Γενικά Γενέθλιο δώρο... εξ ουρανού

Εγγραφή
19 Μαϊ 2014
Μηνύματα
8
Καλησπέρα σας,

Λέγομαι Ελίζα και εγγράφηκα στο site για να μάθω πληροφορίες σχετικά με τα παπαγαλάκια Μπάτζι και να μοιραστώ μαζί σας την απίστευτη ιστορία της γνωριμίας μου με το παπαγαλάκι μου πια μιας και που ένα από αυτά χθες, την ήμερα των γενεθλίων μου, προσγειώθηκε στο μπαλκόνι μας. Παρεπιπτώντως την ονόμασα 空鳥/Σοράντορι=ουρανοπούλι στα ιαπωνικά (ασχολούμαι κάμποσα χρόνια) επειδή έχει όλα τα χρώματα του ουρανού και ήταν δώρο εξ ουρανού.
Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα που έσβηνα αντί για 23 κεράκια, ένα σε σχήμα ερωτηματικού (δεν ξέρω γιατί) κι, αντί για τούρτα, ένα χειροποίητο μιλφέιγ, όταν η κολλητή μου αναφώνησε: "Ελίζα, Ελίζα, κοίτα, κοίτα! Ένα μπλε παπαγαλάκι κάθεται στο μπαλκόνι σου!". Πέραν της κολλητής μου, ήταν εκεί η μητέρα μου, η οποία σημειωτέον, δεν τα πάει καλά με τα ζώα, και δη με τα πτηνά, και η θεία μου με τον φίλο της, οι οποίοι λατρεύουν τα πτηνά και έχουν πολλά καναρίνια και σκέφτονται για παπαγαλάκια (φανταστείτε το μετέπειτα ντιμπέιτ μιας και ήταν κι οι εκλογές).
Κανείς εκ των παρευρισκομένων δεν κατέστη δυνατό να διατηρήσει την ψυχραιμίαν του πέραν εμού καθότι η δυσαρέσκεια (της μητρός μου), ο υπέρμετρος ενθουσιασμός (των πτηνόφιλων) κι η λόξα της κολλητής για τη σπανιότητα του συμβάντος κι ότι "είναι σημάδι απ'το Θεό" δεν άφησαν χώρο για πιο λογικές αντιδράσεις.
Αφού καθησύχασα, όχι το πουλί τόσο, το οποίο μάλλον έσπαγε και πλάκα μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά όσο τα χαζοχαρούμενα πλάσματα γύρω μου, με αργά και σταθερά βήματα άνοιξα την μπαλκονόπορτα, τράβηξα το ένα φύλλο της σήτας και πέταξε καταπάνω μου.
Βλακωδώς παρέμεινα ακίνητη κι αντί να σηκώσω το χέρι μου για να κάτσει, ξαναπήγε στην καρέκλα του μπαλκονιού φοβισμένο αυτή τη φορά που δεν το δέχτηκα. Ζήτησα ψίχουλα από τη μάνα μου η οποία καθόταν σαν χάπατο μαζί με τους υπόλοιπους κι έβγαζαν μόνο τα φωνήεντα "α" και "ο" και αφού για άλλη μια φορά ικέτεψα για ησυχία, ψύχραιμα, πήγα κοντά του.
Το κακόμοιρο κράταγε ένα μέτρο απόσταση ανά βήμα που έκανα κι έτσι αντί να πλησιάσω άλλο το παρότρεινα με ήρεμη φωνή να μπει μέσα κρατώντας το πιάτο με τα ψίχουλα. Μπήκε και ξαναπέταξε πάνω μου. Η ηλιθιότητά μου συνεχίστηκε καθώς αυτή τη φορά κράταγα το πιάτο. Έτσι, γραπώθηκε από την μέσα πλευρά της σήτας. Αργά έβαλα το πιάτο από κάτω του, κάθισε μέσα στο πιάτο κι άρχισε να τρώει με λύσσα τα ψιχουλάκια.
Εν τω μεταξύ, η θεία σε μια στιγμιαία έκλαμψη ευφυΐας σκέφτηκε να φέρει ένα κλουβί και βιντεοκάμερα. Το πουλάκι μόλις πήρα τα μάτια μου από πάνω του ξαναπέταξε. Αυτή τη φορά έβαλα στο χέρι τα ψίχουλα κι ήρθε! Όμως μόλις πήγα να το πιάσω με τα δυό χέρια τσίρηξε και πήγε στον καναπέ. Εν τέλη, έκλεισα τα φώτα και του έριξα ένα πανί για να το πιάσω και να το μεταφέρω, αν και έσκουζε το κακόμοιρο, μέσα στο κλουβί, σύμφωνα με τις οδηγίες του φίλου της θείας που, μέχρι τότε, είχε ξαναβρεί την ψυχραιμία του.
Έπρεπε να φύγω για να βρεθώ με κάτι φίλους κι έτσι η μάνα μου με τη θειά μου αποφάσισαν χωρίς καν να με υπολογίσουν να το πάρει η δεύτερη. Αρχικώς τσαντίστηκα, αλλά έδωσα τόπο στην οργή γιατί σκεφτόμουν ότι θα είναι με κάποιον που ξέρει. Τελικώς όμως η θεία το πήγε σήμερα σε ένα pet shop που πάει τα καναρίνια της για μίνι-τσεκ.
Το κλουβί θεωρώ είναι πολύ μικρό αφού είναι για καναρίνι, δεν ξέρουν καν σε τι ηλικία μπορεί έστω στο περίπου να είναι και για πτηνίατρο ούτε λόγος επειδή προφανώς τους κοστίζει. Γενικώς η θεία κι ο φίλος της δεν το έχουν ψάξει το θέμα ούτε τους είδα και πολύ ενημερωμένους κι ας ενδιαφέρονται να πάρουν
