Αναπαραγωγή Γενετική βελτίωση στα καναρίνια τιμπράντο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kostas71
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kostas71

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2023
Μηνύματα
21
θελω να ρωτησω το εξης. υπαρχει καποιος περιορισμος η κανονας στην αναπαραγωγη των καναρινιων τιμπραντο οσον αφορα το χρωματισμο ωστε να μη πεφτει η ποιοτητα στο τραγουδι. δηλαδη ενα ασπρο αρσενικο με τη θηλυκο πρεπει να ζευγαρωσει η το αντιθετο κτλ.
 
Το χρώμα δεν επηρεάζει καθόλου τις φωνητικές δυνατότητες ενός τραγουδιστή. Ο χρυσός κανόνας για βελτίωση μιας φωνητικής γραμμής, είναι να ζευγαρώνουμε τις αδελφές κάποιων σπουδαίων τραγουδιστών με εξαιρετικά απο άποψης φωνής και μόνον, αρσενικά. Οσοι όμως έχουν στόχο τις εκθέσεις, πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που δίνουν κόκκινες αποχρώσεις στο πτέρωμα διότι πρόκειται για ένα χρώμα που δεν επιτρέπεται στα εκθεσιαζόμενα.
 
@mgerom απ οτι ειχα διαβασει αυτα που εχουν ασπρα χρωματα στα τιμπραντο υστερουν οι απογονοι τους σε σχεση με τα αρχεγωνα για παραδειγμα. γι αυτο ρωτησα αν υπαρχει καποιος κανονας στα ζευγαρωματα ωστε να μην χανουν την ικανοτητα τους στις νωτες π[ου θα πουν οι απογονοι
 
Πυροδοτεί έναν προβληματισμό η παρουσία του λευκού στα Τιμπραδος, πράγματι, αλλά στις μέρες μας είναι λαθεμένος. Να το εξηγήσω Κώστα.
-Η επιθυμία εισαγωγής χρώματος σ' αυτά τα πουλιά, δημιούργησε την στροφή σε ζευγαρώματα με λιποχρωμικά καναρίνια χρώματος, Κίτρινα και Λευκά. Βέβαια αυτό, οχι μόνον περιόρισε τα γονίδια του τραγουδιού στο 50% (μόνον αυτα που προέρχονταν απο τον Τιμπράδο γονέα) , αλλά και "ανακάτεψε" στην όλη φωνητική γκάμα του νέου πουλιού, και τις μη επιθυμητές νότες του λιποχρωμικού γονιού. Αυτό όμως με την πάροδο του χρόνου και με συνεχείς επιλεκτικές διασταυρώσεις, έγινε δυνατόν να εξαλειφθεί. Ετσι, εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχουν Λευκά Τιμπράδος που είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αρχέγονα Πράσινα. Σήμερα όταν ζευγαρώνει κανείς ένα Πράσινο ένα Παρδαλό ή ένα Λευκό Τιμπράδο, δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τα αποτελέσματα. Ο φόβος υπάρχει μόνον όταν στην υπόθεση μπαίνουν οι "πονηρές" πωλήσεις διάφορων κοινών καναρινιών με λευκό φόντο ή λιποχρωμικών Λευκών , που καμία σχέση δεν έχουν με Τιμπράδος.
😉
 
@mgerom το λευκο οταν ζευγαρωνει ειναι πιο καλα να ειναι το αρσενικο η το θηλυκο
 
Back
Top