκτικα ζωακια τα μπατζι-βεβαια το καθενα με το χαρακτηρα του,και τα δικα του ταλεντα. Το δικο μου μπατζι ,ο cielo -που τον εχω 2 χρονια ,περιπου 3 χρονων, μπορει να μην με αφηνει να τον χαρω να τον χαιδεψω, η' να ερθει μονος του κοντα μου-αλλα εχει ταλεντο στην ομιλια λεει πολλες λεξεις και φρασεις-οχι αναγκαστικα αυτα που του λεω εγω,αλλα ακουει μαλλον και την τηλεοραση . ερχεται ευτυχως στο δακτυλο μου οταν του το ακουμπησω, αλλα οταν τον βγαζω στο δωματιο δεν παει να εξερευνησει το δωματιο,μονο στο κλουβι του πανω, στο σταντ , και πανω στο μαρμαρο του τζακιου μονο παει-ααα😍 και στην τηλεοραση!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top