παπαγαλάκια.
Είπαν στο pet shop από αυτά που μου είπε η θεία ότι είναι θηλυκό και λέγεται το είδος Μπάτζι (χαίρω πολύ αυτό και περισσότερα μαθαίνει όποιος κάνει μια πρόχειρη αναζήτηση), ότι είναι άρρωστο στα έντερα και της έδωσαν την αντιβίωση Sivotine. Μου είπαν να πάρω σπρέυ να το ψεκάσω προληπτικά για ψώρα/ψύλλος; Αλλά πώς ρε παιδιά; Εδώ δεν μπορούμε να το αγγίξουμε και σκούζει το κακόμοιρο. Δεν μου άρεσε καθόλου η όλη φάση πρόχειρων και μη εμπεριστατομένων συμβουλών.
Δεν ήθελε περαιτέρω σκέψη νομίζω, το πουλάκι δε θα είχε της κατάλληλης προσοχής που του αρμόζει. Έψαξα, βρήκα πληροφορίες αλλά μου δημιουργήθηκαν ερωτήματα για αυτό και μπήκα στην διαδικασία να γράψω. Αν είναι όντως άρρωστο το ζουζουνάκι αυτός που έχει το pet shop δεν θα έπρεπε να συστήσει κάποιον πτηνίατρο; Έχετε να προτείνετε κάποιον; Ψάχνοντας είδα ότι μια προσοχή, στο τι γιατρό θα το πας, χρειάζεται και για αυτό είμαι σκεπτική στο πού να το πάω.
Επίσης, προταιρεότητά μου είναι η υγεία του ζωντανού. Έχω κάποια λεφτά στην άκρη και μπορώ να διαθέσω και 100 και 200 ευρώ και παραπάνω για εξέτασεις και φάρμακα κι άλλα για τροφές, κλουβί, παιχνίδια κι ό,τι χρειαστεί. Αλλά ξέρετε πάνω κάτω τι τιμές ισχύουν; Για να ξέρω κι εγώ τι να περιμένω. Είμαι στην αναζήτηση εργασίας αλλά αντέχω μια τέτοιου είδους επιβάρυνση.
Βρήκα μία πτηνίατρο στον Πειραιά και θα πάρω τηλέφωνο αύριο. Mέχρι τότε όμως τι να κάνω; Παρατήρησα ότι είναι λίγο νωχελικό αλλά από τι; Αϋπνία λόγω stress ή κάτι άλλο; Τι κλουβί να πάρω; Να το βγάζω έξω ή να μην το βγάζω μέχρι να συνηθίσει; Να του δώσω κάποιο φρούτο ή λαχανικό; Να συνεχίσω με την αντιβίωση; Παρατήρασα τις κουτσουλίτσες της και είναι σχετικώς στερεές σε αποχρώσεις του άσπρου και πολυ σκούρου καφέ/μαύρου αλλά μου φαίνονται λίγες.
Το μετέφερα σε ένα μεγαλύτερο κλουβί της θείας για καναρίνια και μου έριξε μια δαγκωνίτσα αλλά σε πειραχτικό πιο πολύ τόνο. Δεν με έκοψε, ούτε πόνεσα, πιο πολύ τρόμαξα λιγουλάκι. Με αφήνει να το χαϊδεύω ελάχιστα στην κοιλίτσα του αλλά το άφησα στην ησυχία με αυτά που διάβασα. Του μιλάω σιγά πότε πότε, με παρατηρεί, τιτιβίζει αραιά και πού όταν βάλω χαμηλή μουσική και καλωπίζεται συνεχώς. Λέτε να έχει ψύλλους ή κάποιο παράσιτο; Πάντως εγώ που το κοίταξα ξανά και ξανά δεν είδα κάποιο έντομο απάνω του αλλά αυτό δεν διαβεβαιώνει κάτι σωστά;
Έχω κι ένα χαμστεράκι τη Φούμπουκι που είναι μια άλλη συγκινητική ιστορία αλλά σε άλλο φόρουμ. Το θέμα μου είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι στο ίδιο δωμάτιο τα κλουβιά, ναι; Έχουν απόσταση ένα μέτρο. Και το κλουβί του χάμστερ είναι γυάλα πλαστική με καπάκι με κάγκελα για να περνά ο αέρας. Φαντάζομαι ότι μάλλον δεν είναι θέμα εφόσον σε ένα pet shop βρίσκονται παραπάνω από 10 διαφορετικά είδη ζώων στα σπιτάκια τους χωρίς κανέναν θέμα. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος.
Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή που δείξατε να διαβάσετε την ιστορία της Σοράντορι και τις απορίες μου, θα βρίσκομαι υπόχρεωη εκ των προτέρων σε όποιον μπορέσει να με βοηθήσει με τα ερωτήματα που έθεσα και φυσικά είμαι ευγνώμων στους ιδρυτές αυτού του site και σε όλους όσους βοηθούν στην ενημέρωση αρχάριων αλλά και τυχερών κηδεμόνων σαν εμένα με το πώς να είμαστε σωστοί απέναντι σε αυτά τα τόσο γλυκά πλασματάκια. Καλή σας νύχτα κι όνειρα φτερωτά 😉

Υ. Γ:
Dropbox - 2014-05-19 14.40.46.jpg
Dropbox - 2014-05-19 13.42.31.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.28.34.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.28.53.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.32.42.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.32.15.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.29.53.jpg
Dropbox - 2014-05-20 00.30.36.jpg
Dropbox - 2014-05-20 01.06.22.jpg
 
Καλημέρα, ένα πολύ βιαστικό καλωσόρισμα γιατί φεύγω για δουλειά!
Πανέμορφο το όντως θηλυκό Budgie σου εξ' ουρανού :)
Υπέροχο και το σημείωμά σου.
Προς το παρόν είναι ασφαλές και σε καλά χέρια. Υποθέτω τα σπόρια που του βάλατε είναι για παπαγαλάκια.
Μην δώσεις αντιβίωση. Θα τα πούμε αργότερα.
Να σου ζήσει και χρόνια σου πολλά και καλά για τα γενέθλιά σου!
 
Καλως ηρθες Ελιζα! Ειναι οντως κοριτσακι και μικρο σε ηλικια πιστευω καθως εχει καταμαυρα ματακια. Εγω δεν θα εδινα αντιβιωση, στα πετ σοπς δεν εχουν ουτε γνωσεις ουτε αδεια για αντιβιωτικα κανονικα αν δεν εχουν μεσα κτηνιατρο. Εγω θα ανησυχουσα λιγο για ακαρεα στο ραμφος, το θεωρω μικρο σε ηλικια για να ειναι πυρωμενο οπως φαινεται. Μπορεις να βαλεις μια-δυο κοντινες καθαρες φωτογραφιες απο το ραμφος του;
 
Καλημέρα, ένα πολύ βιαστικό καλωσόρισμα γιατί φεύγω για δουλειά!
Πανέμορφο το όντως θηλυκό Budgie σου εξ' ουρανού :)
Υπέροχο και το σημείωμά σου.
Προς το παρόν είναι ασφαλές και σε καλά χέρια. Υποθέτω τα σπόρια που του βάλατε είναι για παπαγαλάκια.
Μην δώσεις αντιβίωση. Θα τα πούμε αργότερα.
Να σου ζήσει και χρόνια σου πολλά και καλά για τα γενέθλιά σου!

Καλημέρα και σε εσένα Μαρία!

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, τα καλά σου λόγια και τις συμβουλές. Ναι, τα σπόρια είναι για παπαγαλάκια αλλά δεν ξέρω την ποιότητά τους. Φαντάζομαι ότι η θεία θα επέλεξε την οικονομικότερη λύση που είναι η χύμα. Δεν έδωσα άλλη αντιβίωση. Σε λίγο θα πάω στο pet shop, ήθελα πρώτα να δω τις συμβουλές πριν αρχίσω τις αγορές. Επίσης ευχαριστώ για τις ευχές, κι εσύ να'σαι καλά κι ό,τι επιθυμείς. Τα λέμε.
 
Καλως ηρθες Ελιζα! Ειναι οντως κοριτσακι και μικρο σε ηλικια πιστευω καθως εχει καταμαυρα ματακια. Εγω δεν θα εδινα αντιβιωση, στα πετ σοπς δεν εχουν ουτε γνωσεις ουτε αδεια για αντιβιωτικα κανονικα αν δεν εχουν μεσα κτηνιατρο. Εγω θα ανησυχουσα λιγο για ακαρεα στο ραμφος, το θεωρω μικρο σε ηλικια για να ειναι πυρωμενο οπως φαινεται. Μπορεις να βαλεις μια-δυο κοντινες καθαρες φωτογραφιες απο το ραμφος του;

Καλημέρα Ανέστη!

Καλώς σε βρήκα :) Κι εγώ για μικρούλι το κόβω. Μπορεί να πω και χαζομάρα, αλλά στην τύχη σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι γύρω στα 2,5 - 3 χρονών. Βέβαια, μάλλον μόνο με αιματολογικές μπορεί να είναι κάπως σίγουρος για κάτι τέτοιο. Όμως δεν ήξερα ότι το χρώμα του ματιού δίνει στοιχεία σχετικά με την ηλικία, πολύ ενδιαφέρον!
Κι εγώ, γνωρίζοντας το ίδιο για τα χάμστερ, σκέφτηκα ότι μάλλον ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα κακόμοιρα ζωάκια που μπορεί να έχει ένα pet shop. Δεν έδωσα άλλη αντιβίωση ακουλοθώντας τη συμβουλή τη δική σου και της Μαρίας.
Ναι, κι εγώ έχω ανησυχήσει για τα ακάρεα. Πήρα έναν κτηνίατρο ο οποίος τουλάχιστον μου φάνηκε ότι έχει σχετικώς τα χαρακτηριστικά του σωστού ιατρού για ζώα. Όταν του είπα ότι ψάχνω για άνθρωπο που να ειδικεύεται στα πτηνά, πολύ συνεσταλμένα αλλά και ειλικρινά μου είπε ότι ασχολείται δεν ειδικεύεται γιατί δεν υπάρχει ειδίκευση σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Ελλάδα και προσπαθεί να ενημερώνεται.
Μου είπε να του δώσω λίγες παραπάνω μέρες, 2-3, του ζωντανού, ότι δεν χρειάζεται να κλείσουμε επίσκεψη και να μπω σε περιττά έξοδα αν δεν συντρέχει λόγος και σε περίπτωση που χρειαστεί και αιματολογικές εξετάσεις κλπ μπορεί να έρθει σε επαφή με την ΑΝΙΜΑ (κάπως έτσι την είπε) που παίρνει δείγματα κι από άγρια ζώα.
Μου είπε ότι την αντιβίωση/πολυβιταμινούχο μπορεί να παίρνει λίγο. H αντιβίωση λέγεται Sivotine της beaphar. Για το ράμφος με ρώτησε αλλά δεν μου είπε κάποια συμβουλή. Το ράμφος στην καφέ περιοχή (προφανώς μου διαφεύγει η ονομασία) έχει τραχιά επιφάνεια και τελειώνει με μία άσπρη γραμμή. Το υπόλοιπο είναι λείο χωρίς ρωγμές αλλά σε κάποια πολύ μικρά σημεία είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμο.
Ερώτηση: Όταν λες "πυρωμένο" εννοείς ότι είναι πολύ έντονο το χρώμα και δεν θα έπρεπε να είναι ή φουσκωμένο (που και πάλι δεν θα έπρεπε να είναι) ; Για φωτό πιο κοντά από αυτές θα πρέπει να χώσω το παντόφλα για κινητό μες τη μούρη του πουλιού 😛 Οπότε αν δεν φαίνεται με όσο ζουμ κάνει συγχωράτε με (εμένα και την μανία μου για παντόφλες κινητά)...
Πάντως είναι καλύτερα γενικά σε διάθεση, πιστεύω. Τα τιτιβίσματα που κάνει είναι τόσο γλυκά αλλά ντροπαλά. Είναι πολύ χαριτωμένο το πουλάκι χεχε
Dropbox - 2014-05-20 10.39.28.jpg
 
Ελιζα δυστυχως την ακριβη ηλικια δεν μπορεις να την μαθεις. Οι εξετασεις αιματος δεν δειχνουν σε καμια περιπτωση την ηλικια οπως δεν την δειχνουν σε κανενα αλλο ζωο/ανθρωπο. Αν η επιφανεια του χαλινου ειναι τραχεια, εγω θα εβαζα epithol μια ειδικη αλοιφη που παιρνεις απο πετ σοπ, μεχρι να γινει λεια οπως πρεπει. Αν δεν την εχουν μην παρεις αλλη. Αν εχει ακαρεα στο ραμφος τοτε το χρωμα δεν ειναι ενδεικτικο της αναπαραγωγικης καταστασης του πουλιου. Στα μπατζι αυτου του χρωματος μονο το χρωμα της ιριδας και οι ραβδωσεις στο κεφαλι μπορουν να σου δωσουν μια ιδεα για την ηλικια του πουλιου στο περιπου. 😉
 
Ελιζα δυστυχως την ακριβη ηλικια δεν μπορεις να την μαθεις. Οι εξετασεις αιματος δεν δειχνουν σε καμια περιπτωση την ηλικια οπως δεν την δειχνουν σε κανενα αλλο ζωο/ανθρωπο. Αν η επιφανεια του χαλινου ειναι τραχεια, εγω θα εβαζα epithol μια ειδικη αλοιφη που παιρνεις απο πετ σοπ, μεχρι να γινει λεια οπως πρεπει. Αν δεν την εχουν μην παρεις αλλη. Αν εχει ακαρεα στο ραμφος τοτε το χρωμα δεν ειναι ενδεικτικο της αναπαραγωγικης καταστασης του πουλιου. Στα μπατζι αυτου του χρωματος μονο το χρωμα της ιριδας και οι ραβδωσεις στο κεφαλι μπορουν να σου δωσουν μια ιδεα για την ηλικια του πουλιου στο περιπου. 😉
Wow! Ξέρεις τόσο πολλά για τα Μπάτζι! Ευχαριστώ που με βοηθάς. Τώρα θα πάω στο pet shop. Μόνο Epithol τσεκ. Έκανα μια λίστα κατεβατό ολόκληρο. Θέλει να κουνηθεί για να ξεμουδιάσει ως φαίνεται κι άρχισε να δυναμώνει το κελάηδημα yay!
 
Wow! Ξέρεις τόσο πολλά για τα Μπάτζι! Ευχαριστώ που με βοηθάς. Τώρα θα πάω στο pet shop. Μόνο Epithol τσεκ. Έκανα μια λίστα κατεβατό ολόκληρο. Θέλει να κουνηθεί για να ξεμουδιάσει ως φαίνεται κι άρχισε να δυναμώνει το κελάηδημα yay!

Δεν εχω τοσο μεγαλη εμπειρια με τα μπατζι, πανε πολλα χρονια που τα ειχα και πολλα πραγματα σχετικα με αυτα μου διαφευγουν πια. Η Μαρια (maria p) εχει μπατζι οπως και αλλα μελη στο φορουμ ισως να μπορουν να σε κατατοπισουν ακομη καλυτερα.
 
Καλά η μικρή σου είναι πανέμορφη φτου φτου φτου. Και από την στάση του σώματος της βρίσκω υγιέστατη παρά την όποια ταλαιπωρία πέρασε μέχρι να βρεθεί από εσάς.
Το κυρίως ράμφος είναι πεντακάθαρο δεν βλέπω στην φωτογραφία τουλάχιστον ίχνος από ακάρεα. Στον χαλινό σαν να φαίνεται κάποια μικρή ανωμαλία. Αν πήρες το epithol που είναι πάντα ένα χρήσιμο προϊόν όταν έχουμε Budgies, κάνε μια ελαφρά επάλειψη στον χαλινό και το ράμφος, προσέχοντας να μην βουλώσουν κατά λάθος τα ρουθούνια αλλά και να μην λερωθεί πολύ το περιβάλλον πτέρωμα γιατί είναι λιπαρό και δεν καθαρίζει παρά μετά από πολύ μεγάλο διάστημα.
Καθαρά φαίνονται και τα ποδαράκια. Μπορείς προληπτικά να της κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ με ελάχιστη ποσότητα epithol.

Επειδή είναι άγνωστο το παρελθόν της υγείας του, παρ' όλο που φαίνεται πολύ καλά, για μία εβδομάδα να του δίνεις μόνο σπόρους και αν είναι δυνατόν πάρε μια συσκευασμένη τροφή καλής ποιότητας π.χ versele laga, την οποία αφού ανοίξεις να διατηρείς σε κλειστό ταπεράκι σε σημείο δροσερό χωρίς ήλιο, γιατί αυτή την εποχή υπάρχει θέμα με τους σκόρους τροφίμων.
Αυτήν την εβδομάδα, σχολαστική παρατήρηση της συμπεριφοράς του, των κουτσουλιών του κυρίως και της στάσης σώματος όταν είναι δραστήριο αλλά και το βράδυ κατά τον ύπνο. Το μεσημέρι μπορεί να είναι νωχελικό, μην ανησυχήσεις.

Από τον χαλινό φαίνεται να είναι σε οίστρο εφόσον είναι ώριμο σεξουαλικά θηλυκό. Μάλλον είναι γύρω στα δύο του έτη ή κοντά σ' αυτό.

Επίσης πάρε σουπιοκόκκαλο είτε από το petshop (όχι πέτρα, αν πάρεις πέτρα, θα πάρεις και το σουπιοκόκκαλο), γιατί ενδέχεται να σου κάνει άσπορα αυγά ή και ένσπορα αν ήταν ζευγάρι εκεί από όπου απέδρασε και έχει ανάγκη ασβεστίου.

Βγάλε σήμερα αν γίνεται φωτογραφία από τις κουτσουλιές να τις δούμε και παρακολούθησε αν υπάρξει διαφοροποίηση μέσα στην εβδομάδα του ελέγχου.

Εν τω μεταξύ διάβασε όσο περισσότερο μπορείς ποια θα πρέπει να είναι η ολοκληρωμένη διατροφή του μονίμως στο μέλλον και η γενικότερη φροντίδα του και μην διστάζεις να ρωτάς ό,τι χρειάζεσαι.

Ξεκίνησε από αυτά και τα λέμε Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar , Άρθρα για Ωδικά, Κατοικίδια ΠτηνάΞέχασα... εφόσον είναι δραπέτης, πολύ πιθανόν να είναι άτακτη και να σκαλίζει πορτάκια και ταίστρες. Γι αυτό βάλε μανταλάκια στις πόρτες και αν έχεις εξωτερικές ταίστρες φρόντισε να τις ασφαλίσεις. Αν βάλεις το κλουβί φωτογραφία, θα ψάξουμε για πατέντα :)
 
Ευχαριστώ πολύ. Ναι! Είναι κουκλάκι σκέτο τώρα που φεύγει κι η ταλαιπωρία από πάνω του. Epithol ζήτησα, όταν όμως με ρώτησε τι την θέλω ο υπάλληλος και του εξήγησα μου, είπε να περιμένω λίγες μέρες ακόμα γιατί μπορεί να είναι από την κακοπέραση των ημερών. Έχω προβληματιστεί με την αλοιφή. Δεν είναι το θέμα το πώς θα τη βάλω αλλά το ότι θα την στρεσσάρω κι άλλο (βέβαια αναγκαίο κακό θα μου πεις). Να χρησιμοποιήσω μπατονέτα ή καλύτερα με το δάχτυλο;
Δεν είχε και πολλά κλουβιά και γενικώς προϊόντα για παπαγαλάκια Μπάτζι το pet shop. Όταν είπα για πέτρα μου πρότεινε το σουπιοκόκκαλο κι όταν ζήτησα άμμο μου πρότεινε αυτή που και αγόρασα. Πήρα το κλουβί της φωτογραφίας (ήταν ό,τι πιο κατάλληλο από αυτά που είδα), σουπιοκόκκαλο, μπανιέρα, κούνια με καθρεφτάκι και άμμο (τα σε έχω σε φωτό, έβαλα 2 κ.σ. στον πάτο του κλουβιού, δεν την άγγιξε καθόλου). Το σπρέυ για τους ψύλλους/ψώρα (τι είναι αυτό τέλος πάντων) να το
πάρω και να το βάλω ή δεν χρειάζεται;
Τροφή δεν μου σύστησε κάτι αλλά, ξεχάστηκα κι εγώ από βιασύνη γιατί αν και ήθελα να το ψάξω κι άλλο την είχα αφήσει μόνη (με μέτριας/χαμηλής έντασης chill-out μουσική) κι ήδη όταν βγήκα από το δωμάτιο την πρώτη φορά έσκουζε οπότε θα ξανά πάω αύριο να πάρω αυτήν που είπες την Versel-laga. Όταν γύρισα δεν τιτίβιζε αλλά ξεκίνησε μετά από λίγο πιο δυνατά από το συνηθισμένο.
Στο καινούριο της κλουβί μπήκε μόνη της παρακαλώ (βέβαια με λίγα παρακάλια). Αφού έκανε μερικές πτήσεις, ήρθε κοντά μου και μετά μπήκε μέσα. Φρόντισα ο χώρος να είναι κλειστός και τα πράγματά της όλα μες το καινούριο κλουβί.
Από την ώρα που έβαλα τον καθρέφτη/κούνια δεν έχει ξεκολλήσει από μπροστά του. Ως φαίνεται είναι συνηθισμένο σε παρέα από το είδος της το κακόμοιρο και τώρα που έχει μείνει με εμένα προτιμά το είδωλο στον καθρέφτη που είναι πιο οικεία εικόνα. Μέχρι τρίβεται στον καθρέφτη. Πρέπει να είναι τρυφερούλα.
Νιώθω όμως πως με τον καθρέφτη επαφίεται και δεν δίνει σημασία στο γύρω περιβάλλον ούτε κι εμένα (σνιφ, κλαψ, λυγμ, ξέρω, ξέρω μάλλον άδικα παραπονιέμαι). Όντως είναι μαφία η μικρή από την ώρα που μπήκε στο πρώτο κλουβί σπρώχνει πορτάκια κλπ. Επιτούτου λοιπόν διάλεξα και κλουβί χωρίς εξωτερικές ταΐστρες κι έχω μανταλάκι στην μία και μοναδική πόρτα.
Από ύπνο, όντως φαίνεται νυσταλέο ολημερίς και ιδίως γύρω στο μεσημεράκι και πέφτει γύρω στις 9 το βράδυ. Κοιμάται όμως αλλάζοντας ποδαράκι που διάβασα ότι είναι το φυσιολογικό άρα θετικό. Από φαγητό, χθες είχε πέσει με τα μούτρα στην βιταμίνη και τα σποράκια οπότε θεώρησα καλό να μην της τα βγάλω. Νεράκι όμως δεν την βλέπω να πίνει σχεδόν καθόλου. Μόνο χθες την είδα να πίνει μια γουλίτσα.
Από κουτσουλιές την μέρα στης θείας ήταν διαφανείς (πράσινο δεν νομίζω ότι υπήρχε πουθενά) και υδαρές, την δεύτερη μέρα που του είχε δώσει η θεία Sivotine (1/3 του κουταλιού) πιο σφιχτές κι ασπροκαφεμαύρες και σήμερα λιγότερες και πιο σφιχτές.
Την αντιβίωση ο γιατρός δεν την απέρριψε και είπε ότι αν θέλω να του δώσω δεν πειράζει αλλά διαβάζοντας για το Sivotine είδα ότι χορηγείται για περιπτώσεις διάρροιας και αν δεν πίνει και καθόλου νερό φοβάμαι ότι θα έχει δυσκοιλιότητα οπότε δεν το διακινδυνεύω.
Τέλος, τρέμει η ουρίτσα πότε πότε. Κι άλλη μία ερώτηση, αφού φάει και περάσουν μερικά λεπτά μετά από λίγο συνεχίζει να κάνει όπως όταν μασουλάει, που σπάνε τα σποράκια στο στόμα. Από τα υπολείμματα τροφής είναι, ε;

Dropbox - 20140520_200043.jpg
Dropbox - 20140520_200105.jpg
Dropbox - 20140520_200124.jpg
Dropbox - 20140520_200230.jpg
Dropbox - 20140520_200303.jpg
Dropbox - 20140520_213924.jpg
 
Ναι το σουπιοκόκκαλο είναι προτιμότερο από την πέτρα, άρα είσαι εντάξει.
Επιθόλ μπορείς και με μπατονέττα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το καθρεφτάκι καλύτερα να το αφαιρέσεις αν μπορείς να πάρεις σκέτη κούνια.
Η αίσθηση της ανύπαρκτης παρέας δεν το καθησυχάζει, αντίθετα το αναστατώνει και όντως αμβλύνει το ενδιαφέρον του για σένα.
Ο σωστός ύπνος όλων των πτηνών είναι από δύση έως ανατολή. Το μεσημέρι ενδέχεται όχι να κοιμηθούν αλλά να ατονήσουν για μικρό χρονικό διάστημα.
Οι κουτσουλιές την πρώτη μέρα ήταν άχρωμες και υδαρείς γιατί ήταν εντελώς νηστικό.
Όταν έφαγε, διορθώθηκαν.
Παρακολούθησέ τις και τις επόμενες ημέρες και βλέπουμε.
Αντιβίωση για να πάρει ο οποιοσδήποτε οργανισμός πρέπει να διαγνωσθεί κάποια ασθένεια ή έστω να πιθανολογηθεί με μεγάλο ποσοστό.
Είναι σαν να μας πει κάποιος. Παίρνε που και που amoxil προληπτικά. Αυτά δεν γίνονται.

Δύο συμπτώματα που αξίζει να παρακολουθήσεις με προσοχή είναι 1) το ανεβοκατέβασμα της ουράς και δες αν επίσης έχει κάποια δύσπνοια και 2) το σπάσιμο των σπόρων σαν ήχος ενώ δεν τρώει στην ταίστρα. Πρόσεξε αν το κάνει και το βράδυ.
Όταν λες άτονη; Είχα την αίσθηση ότι είναι, παρά που βρίσκεται σε νέο χώρο, αρκετά κινητική και ομιλητική.

Αν μπορέσεις να το πας σε γιατρό, θα ήταν καλό. Να το πας όμως μετά την εβδομάδα για να είσαι σε θέση να περιγράψεις την συμπεριφορά του και τα τυχόν συμπτώματά του με βεβαιότητα. Επίσης ρώτησέ τον αν μπορεί να σου κάνει εξέταση για κουτσουλιές σε κάποιο εργαστήριο.
 
Να τη χαίρεσαι! Είναι πολύ όμορφη! Τυχερή και εσύ αλλά και εκείνη που έπεσε στα δικά σου χέρια! 😉
Ευχαριστώ πολύ, Αλίκη! Κάνω ό,τι μπορώ. Κι εσένα τα καναρινάκια σου είναι πολύ τυχερά που έχουν για κηδεμόνα μια PB Moderator σε μία τόσο φοβερή σελίδα ^_^
 
Ναι το σουπιοκόκκαλο είναι προτιμότερο από την πέτρα, άρα είσαι εντάξει.
Επιθόλ μπορείς και με μπατονέττα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το καθρεφτάκι καλύτερα να το αφαιρέσεις αν μπορείς να πάρεις σκέτη κούνια.
Η αίσθηση της ανύπαρκτης παρέας δεν το καθησυχάζει, αντίθετα το αναστατώνει και όντως αμβλύνει το ενδιαφέρον του για σένα.
Ο σωστός ύπνος όλων των πτηνών είναι από δύση έως ανατολή. Το μεσημέρι ενδέχεται όχι να κοιμηθούν αλλά να ατονήσουν για μικρό χρονικό διάστημα.
Οι κουτσουλιές την πρώτη μέρα ήταν άχρωμες και υδαρείς γιατί ήταν εντελώς νηστικό.
Όταν έφαγε, διορθώθηκαν.
Παρακολούθησέ τις και τις επόμενες ημέρες και βλέπουμε.
Αντιβίωση για να πάρει ο οποιοσδήποτε οργανισμός πρέπει να διαγνωσθεί κάποια ασθένεια ή έστω να πιθανολογηθεί με μεγάλο ποσοστό.
Είναι σαν να μας πει κάποιος. Παίρνε που και που amoxil προληπτικά. Αυτά δεν γίνονται.

Δύο συμπτώματα που αξίζει να παρακολουθήσεις με προσοχή είναι 1) το ανεβοκατέβασμα της ουράς και δες αν επίσης έχει κάποια δύσπνοια και 2) το σπάσιμο των σπόρων σαν ήχος ενώ δεν τρώει στην ταίστρα. Πρόσεξε αν το κάνει και το βράδυ.
Όταν λες άτονη; Είχα την αίσθηση ότι είναι, παρά που βρίσκεται σε νέο χώρο, αρκετά κινητική και ομιλητική.

Αν μπορέσεις να το πας σε γιατρό, θα ήταν καλό. Να το πας όμως μετά την εβδομάδα για να είσαι σε θέση να περιγράψεις την συμπεριφορά του και τα τυχόν συμπτώματά του με βεβαιότητα. Επίσης ρώτησέ τον αν μπορεί να σου κάνει εξέταση για κουτσουλιές σε κάποιο εργαστήριο.

Ο γιατρός είπε να τον ενημερώσω σε 3 μέρες από χθες που τον πήρα για την εξέλιξη της μικρής και να της αφήσω λίγο χρόνο. Η όρεξη για φαγητό είναι πολύ θετικό σημάδι είπε. Μου είπε επίσης ότι κάνει και επισκέψεις κατ'οίκον αν χρειαστεί και μπορεί να έρθει σε επαφή με την ΑΝΙΜΑ για δειγματοληψίες κι αιματολογικές εξετάσεις. Πάντως σωστό αυτό για την αντιβίωση. Οκ. Αύριο πρωί βάζω Έπιθολ, βγάζω καθρεφτάκι. Για το 1) Η ουρά δεν κάνει ενιαία κίνηση, εννοώ δεν πάει τέρμα πάνω και τέρμα κάτω απότομα. Τρέμει ελαφρά όμως σε τακτά διαστήματα. Δεν είναι από το φόβο; Δύσπνοια δεν ξέρω αν έχει. Θα την παρατηρήσω περισσότερο. Για το 2) Έχει κάνει καναδυό τσαφ τέτοιου τύπου όταν κοιμάται, νομίζω. Τώρα για την ατονία, δεν το λες ατονία. Νυσταλέο ώρες, ώρες, ναι. Ομιλητική αρκετά για τα δεδομένα, κινητική όχι τόσο. Τεντώνεται, ξεπιάνεται, αλλάζει πόδι όμως δεν αλλάζει θέση παρά μόνο όταν πεινάει ή όταν πάω πολύ κοντά στο κλουβί απότομα. Το βλέμα της είναι καθαρό και παρατηρεί τα πάντα δεν είναι δηλαδή ζαλισμένη ή σα μαστουρωμένο αλλά εκεί που τρώει ενεργητικά ή κάνει σπανίως καμιά κίνηση μετά ξαναγυρίζει στη μόνιμη θέση μπροστά στον καθρέφτη και κλείνει τα ματάκια της διακεκομμένα σαν να θέλει να κοιμήθει (νομίζω χθες όταν έβγαλα τον καθρέφτη ήταν πιο ενεργητική). Χτενίζεται πολύ, τιτιβίζει λιγουλάκι και κάνει αραιά και πού και καμιά πιο μακρόσυρτη φράση. Πήγε και στο σουπιοκόκκαλο μια φορά. Δεν κάνει κολωτούμπες ούτε σκαρφαλώνει κάγκελα αλλά μου φαίνεται φυσιολογικό, 3η μέρα είναι ακόμα. Θα έλεγα ότι κάνει "μετρημένες" κινήσεις λόγω προσαρμογής. Τι να πω; Θέλει κι άλλη παρατήση το θέμα. Θα σας κρατάω ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις. Καληνύχτα κι ευχαριστώ πολύ και πάλι.
 
Back
Top